reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

:tak:paul;a no to zdolniacha z juleczki...:tak:

Pablo tez podnosi dupke i raczki ale narazie strasznie niezgrabnie mu to wychodzi...za to przemieszcza sie przewracając w kolko to na brzuch to na plecy i potrafi tak non stop...

dzis strasznie marudzil ..od 16 do 19 praktycznie non stop musialam go nosic zabawiac, wyglupiac sie itp...ani chwili sam nie polezał..bo sie darł..

u nas z kolei pablo jest na etapie stania...jak tylko wezme go na rece od razu chce stawac, albo skacze jak spręzyna...i tak mu sie to stanie podoba ze potrafi smiac sie sam z siebie w glos:tak:

damian czuje sie juz ok.wczoraj wieczorem wymiotował i wygląda na to ze cos mu zaszkodzilo... no ale dzis juz wrocil do formy...

reklama
Weroniczka trenują te nasze maluchy, oj... trenują...:tak:;-):-p i te dziwne pozycje...

Viki to dobrze że Damianek lepiej sie czuje... :-) U nas też walka o stanie. Jak ją biorę za rączki do siadania, to młoda od razu hop na nóżki i stoi. A jaka przy tym zadowolona...:tak::tak::tak:

Witajcie Wieczorową Porą :tak:
jakoś nie mam energii
trochę się opuściłam i nie jestem na bierząco...bardzo przepraszam - mam nadzieję że wybaczycie !! ;-)

Viki super że Damian miewa się lepiej! Teraz niech tylko korzysta z wakacji :tak:
Weroniczka trzymam kciuki za ta szyjkę !
Grzechotka buziaki dla Kubusia, niech się trzyma dzielnie i daje choróbskom!

Ja tez mogę się pochwalić osiągnięciami naszymi malutkimi :tak: Wiktorek dzisiaj nauczył się ślicznie pełzać do przodu...ach jaka jestem dumna z synusia.

A ja mam pytanko...
co wasze dzieci jedzą przez cały dzień? i ile razy dziennie jedzą ?

Kochane, nie mam siły czytać i pisać, ale wszystko jest ok :-) W poniedziałek, albo we wtorek Oliś wraca do domu. Jutro ma odstawiane wszystkie leki poza tymi, które jeszcze przez jakiś czas będzie przyjmował i w zasadzie później to już zostaje w szpitalu tak profilaktycznie.

Madzia jak to nie jesteś na bierząco????? :szok: no to ładnie!!! ;-):-p już nadrabiać zaległości.

A o jedzenie to nawet nie pytaj... Julka ostatnio pogniewała się chyba z mleczkiem!
Cała doba u nas wygląda tak:
3-4 w nocy- 200ml. kaszki ( w nocy je tyle ile jej dam)
9 - 120ml mleka
12 - zupka
16-17 90-max120 ml mleka
20 po kąpieli 200 kaszki

Kasia! Super że Prezes wróci niedługo do domku... Widzisz, a tyle nerwów... :-):-):-):-)

Kasia bardzo się cieszę że Olisiek tak szybciutko dochodzi do siebie:-) I odpoczywaj ile wlezie a my Ci później opowiemy co tu się działo:-)

Magdalenka u nas jest następująco ::
6.00 cycuś
8.30 gęsta kaszka ze 150 ml wody i 4 łyżek stołowych kaszki mleczno-ryżowej
11.30 jogurt z owocami Hippa lub jogurt z musli też z Hippa
14.30 zupka ale juz ten większy słoik albo dwa małe lub większa miseczka maminej zupki
16.30 owoce
18.30 kaszka w takiej samej ilości jak o 8.30
Między posiłkami flipsiki do pociumkania no i pica mniej więcej 150ml dziennie. No i w nocy cycuś na życzenie:-)

magda

8-9 - mleko 120
12/13 obiad
15/16 mleko 150(ostatnio wypija max 120)
19.15 -240 mleko z kaszką

3 w nocy 120 mleka

po tym rannym posilku lub tym popoludniowym dostaje owoce lub jogurt z hippa w zaleznosci jak tam z jego apetytem, albo pol do poludnia i pol po poludniu.poza tym 200 ml herbatki plus sok i 3/4 filisiki czasami:)

kasia buziale dla oliska i niech wraca do formy

Ostatnia edycja:
Kacha - super wieści, duża buźka i odpoczywaj Kochana!!

Dzięki wielkie...no właśnie się przekonałam że Wiktorek za późno je obiadek.
Zacznę dawać tak jak Wy koło 14, bo teraz je koło 16 i odkąd tak je ( przynajmniej tak mi się wydaje) zanim zaśnie na noc wybudza się do 10 min :-(. Tak teraz myślę czy ten obiadek go nie gniecie.

Bo po za tym u nas jest podobnie: rano kaszka, w południe owoce a po obiadku już tylko mleczko.

A ten jogurt z hippa to jakiś specjalny? można go normalnie w sklepie dostać ?

dobrywieczór - kolej y dzień minął. Długi spacer za nami i chyba powoli też zacznę się pakować, wyjeżdżamy w piątek więć jeszcze troszkę czasu.
Viki - dobrze że Damianowi już lepiej. Fajnie że Pablo juz próbuje raczkować
Kasia - no to Prezes zacznie znowu rządzić w domu;-)
Magdalenka- u nas jedzenie wygląda tak:

7.00 - mleko 160-200ml
10.00 - 4 łyżeczki jogurtu z kaszką i przecier owocowy ok.120ml (np banan i jabłko/gruszka) + odrobina mleka (ostatnio 10-20 ml, więc chyba zrezygnuję z mleka po owocach)
13.00 - jarzynki z kurczakiem, albo żółtkiem gotowanym + 120-160ml mleka
16.00-16.30 - mleko z kaszką 160-190 ml
19.00 - mleko z kaszką 160, czasem więcej

Czas się często zmienia szczególnie po południu o 15-30 minut. I jestem szczęściara bo w nocy Jaś nie chce jeść:-)
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i Grudniaczki

reklama
hej dziewuszki mnie się troszkę literkim mogą mylić bo piweczka były :-D a glówka wciąż słaba jeszcze sobie nie przypomniała dawnych czasów :-D
Kasiu cieszę się że Oliś zdrowieje czekamy na niego w jego domku:-D

,magda Kuba je tak
o 6 rano mleko 150ml
potem 9/10 mleko z kaszką manną 150ml
następnie 13/14 obiadek ok 180 obiadku lub gęstej zubki po obiadku herbatka lub soczek
godz 17 mleko 120-150
jak zje mało to o 18-18:30 dostaje deserek czasem flipsy
godz 20 po kapieli kaszka 180-200
w nocy już nie dojada (na szczęście)
między posiłkami dostaje herbatkę czasem soczek
no mało nie je co zreszta po wadze widać
magda no i oczywiście brawo dla Wiktorka za nową umiejętność
a jogurt z hippa szukaj np w rosmanie a jeszcze sa z gerbera tez jogurciki z owocami

jak narazie śpi twardo raz tylko się cos przebudził tak przez sen pokwilił ale luż gvorączka spadła :-D to chyba po szczepionce było ale wychodzi mu nastyępny ząbek normalnie kasownik będzie hehehhe
Viki mam nadzieję że Damian lepiej spędzi resztę wakacji niż zaczął ale jak już odbębni choróbsko to dopiero sie zacznie zabawa dużo zdrówka dla przystojniaka

Ostatnia edycja:
Do góry