reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
U nas też flacha bo mały wieczorkiem zasypia przy niej na łóżku i potem jest przenoszony do łóżeczka jak u GRZECHOTKI kiedyś próbowałam z łyżeczką ale zasnął i nie zjadł całej kaszki:tak::-D

Witam w ten paskudny dzien

Uff udalo mi sie przelozyc nasze ciuszki do nowej komody i poukladac rzeczy malego w dwoch :szok::szok::szok: komodach. Matko ile on ma ciuchow. Troche za duzych bo kupilam na sierpniowych wyprzedazach w rozmiarach 80 i 86 ale pomalu zaczyna do nich dorastac.

Jak tam nasze chorowitki, Sylwia jak MArcelek??

Paula ja tez mleko i picie daje z butelki. Kaszke dostaje raz dziennie lyzeczka (pyszne sniadanko mleczno-ryzowo-kukurydziana).

Monia ja przed snem daje mleko z dodatkiem kleiku ryzowego (ok3-4 lyzeczki) i daje przez 3 przeplywowego smoka z Aventu. A rano tez mleko przez tego smoczka ale zageszczonego kaszka ryzowa malinowa.

Magda czemu kiepskie te zabezpieczenia z IKEA. W sumie mialam zamiar je kupic ale nie kupilam bo chcialam sie 'Ciebie poradzic czemu kiepskie. Masz jakies z IKEA bo ja nie mam nic jeszcze i myslalam ze tam kupie ale jak wiesz ze slabe po napisz czemu. Moze cos polecasz z innego sklepu???

A wcoraj kupilam wreszcie ta lodowke, we wtorek mi przywiaza :tak::tak::tak:. I 3000 jestem lzejsza. Mialam dylemat bo kusiala mnie ta na styl amerakanski ale stwierdzilam ze chyba narazie jest za wielka dla naszej 2 + Kubusia. Nastepna kupimy wieksza jak bedzie nas wiecej.

Dzięki dziewczynki (Alex, Jutrzenka;-)) za troskę:-):-) Marcel ciągle tak samo się czuje:-( W nocy miał gorączkę i dzisiaj w południe:-( Nadal też nic nie je, tzn jakiegoś tam biszkopcika albo jogurcik zje ale nic konkretnego:-:)-(
Przez to wszystko ja jakiejś deprechy dostaję i cały dzień ryczę:-(

Monia mój też już dawno olał butelkę, co muszę przyznac, że czasami mnie denerwuje bo są momenty, że wygodniej byłoby mi dac mu butelkę ale niestety, mój syn wie lepiej:crazy:

Paula ty jeszcze dwa razy w nocy karmisz??:szok::szok: Wiesz, że w tym wieku dzieci już nie są takie głodne w nocy? Próbowałaś zlikwidowac to nocne jedzenie??
Tzn, nie zrozum mnie źle, jak Ci się chce to dawaj ale myślę, że fajniej byłoby pospac całą noc:-)

Jutrzenka ja kiedyś też sie zastanawiałam nad taką lodówką ale stwierdziłam, że ona nigdy nie będzie pełna i szkoda prądu na takiego molocha:tak:

łoj łoj łoj to ja Stefanka :)
wlasnie wrocilismy z zakupow bo chodzic moge heheh tylko siedziec nie bardzo lezec tez nie za...kupilismy Gajutkowi takie polaczenie tego garnuszka z ksztaltami i perkusji chicco i bardzo jej sie podobaaa
marcelku biedaczkuu coz ja moge ci poradzic ?? zdrowiej bo mamusia sie martwi...sylwia dobrze cie rozumiem ale z drugiej strony moze to chwilowo bo goraco jest albo cos...
jutrzenka gratulacjeee z powodu lodowki a co do energii to one droga sylwia w wiekszosci maja klase A ale tak jak wspomnialas naprawde sa duzeee a np. u nas z powodu ze czesto jemy na miescie nawet zwylka lodowka bywa pustawa. wydaje mi sie ze to bardziej dla ludzi co robia mega zapasy a my w sumie kupujemy jedzenie na biezaco. ale tez mi sie bardzo podobajaaa.
a co tam u was mistrzunieee???

Sylwia kurde biedny Marcelus, oby go ta goraczka szybciutko puscila

Stefcia mi sie tez bardzo podobaja, byla z nami moja mama i ciegle mowila wez ta duza bedziesz zalowala...... i tak ciagle ale wzielam mniejsza. A co do klasy to fakt maja A ale i tak spora pradu ciagna. Ta co wielismy 372 a taka amerykanska tez LG 580 :szok::szok::szok:, to jednak spora roznica
A wybralam taka:

A melduje ze Iwona mistrzunio siedzi i czyta co piszecie, a i mam wlaczony tv i bedzie zaraz mam talent chyba to sie pogapie w miedzyczasie.

Ostatnia edycja:
Jeju dziewczyny to tylko moja jak niemowlak picie i mleko z butli ciągnie??? :szok:
Na śniadanko u nas kaszka albo jogurcik łyżeczką ale na noc kaszka z Aventu trójprzepływowego, bo przy jedzeniu zasypia. :tak:No i w nocy je dwa razy. Raz kaszkę a raz mleko.:-p
Ela to ohydne musi być na samej wodzie ta kaszka :baffled::-D

Wiktor tez z butelki mleko dostaje rano i na noc :tak:
I tez się dziwię że Julka dwa razy w nocy wcina.

A kaszkę dostaje Sinlac, a do niej nie dodaje się mleka ze względu na wysokie wartości odżywcze.
Ale jako, że ta kaszka jest droga, amusimy trochę zacisnąć pasa, więc jak się skończy opakowanie planuję podawać bobovity kaszkę na mleku. I mam nadzieję wyeliminować karmienie butlą o 5.

Jutrzenka mamy dokładnie te zabezpieczenia, którew pokazywałaś. 1) ciężko je zamontować (choć szuflada też made in ikea :baffled: 2) i tak dziecko może otworzyć szufladę na cm czy dwa, a ja wsadzi paluszki to wiadomo co - przygniecione. 3) no i w komplecie brak śrubek - głupota.
Myślę o takich zewnętrznych zabezpieczeniach, dzięki którym w ogóle nie bedzie można otworzyć szuflady.

Stefanka, dlaczego Ty nie możesz siedziec ani leżeć ?? co mnie ominęło?

Sylwia strasznie mi przykro, bardzo mnie dziwi podejście lekarzy.
Marcelku wracaj do zdrowia i niech Ci apetyt wraca szybko!!

A mój Królewicz śpi...ale mimo że przez kąpielą prawie zasypiał, jak położyam go do łóżeczka odzyskał siły życiowe i zanim zasnął jeszcze zdążył pobrykać po łóżeczku :-D

Ja melduję, że siedzę sobie z laptopem na kolanach i oglądam "mam talent" a przy okazji przeglądam ebay'a w poszukiwaniu CZEGOŚ:confused: jeszcze nie wiem czego:-p:-p
Tak sobie myślę, że kupię mojemu synkowi jakąś zabaweczkę na pocieszenie:-) ale nie mam pomysłu jaką:sorry2:

reklama
Do góry