reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

jak leżałam w szpitalu to była tak aparatka, która jak urodziła to od razu się dopytywała czy może iśc już na papierosa. I kiedy położna przyszła po nią żeby pomóc jej się wymyć to powiedziała ok, ale najpierw na papieroska skoczę :-)

reklama
witam was dzis po moim ciezkim dniu jakas wyzeta jestem i nie mam za bardzo humoru dzis, najwazniejsze ze moje kochane malenstwo po raz kolejny usnelo samo w lozeczku :tak::tak::tak: ciesze sie ze dzieki wam dochodze do wprawy w wielu sprawach dotyczacych malenstwa DZIEKUJE WAM :-D:-D:-D
i musze powiedziec wszystkim nowym mamuskom ktore beda chcialy tu dolaczyc ze ta na prawde jest dobry wybor bo wielu rzeczy mozna sie tu dowiedziec

magda_lenka ja tez nie nawidze na kogos czekac, i sama tez nie lubie sie spozniac, ale twoja kolezanka to juz chyba przegiela mogla dac znac ze wogole nie wychodzi i bylo by ok; u nas z wyparzaniem jest podobnie jak u ciebie Zaki wiecznia ma cos w buzi wiec juz na to nie reaguje, a czasami wstyd sie przyznac ale jak go mam na rekach i siedze przy kompie to nawet nie zorientuje sie a on juz mojego palca maltretuje i dopiero jak mnie zaboli to zauwazam co on robi :tak::tak::tak:

kacha_wawa ciesze sie ze z Olisiem wszystko dobrze sie rozwija, zobaczysz nie spostrzezesz sie a Olis juz bedzie sie do ciebie usmiechal po operacji a ty powiesz sobie "jaka ja bylam glupia ze tak sie balam"

dotaz ja tez sie przerazilam ta krwia mam nadzieje ze to jest tak jak mowisz z dziaselek i jutro to potwierdzi pani doktor, co do zamknietego to ja jeszcze tez nie awansowalam zeby moc miec do niego dostep i pewnie jeszcze bede musiala poczekac :-:)-:)-(

weroniczka a u nas dzis kompletne przeciwienstwo Tadeuszka, Zaki caly dzien wygadany jest nie poznaje go

a dziewczyny ja mialam dlugie geste wlosy ale po porodzie garsciami mi wychodzily i poszlam i obcielam na krotko i jest OK i nawet moj slubny jak zobaczyl fotke to byl zachwycony, a przed wyjazdem do wloch to chce jeszcze pomalowac ale jeszcze nie wiem jak, ale na zielono sobie nie pomaluje

paula mam nadzieje ze juz ci lepiej, i brzuszek juz nie dokucza

grzechotka jasne ze stesknilysmy sie za toba, ja tez czasami tak mam ze siedze i lampie sie w monitor i odswiezam tylko zeby zobaczyc czy napisalyscie cos nowego :tak::tak::tak:; a mieszkanie pewnie i tak predko sprzedacie, moze baba jutro zadzwoni

soida nam na poczatku lekaz tez powiedzial ze maly ma AZS i przepisal bebilon pepti a maly po tym mleku plakal nie mogl sie zalatwic wogole a jak juz mu sie udalo to kupa byla wstretna zielona i smierdzaca i ja odstawilam to bebilon pepti a malemu uczulenie samo przeszlo i juz nie wrocilo wiec to pewnie nie AZS, ale poniewaz ja w polsce nie mam ubezpieczenia to chodze prywatnie i pan doktor do ktorego chodze wie ze mieszkam na stale za granica i wiecznie wynajduje nam jakies choroby i kaze do swoich znajomych lekarzy chodzic zeby dac im zarobic, dlatego tez juz nie chodze do niego (zaznaczm ze to jest ordynator noworodkow u nas w szpitalu)

viki mam nadzieje ze jutro znajdziesz choc chwilke i wpadniesz napisac nam jak wrazenia z pierwszego wieczoru z Valdim :rofl2::rofl2::rofl2: nie szalejcie za bardzo

monia
wybaczamy ci ze nie piszesz takich dlugich postow jak wczesniej, praca jak zawsze jest wyczerpujaca a ty i tak na dwie zmiany dajesz wiec najwazniejsze ze masz czas wstapic i pozdrowic nas :-):-):-)

sylwia m wloszki moze nie pala, ale sa lepsze poniewaz we wloszech jest legalna aborcia wiec jak zachodza w ciaze to pyk i usuwaja i pozniej jak juz maja z 40 lat to pierwsze dziecko rodza, ja jak rodzilam to sie na mnie krzywo patrzyly jak to 25 lat i juz dziecko rodzi, to musiala byc wpadka

pisze ten post tak dlugo ze jak zaczynalam to byla 1044 strona a jak koncze jest 1046, ale teraz juz koncze bo swoje rekordy w dlugosci postu pobije, jeszcze lepiej bo jak juz zapisalam ten post to na 1047 stronie wyladowal i teraz juz edytuje :)

ha a co do mojego mezusia to jak jeszcze bylismy we wloszech i maly mial nie caly miesiac i musialam wyskoczyc do lekaza na chwile to nie bylo mnie w sumie ze dwie godziny no i jak wrocilam mezus siedzial z malym narekach w lozku (maly spal) i powiada mi ze maly go ARESZTOWAL i ze nawet do lazienki nie mogl isc, on po prostu sie bal ze jak go polozy to sie obudzi i bedzie plakal a wiec wolal siedziec i sie nie ruszac :rofl2::rofl2::rofl2:

brak mi słów jak można tak dziecko swoje traktować taki brak szacunku dla takiego maleństwa :crazy::angry:
dotka zabieraj te karaluchy:-D

W UK jest to samo w kwestii aborcji :crazy: Kiedyś sama byłam za aborcją, ale teraz mi się to zupełnie odwidziało, może jestem jakimś popaprańcem, ale rozumu można było użyć przed ciążą,a nie się później dzieciaczków pozbywać...
A co do tych fajek to jak ja byłam w szpitalu to baby nawet z patologii latały na fajki:wściekła/y: Ostatnio jak byłam z Oliśkiem w szpitalu to spotkałam jedną z nich też na oddziale, ale nie pytałam co się dzieje z jej dzieckiem... Mogę się tylko domyślać,że coś z serduchem ma, skoro na oddziale kardiologii dziecięcej ją widziałam.

I ja sie witam pozna pora. Dzis nie mam weny i nie odpisze do kazdej z grudniowek. Jakos nic mi sie nie chce a poza tym ok 18 zaczelo mnie glowa bolec i jakos sie kiepsko poczulam i poszlam z porcelana porozmawiac. Ach i jak mi potem ulzylo. Nie wiem co mi zaszkodzilo. A potem meza brat co mieszka obok nas na grilla zawolal i poszlam zjadlam troche mieska i piwko wypilam :tak::tak:. I narazie dobrze sie czuje. Ale ze tyle stron napisalyscie to ja sie poddaje i wymiekam, nie dam rady. Jutro sie poprawie ;-);-):tak::tak:.

Kasia bardzo sie ciesze razem z Wami ze Olis sie dobrze rozwija i ze dobre wiesci u lekarza.

Soidka witaj po dlugiej przerwie.

Witam nowa grudniowke Babygirl.

A odnosnie wyparzania to ja nadal przelewam butelki i smoczki wrzatkiem ale dlatego ze myje je plynem do naczyn wiec wyparzam. A Wy jak myjecie, sama woda czy tez z plynem. A wyparzacie nadal???

I to by bylo na tyle. Zegnam Was i ide spac. Buziaki mamusie i maluszki.

reklama
tak dokładnie ja też na ocepie widziałam takie co latały na szluga z zarożoną ciążą ja tez kiedyś myślałam że kobieta to ma prawo wybierać i takie tam może i ma prawo ale teraz wiem że nigdy nie pozbyłabym sie takiego cudu:-D

Jutrzenka biedulko:crazy:
ja wyparam wrzatkiem bo myje w płynie butelki jak się samą wodą myje to po tym moim mleku butelki tłuste zostają w środku

ja tez juz chyba spac zmykam

Do góry