reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Miło że zapytałaś :tak:;-):-)
A co do zasypiania to u nas też czasem potężna awantura. Julia jak drze gębusię to pół bloku słyszy... A dziś nie mogła zasnąć przez katarek... :-(

Normalnie jakieś choróbsko mnie bierze... buuu.... nie na widzę być chora!!!

Ostatnia edycja:
witam wieczorkiem
laski jak wam sie podoba mecz tez z T ogladamy
Stefanka te krzesełko kosmiczne a cena jeszcze bardziej
Pryzybela krzesełko swietne i jaka Kaya zadowolona a z tym tacierzynskim to wam fajnie ciekawe kiedy w Polsce taki cos bedzie
Weroniczka a to se porozpieszczałas swoich mezczyzn dzisiaj i jak smakowały?
Grzecvhotka a co ty tak wczesnieidziesz spac?
Paula jak tam u was ?
u nas malutka dzis takkkka grzeczna ze szok moj aniołek kochany padła juz przy pierwszym cysiu:tak::tak::tak:;-);-);-)
lece sie kapac i spatuni miłej nocki dziewczynki
no i do domu jedziemy wstyd 1 gola w całym euro strzelic:no::no::no::no::no::no:

Elcia, napisałam wyżej jak u mnie :-)
A u nas w polsce też jest urlop "tacierzyński" śmieszną nazwę Przyzybelka wymyśliła.
U nas się mówi urlop na opiekę matki z dzieckiem, czy jakoś tak... Dwa tygodnie się należy mężom. :tak:

Elcia, niech Oliwka i w nocy bedzie taki aniołeczkiem :tak::tak::tak: zyczę bardzo!
Paula
trzymaj się cieplutko...tez nienawidze chorób. A teraz z dzieciaczkami to w ogóle choroba to beznadziejna sprawa, ani mowy nie ma o wyleżeniu :baffled:

hehe a co do podpadania to ja i tak już jestem podpadnięta na całego :confused2::ninja2:

Paula a ten dwutygodniowy urlop to chyba dostają tylko ojcowie, których żona miała cesarskie cięcie, albo matka zrezygnuje z macierzyńskiego??

No i popłyneliśmy ... Polacy do domu!

Ostatnia edycja:
magdalenka oby oby mam taka cicha nadzieje
paula ok juz przeczytałam a z tym tacierzynskim u nas to jest tak ze nam sie zabiera 2 tyg zeby tatusiowie mogli wziasc a ciekawe jak u pryzybeli jest?

u nas tez jest tacierzynski hehe :) 3 tygodnie chyba z tego co pamietam...wiem ze J musial ten urlop wykorzystac do 3 miesiaca zycia dziecka. i tak jak u pryzybeli mniej platny niz pensja ale przezylismy :)) ale o odbieraniu z mojego urlopu nie ma mowy ani zwiazku.
pewnie wszystkie juz spicie gwiazdy??

reklama
Hm.... co do fotelika to nie myslalam, ze na Europe robia wersje bez tej zabaweczki (ale chamstwo!), chociaz niby to taka pierdolka, ale fajnie miec...
A z tym urlopem, to Polska niby taka prorodzinna, a ani porzadnej kasy na dzieci nie ma, ani nawet takiego urlopu dla tatusiow... U nas z mojego urlopu nie mieliby nawet co odbierac, bo ja zaszlam w ciaze 4 miesiace po przyjezdzie tutaj i jeszcze nie pracowalam, a mimo to mojemu mezowi to przysluguje...
A zeby bylo smiesznie, to nawet tego urlopu mogloby byc wiecej, tyle ze na pocztku placa 70%, a potem tylko 50, wiec juz by sie z tego nie dalo utrzymac (chociaz sa tacy co kombinuja i robia na czarno, to sie oplaca;-))
Dziewczyny trzymajcie kciuki za Kaye, bo jutro klucie bedzie, a po ostatnim razie nozia byla zaczerwieniona i opuchnieta:baffled:
Przynajmniej na otarcie lez bedziemy miec kochana ciociunie z Niemiec, bo jutro do nas na 3 tygodznie przyjezdza - strasznie sie ciesze:tak:

Milego wtorku Cioteczki i Maluszki!!!!:-)

Do góry