reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

SYLWIA ja te pampersy miezyłam i niczym si nie rózniły no moze cupenke u góry
a te 4+to kupilismy w takim duzym opakowamiu za 91 zł albo za81 niepamietam i było tam 123 albo 126 szt
moja mysza juz sie naspała narmalnie 50 min spała:baffled::baffled::nerd::nerd:
mam pytanko czy wasze szkrabki tez tam sie rwa do kompa moja to jak zobaczy to az sie trzesie całA
GRZECHOTKA ja juz od miesiaca nie przebieram jej na przewijaku niedaje rady ona tak sie wierci ze szok

Ostatnia edycja:
reklama
ja mykam sie ubierac i chyba skocze na te pobrani krwi pogoda jest taka fajna a musze to szybko zrobic póki DOTA Z jeszcze nie wstała bo mi zaraz zabierze ta pogode i schowa słonce do szuflady:-D:-D:-D:-D:-D
miłego dzionka kochane

Witam się.
U nas dziś było wielkie spanie:tak::tak::tak::tak: Chłopaczki obudzili się dopiero przed 9:szok::szok::szok: A normalnie jak wstaną o 7 to jest juz późno:confused::confused::confused:
Popatrzcie gdzie dziś w nocy znalazłam mojego starszego synka. Smacznie sobie spał:)

Elcia ja Ci wierzę:tak::tak::tak: Chodziło mi o to że u nas pampersy są w takich kartonach. Karton kosztuje 10 funtów dla każdego z rozmiarów:tak: A tych 4+ jest o kilka mniej, więc się zastanawiam po co kupowac 4+ skoro są takie same co 4:-)
Mi Marcel też raz zrobił coś grubszego na kanapę:-p dobrze że była dosyc zbita więc nie miałam problemu z myciem. A sikanie to przynajmniej raz dziennie:szok: Zawsze siedzię przy nim i obserwuję, jak tylko odwrócę głowę to zawsze on puszcza fontannę:wściekła/y::crazy::rofl2:

Weroniczka dobre:))))) To się pewnie musiałaś uśmiac jak to zobaczyłaś

elcia Kuba też się wygina na wszystkie stony ale znalazłam na niego sposób daje mu do zabawy opakowanie po chusteczkach nawilżających po pampers sleep and play ono jest pomarańczowe i szeleści najlepsza zabawka i mam spokój jak go ubieram po kąpieli tez mu daję on siebawi a ja go mogę spokojnie ubrac:-D

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA DARUSI I ZOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam :tak::-)!!!!!
U nas nocka jak narazie rewelacja ale nie zapeszam:tak:;-):-)
Pogoda upał i słońce uuffffffff:tak::-)
Pampersy stosujemy 4i są ok:tak:
WERONICZKA zdięcie super:tak:;-):-)
KASIU ciesze się że już jest dobrze:tak::tak:

MIŁEGO DNIA KOBIETKI:tak:;-):-)

dobry dzień

weronika hahaha dobre dobre..

jak damian mial rok tez kiedys wyszedł z łozka(spał ze mną) ja sie budze w nocy mlodego nie ma!!!!! lece do lozeczka- pusto:szok: mało zawału nie dostałam a mlody spał w przedpokoju w koszu z psem bo mielismy wtedy boksera...
widok słodki ale ja cały dzien chodzilam przejęta i zdenerwowana;-)

solenizantkom sto lat:-)

a dzis dowiedzialam sie ze siemie lniane bardzo dobrze dziala u dzieci na kaszel mokry, ktorego nie mogą odkrztusic,.
nalezy zapazyc siemie lniane i na tym wywarze robić maluchowi mleko..podobno pomaga rewelacyjnie;-)

mały dzis jadł na obiadek kalafiorek z marchewka i kurczakiem..a mamusia sałatkę zieloną z kawałkami kurczaczka...
spadek wagi 1 kg w ciagu 3 dni:-)

a grzechotka pisałas ze za 3 dni bede głodna:) wiesz ja stosuje taka diete ze glodna nie bede bo moge jesc wszystko nie moge tylko łaczyc weglowodanów z tłuszczami.
polecam odchudzającym działa w 100% ale trzeba byc konsekwentnym i na serio pilnowac by nie lączyc.
kiedys( z 6 lat temu) w 3 miesiące schudłam 9 kg:tak:

To znowu my...dosłownie bo Wiktorek ze mną siedzi i mi tu tłucze :-)
Weroniczka ale miałaś niespodziankę - dobre :-D
Viki a Ty jeszcze karmisz Pabla piersią? Bo chyba pomyślę o takiej diecie
Elcia, Grzechotka ja tez muszę dawać Wiktorkowi jakies lepsze fanty, żeby go przebrać na przewijaku :tak::tak:
Stefanko sprawdzałam te 4 i 4+...4 są od 7 kg a 4+ od 9, więc my się jeszcze nie łapiemy na te 4+. A z tego co czytam dziewczyny nie widza różnicy. Więc zostajemy przy 4.

I chciałam strzelić focha!
Bo już dwa razy chwaliłam się ząbkami mojego synka i nikt nie pogratulował :crazy:

viki słyszałam że taka dieta jest rewelacyjna. Tylko, że ja ( wstyd przyznać) nie wiem które produkty to węglowodany a które tłuszcze. Kiedyś chciałam stosować tą dietę ale niestety nie znalazłam spisu takich produktów tylko wytłumaczenie tych nazw:-:)-:)-:)-( Po za tym ta dieta ponoc nie tylko jest zdrowa dla odchudzania ale też dla zdrowia:tak::tak::tak:

Magdalenka gratuluję Wam :)

U nas też dziś się ząbek drugi pojawił:)

reklama
weronika:

Sposób komponowania posiłków

Należy jeść oddzielnie żywność z grupy białkowej (np. mięso, sery, jaja) i węglowodanowej (np. produkty zbożowe, ziemniaki, słodycze). Obie grupy można swobodnie łączyć z tzw. produktami neutralnymi (np. masło, warzywa, oliwa).
Podczas diety trzeba pić między posiłkami, około 2 litrów płynów na dobę (niegazowanej wody mineralnej, herbatek ziołowych i owocowych).
Jeden posiłek w ciągu dnia powinien składać się wyłącznie z warzyw oraz owoców, w kolejnym mają dominować produkty skrobiowe, a w następnym - bogate w białko.
Niektóre pokarmy (mleko i owoce) najlepiej spożywać osobno, między innymi posiłkami. Źle się łączą z wszelkimi rodzajami żywności.
Podział na trzy grupy

Produkty białkowe

Drób, rośliny strączkowe (fasola, soja, soczewica itp.), jaja, jogurt, mięso, wędliny, ryby, sery
Produkty skrobiowe

Słodycze, chleb, cukier, makaron, miód, produkty mączne, ryż, ziemniaki, suszone owoce
Produkty neutralne

Warzywa (z wyjątkiem ziemniaków), masło, nasiona, oliwa i oleje, orzechy, śmietana, zioła, kawa, herbata, soki warzywne i owocowe, woda mineralna

tak to mniej wiecej wygląda. najwazniejsze by nie laczyc i spadek wagi murowany:tak:

chleb mozesz zjeść tylko z pomidorem a dopiero po 3 godzinach sama wędline.tak samo obiad. najpierw np ziemniaki z surówką a po 3 godzinach mięso

Ostatnia edycja:
Do góry