reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

mąż wrócił z pracy. Pierogów nie będzie na jutro:confused::confused::confused:

Stefanka a w jakim wieku są osoby, którym masz tą prezentację zrobić? Może łatwiej będzie Ci jakoś pomóc jak będę miała taką informację:tak:

reklama
Stefa ciężka sprawa z ta prezentacją....dzis nie mam siły.....;-)
Ale pusto,nie??? Etatowe gaduły gdzie jesteście??? no tak Sylwia pojechała....Paula to ja nie wiem.....haaaaalooooo Paula:-)

A reszta ciotek????????:crazy:
a ja dziś miałam piekny dzień ale uwierzcie mi nie mam siły opisywać tego i tamtego....hehehh...to może jutro Wam opiszę:tak:;-)

pa:-)

WERONICZKA a ja myślałam że się do ciebie jutro wybiorę na pierogi bo nie mam daleko haha ale twój mąż mnie uprzedził:tak::-p;-):-)
DOTA pusto ciocie odpoczywają:tak::tak::-)
STEFANKA coś wymyślimy wszystkie razem:tak::tak::tak:
JUTRZENKO to wypoczeliście super:tak::tak::-);-)

hej hej
no jestem dziś jestem padnięta brzuch mnie boli straszliwie pociąży miało się polepszyć z tymi bólami a boli tak samo mocno:baffled:
stefanka może tak wybierz jakieś 4 kolory lub 6 w zależności ile jest dzieci przedstaw te kolory niech poćwiczą np ustaw kolory w rzędzie na tablicy (przyklej) ustal że np kolor niebieski to buzz (takie słowo gapa) kazda osoba po kolei mówi jeden kolor a jak dojdzie do niebieskiego to ta osoba na której jest kolej musi powiedzieć Buzz jak nie powie to odpada. Ty pokazujesz kolory w takiej kolejności jak chcesz irobisz to coraz szybciej w miarę jak coraz lepiej je zapamiętują. Zsbawa trwa aż do chwili kiedy jedna osoba wygra . Może byc tak że będzie im tak dobrze szło że kilka osób się nie pomyli więc wtedy ogłsaszasz remis żeby gra nie była za długa
nastepna zabawa z kolorami to taka troche ekstrelamna i hałaśliwa weż se sobą rzeczy w takich kolorach jakich chcesz nauczyć albo pozbieraj w klasie niech oni daja różne rzeczy poroizkładaj je w różnych częściach klasy jak powiesz czerwony to wszyscy musza chwycić coś co jest czerwone jak zielone coś co jest zielone itd możesz do tego zrobić kostkę na każdej stronie będzie inny kolor i ją wyrzucaj

jak jest mniej osób to można powiesić jakieś dwa trzy kolory na sciannie zrobić kulkę z papieru i niech robią zawody jak powiesz jakiś kolor to trzeba w niego trafić papierową piłeczką można tz usiąść w kółku i rzucając jeden do drugiego piłeczkę trzeba mówić słowa jakich się nauczyło ale to już na jakieś revision

zabaw jest wiele oczywiście te są raczej dla mniejszych dzieci ale dla starszych też można cos pomysleć
fajna jest zabawa dla dzieci małych z częściami ciała na wielkich kartonach odrysiwuje się chetnych i reszta obrysowuje tylko trzeba zrobić grupy np 4 osobowe potem trzeba pomalowąc obobnika na kartonie i podpisać każdą część ciała tu też możan poćwiczyć kolory:-D
mam nadzieję że zrozumiałaś co ja tu nagryzmoliłam:-D

Oliś wychodzi dopiero jutro o 15. Dopiero wtedy będzie tłumacz, a muszą nam wszystko dokładnie powiedzieć jak mamy teraz z Młodym postępować, a niestety terminologii medycznej jeszcze aż tak dobrze nie opanowałam. Miał być dzisiaj, ale dał d... Ważne, że wszystko jest ok, chociaż nie ukrywam, że poczułam się lekko zawiedziona dzisiaj...

Witajcie

ale zupa...
nie ma czym oddychać...
Wiktor jako dziecko delikatne i wrażliwe ciężko to znosi
krzyże i uczy mi odpadają
po całym dzisiejszym dniu cisza jest błogosławieństwem!

Weroniczka
:rofl2: skąd ja to znam...narobię mięsa...lub innego dobra na "tydzień" a K. mówi o jaki przyjemny obidek dziś żonka zgotowała i wszystko znika...no czasem zostaje kawalątek na kanapki na śniadanie :angry:

Pytanie:
czy powinno się upierać przy niekapku?co złego że dziecko pije z butli? Znam dużo dzieci rocznych, dwuletnich, które z butli ciągną. Mijej siostry dzieci też tylko butle a potem od razu kubeczek zwykły.

Kasiu :-:)-( wytrzymasz :tak:

Ostatnia edycja:
KASIU dasz radę :tak::tak:
MADZIA tak to bywa czasami z naszymi maluszkami:tak:;-)
WERONICZKA przyjmuję zaproszenie na herbatkę:tak:;-)a z pieroszkami to się jeszcze dogadamy:tak:;-):-)
GRZECHOTKA to ty jesteś dobra w zabawach dla dzieci bo ja jestem ciemna jak noc:tak::tak::-p:-p

reklama
Do góry