reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Cześć mamusie
Ja naszczęście (przynajmniej na razie) z cycuchami problemu nie mam. Ale za to od paru dni nie mogę się załatwić :p musze dziś zrobić sobie te sliwki (wiem że najlepsze na tą dolegliwość są kalifornijskie)
Pogoda u mnie lepsza niż wczoraj dziś wyszłam już w jednym a nie w dwóch swetrach ;D
Ja mogłabym spac tam gdzie stoje wystarczy tylko zamknąć oczy ;)
Beata ja jeszcze 8tygoni będę bez mojego mężusia i zaczynam powoli mieć doły :( bardzo tęsknie a tu jeszcze tyle dni. Ale musimy być z fasolkiem dzielni i czekać cierpliwie

reklama
Aola, trzymaj sie...ja za tydzien wracam do stanu :czekanie na spotkanie, i wcale nie jest mi spieszno. Ale, cest la vie i takie tam, przynajmniej jak milo jest w koncu byc razem. Nie ma czasu na bzdetne klotnie :p

Mi wrocily mdlosci i bezsennosc. Wczoraj to juz stany wahadlowo samobojcze mialam z tej okazji, ale blam tak zmeczona, ze juz nie moglam o tym myslec. I tak w kolo macieju.

Piersi mnie juz prawie nie bola. Chociaz akurat cieplutko jest.

Milego dnia laseczki!

Ola - ja już mam doła od jakiegoś czasu, choć staram się sobie trochę to tłumaczyć ! ;) I tak bardziej cierpi mój mąż i cholernie tęskni i ma już wszystkiego dość ! Czyli i jego jeszcze muszę pocieszać, bo pracuje z psychicznie chorą osobą i od tej strony także ta praca go wykańcza. I jest mu naprawdę ciężko ! No, ale cóż...musi minąć, całe życie szybko mija, więc...Nim się obejrzymy nasi mężowie będą przy nas ! Trzeba tylko troszkę cierpliwie poczekać ! ;)

Magi - ja też bardzo czekam na przełom listopada i grudnia, choć znając życie urodzę w Wigilię ! ;D No nic ...zobaczymy jak to będzie ! ;)

Witam wszystkie Mamuńcie!
Właśnie wróciliśmy z wczasów. Zakopane jest piękne, mimo iż pogoda nie dopisała :(odpoczeliśmy, pozwiedzaliśmy... było super!!!

Nie było mnie 2 tyg. a tu 25 stron do nadrobienia1 Nie próżnowałyście!
Zaraz wracam do czytania bo już nie wiem co u was słuchać 8).

jak nadrobię zaległości to jeszcze coś napiszę , pozdrowionka!!!

Aha, za tydzień mam UsG, więc postaram się wkleić fotki...
Papapa ;)

Gabi ciekawa jestem jaki model wybralas? Mi sie strasznei te wozki podobaja tez. Ale na zywo nie widzialam ich jeszcze.
Jezeli chodzi o Gucia to on bardzo lubi dzieci - az nadto jak na jamnika zwlaszcza. Jest w tej chwili bardzo delikatny (na ile umie byc delikatny) i wrecz opiekunczy. Taka mialam historie - zanjomi przyszli z 5-ciomiesiecznym brzdacem. Polozylismy malego u nas w sypialni na materacu. Nie zamykalismy drzwi do sypialni zeby slyszec Michalka, wiec Gucio byl bardzo zainteresowany malym jegomosciem. Balismy sie zeby mu czegos nie zrobil wiec nie pozwalalismy wchodzic do pokoju, ale w pewnym momenxcie zapomnielismy o Gutolku. Z panika lecimy do sypialni a tam nastepujacy obrazek: Moj kochany psiaczek cichutko polozyl sie w nogach dziecka i warowal. Nawet nie spal!!! Co dla niego jest duzym wysilkiem kiedy juz sie znajdzie na lozku....;)

Aussi - ja nie mam problemow z zaparciami ale na mnie bardzo przeczyszczajaco dziala jezeli zjem swieze owoce rano przed sniadaniem. Np. teraz jem brzoskwinie.

Hello grudniwe mamusie!!!! :laugh: Ja mam sądny dzień naznaczony na 26.12.2005 i powiem Wam- czas szybko płynie... I dobrze! bo nie mogę doczekać się na moją kruszynkę... Cmokam wszystkie gorąco!!!

Hej Dziewczynki!

Fuczak - tak wlasnie mi chodzilo o sutki, ze pieka jak zimno, a piersi bola od czasu do czasu, ale to sutki sa problemem. Tez mam ten Bepanthen i faktycznie troche pomaga.

Aussi - Bardzo sie ciesze, ze sie dobrze czujesz, oby tak dalej, bardzo wazne, ze masz takiego Meza kochanego! ;D Co do zatwardzenia to niby dobrze dziala zalac na noc kilka suszonych sliwek z lyzeczka siemia lnianego i potem rano to wypic i zjesc sliwki. To siemie sie takie oleiste i wstretne robi. :-[ Ale z wlasnego doswiadczenia co mi pomoglo i bylo jadalne to nagotowalam sobie kompotu z suszonych sliwek i pilam go w sporych ilosciach. Natomiast moje ostatnie odkrycie to herbata zielona na czczo! Tak jak kiedys kawa wypita na czczo, jak najwczesniej rano zaraz mnie gonila, tak teraz zbawienna zielona herbata. O sliwkach to wszedzie pisza, ze dobre, a o herbatce nie, wiec zakladam, z to osobiste doznanie, ale a noz i Tobie dziala!

Ewelinko - witaj po wakacjach i 25 stronach. ;D Fajnie, ze wypoczelas! Dzidzi jaki mamusi sie przyda!

Sylwiaczek - Witamy na forum! ;D TEz w pewnym momencie mialam date na 26, byl tez 19, 20 i 24 a teraz mam znow na 24. ;D No i fucktycznie czas plynie zadziwiajaco szybko! Juz za polowa ciazy!!

Dzieńdoberek z rana!
Jem śniadanko i zaraz pojadę na cotygodniowe zakupy hipermarketowe, bo już nic w lodówce nie mam :-[, a przy okazji pochodzę sobie po galeriach to może coś fajnego wypatrzę, no i stanik muszę sobie kupić bo mi cyc znowu urósł i ostatnio zakupiony mnie gniecie :p

Cześć sylwiaczek81 - witaj wśród nas ;D

agnes.kol o wynikach testów na glukozę to pisała Beata parę linijek niżej, ale tu Ci cytuję:
Beata23 pisze:
Magi - jeśli chodzi o wyniki na tolerancję glukozy to na czczo jest z reguły norma od 70 do 110 (ja miałam 79), natomiast po spożyciu glukozy to u mnie sprawa ma się inaczej, gdyż ja wypiłam więcej niż Ty, bo aż 75g ! Czyli norma u mnie jest wyższa ! Ja po godzinie miałam 124 ! I było jak najbardziej ok... Ale z tego co wiem po spożyciu tej niższej dawki to norma jest do 140 ! 

reklama
Fuczak dzieki za odpowiedź, rzeczywiscie było napisane, ale ze mnie gapa :p

Własnie siedzę na forum o wyprawkach i tak sobie czytam co dziewczyny kupuja ciekawego. Może my założymy osobny temat o wyprawkach?

Do góry