reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Hej Dziewczynki!

Z tym sniegiem tutaj to numer jest taki, ze o ile w niektorych czesciach kraju sypie regularnie zima - np w gorach, o tyle teraz sypnal gdzie go wczesniej nie bylo - np w Melbourne! Znam tu mnostwo ludzi ktorzy nigdy sniegu nie widzieli! Troche niepokojace z tymi opadami sniegu w Australii i extra upalami w Polsce... Ciekawe co bedzie za kilka lat. Nie wyglada to najlepiej. ::)

Tematycznie wozki gora, tymczasem ja tez nie mam gondolki i jak juz pisalam gondolki sa bardzo zadkie w tutejszych wozkach. Ten 3kolowiec co kupilam rozklada sie prawie calkiem na plasko - moze jest jakies 5 stopni nachylenia i szeleczki sa tak umieszczone, ze kregoslupik bedzie lezal calkiem plasko, a tam gdzie juz jest wyzej to beda nozki. Co mnie natomiast zaskakuje, to ze nie widzialam jeszcze zadnego fotelika samochodowego, ktory rozkladalby sie na plasko. Tam juz ten kat jest okolo 30 stopni i tez niby ma byc dobry dla niemowlakow. Znowu w tym przypadku kregoslupik az do dupki lezy plasko, a nozki sa wyzej. Nie slyszy sie tutaj o problemach z kregoslupem duzo, wiec moze wlasnie taki ksztalt jest bezpieczny. Zarowno wozki jak i foteliki maja odpowiednie australijskie atesty, wiec nie sadze zeby to ze Dzidzia nie bedzie calkiem plasko mialoby szkodzic.

Ziemzia - jak sie udala wizyta kolezanki? ;) Znam te typy. ::) W ogole ten typ odwiedzin, ze masz poczucie straty czasu, no ale glupio odmowic. Mam nadzieje, ze nie bylo najgorzej! ;D

Witajcie w nowym dniu, slonko niesmialo zaglada zza chmur :) A ja dzis jade do mamy!! :) Juz 1,5 mca nie bylam, ciesze sie bardzo, nie ma to jak rodzinne miasto.
Beatka, mam pytanko, jaki mialas wynik ten glukozowy po godzinie?? Ciekawam czy moj jest ok, na czczo mialam 84, a potem 140.

cześć Kobietki,

w warszawce pogoda nadal mało obiecująca, ale grunt to nie tracić nadziei! ja uparcie zapakowałam na wyjazd nad jeziora stroj kąpielowy!

co mi przeszkadza dośc, to że jak jest tak właśnie zimno i jeszcze wieje, to bardzo bardzo bolą mnie cyce, normalnie łomatko! czy Wy też tak macie?

Aussi, ty leż i odpoczywaj! Dbaj o siebie o Dzidziusia! Trzymaj się dzielnie, dasz radę! Jak nie Ty, to kto???

Pamciaw - sklep Gucio jest przy al. KEN 90 lok. 3, między stacją metra ursynów i stokłosy, bliżej stokłosów. tel. do sklepu - 448 13 45. Mnie naprawde miło tam zaskoczyli i życzę owocnych negocjacji i zakupów. A jak juz tam będziesz to ja z Dzidką zapraszam do siebie, mieszkam w bloczku obok.

A jesli chodzi o Calineczkę, to w internecie wyglądaja rzeczywiście fajnie i robia bardzo dobre wrażenie, ale jak byliśmy tam w sobotę, to jakoś mnie się tam nie podobało za bardzo, dziwnie w tym sklepie, ale to moja subiektywna opinia.

A Dzidka moja od wczoraj wieczora odpoczywała, juz aż zaczynałam sie panikara niepokoić. A teraz siedze i popijam kawę zbożową Anatol z mlesiem , może żadna rewelacja, ale Niuni wyraźnie zasmakowała. A jak Maleńkiej odpowiada, to co zrobić, może być i Anatol...

Życzymy Wam miłego dnia!

paaricia, strrrasznie to mało przyjemne, nie? normalnie dotknąć się nie da... jak mam gdzieś wyjsć na zewnątrz i widzę, że wieje wiater, to bleee... no ale pewnie tak ma byc, hartują się, czy co, w końcu Dzidziuś jak się dorwie...

(h)anka, moze faktycznie umowmy sie na jakas kawke zbozowa jak bede tam w sklepie? Dam znac kiedy sie wybiore. Wczoraj wyszlam z roboty po 19 i nie dotarlam do Calineczki, ale dzisiaj nie ma bata! Wyhcodze o 16 i tam jade! W kazdym razie dziekuje za namiary na Gucia. Gucio to tez moj ukochany jamniorek, ktoremu caly czas tlumacze ze jak sie urodzi Lenka to on bedzie musial byc dzielny i ja pilnowac i nie dawac innym psiakom kolek wozka obsikiwac! Ciekawe jak Gucio zareaguje na malenstwo.....? Tak mi sie dygresyjnie wtracilo....

mnie piersi bolaly potwornie na poczatku ciazy (razem z mdlosciami) teraz jest juz ok. Na szczescie.

wczoraj odebralam badania tarczycy.....troche jest nieprawidlowo....tak sie boje o zdrowie dzidziuni....a wizyta dopiero we wtorek....Chyba zadzwonie dzis do mojego profesora do Poznania. Moze nie jest na urlopie....:(

reklama
Fuczak, mnie to bolą własciwie tylko "końcówki", czyli sutki z brodawkami, sztywnieją bardzo, ciemnieją i bolą! i ja to wtedy nie mogę o niczym innym mysleć ani niczym sie zająć. Mam tu w pracy w pokoju kolegę, który bardzo lubi się (a właściwie nas) chłodzić klimatyzacją. A to dziadostwo wieje dokładnie na mnie. No i już nie wiedziałam czasami to mam robić.

Pamciaw, pozdrów swojego Gucia i nie pracuj tyle, daj Dzidzi odpocząć! I nie martw się o zdrówko, będzie dobrze!!!

Ja mam jakieś leukocyty w moczu i dostałam póki co od pani doktor urosept, to ziółka, więc chyba moge łykać bez obaw i nawet nie myślę, że nie pomoże!

Do góry