reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

misie moje kochane a raczej jedna misko stefanko co zostałaś na strazy musze odpłynąć już do sypialni bo jutro mały potworek ranny zacznie swoje wojarze od 6 rano no i dostałam etat u niego na czas nieokreślony wiecie przynies podaj pozamiataj mamusiu:-D
milej nocki

937073lm7ohumvie.gif

reklama
294879bxf2u2wgh4.gif

wstawać spiochy!!!!

widze że ostatnia się żeganłam i pierwsza sie witam dziś w ten słoneczny dzień chociaż spać mi sie chce tak jak temu słoneczkowi (słoneczku???)

u nas nocka w normie ale coś ostatnio nie mogę sie wyspać trzeba sobie kawke strzelić

miłego dnia:-D

DZIEŃ DOBEREK!!!!:-D:-D U nas nocka ok ale już pobudka o 6.00 :tak::tak: Pogoda piękna:-):-) GRZECHOTKA jak kawka?:-):-)ja też sobie idę zrobić;-);-) MIŁEGO DNIA:-):-)

witam dziewczynki!!!
cos mi wczoraj cos mi net nie działał i dzis tez cos ciezko chodzi
nocka super pobutka o 5,30 cała nocka przespana :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
JUTRZENKA bardzo sie ciesze ze pierwszy dzien w pracy minał i ze babcia z Kubusiem dali rade zobaczysz bedzie dobrze;-)
MONIA fajnie ze masz jeszcze chwilke zeby do nas zajrzec trzymaj sie mamusko
GRZECHOTKA to se nie pospałas widze ze od rana juz aktywna jestes :happy::happy:
dziewczyny mam pytanko -
czy zapalacie swiatło u maluszków , [,maluszkom,],na noc ?bo ja tak i nie wiem czy to dobrze .Zaczełam po porodzie bo jakos ciemno mi było ja karmic i tak jakos sie przyzwyczaiłam

no dzięń dobry dobry

dziś tak ciepło jest zastanawiam sie nad założeniem dziś Kubie na spacer krótkich spodenek
przez ta pogodę to ja juz nie wiem jak go mam ubierać jak już sie nauczyłam na zimę przyszła wiosna jak sie nauczyłam na wiosnę przyszło lato i juz nic nie wiem co wy o tym myślicie????

Dzień dobry

Viki, co Ty się tak ostatnio obijasz..takie lakoniczne dzień dobry ;-)
Elcia, mądre poradniki mówią: gasić światło :-) ale moim skromnym zdaniem, jeżeli dziecku lepiej sie śpi przy światełku to czemu nie. ALe może spróbuj położyć spać Oliwkę przy zgaszonym swietle, może się okaże że tylko Ty potrzebujesz światła ;-)
Wiktor wieczorem zasypia przy świelte z przedpokoju, czasami bez tego światła i tez nie ma problemu.
Grzechotka, ja ubieram Wiktorka w body z długim rękawkiem i na to koszulka z krótkim rękawkiem (jak nie jest upalnie, ale ciepło), przewiewne długie spodenki i skarpetki.

U nas ciężko, Wiktor postanowił że już nie będzie spać w dzień :crazy: i jak próbuję go uspić to jest mega wojna. Ech

eh magda u mnie to samo taki marudny jest śpi teraz ale oczywiście po wielkim placzu wyginaniu się i biciu mamywidze że jest zmęczony że chce mu się spać ale walczy do końca:-D

elcia Kuba od początku przy zgaszonym świetle śpi ale zapalone tez mu nie przeszkadza, ja nie zapalam światła nawet jak go karmię w nocy tak od początku robię nic do niego nie mówię tylko biorę na kolanka i karmię a on pod koniec jedzenia już śpi
właśnie Viki co to za nowe maniery:laugh2:

reklama
Dzień dobry!!!

U nas nocka z jedną pobudką. Teraz mała śpi po 20 minutach przeraźliwego płaczu. Nie wiem co jej było prócz tego że śpiąca, bo tak płakała że jaj czopka (Eferalgan) zaaplikowałam. Biedniusia taki płacz i prężenie... :no::no::no:

No właśnie Grzechotka z tym ubieraniem to się zacznie... Ja też jestem zdezorientowana... Jak będzie upał to same body a teraz to nie wiadomo... :sorry2::dry:

Co do światła to powiem tak... U mnie kuchnia z pokojem jest połączona takim jakby (oknem z barkiem) łukiem, bo w kuchni okna nie ma i bez tego to by była ciemnica. Nad kuchenką mam całą noc włączone światło w okapie żeby się nie zabić w nocy po drodze do kuchni. Więc całkiem ciemno nie jest... ;-)

Do góry