reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Moskito, u mnie w mieście wymyślają nowe wymogi do becikowego, np ksero wszystkich wymaganych dokumentów, oświadczenie drugiego rodzica itp. To jest chore, a mnie denerwuje to tym bardziej, że studiowałam prawo i nie lubię jak ktoś wymyśla coś, czego w ustawie wcale nie ma. I nie można się nic dowiedzieć. Masakra!!!

reklama
Kurczę... Kubuś wymyślił sobie nowy sposób na zasypianie, tzreba go za rączki trzymać, jak tylko się puści to się drze, a teraz wpakował sobie pół pięści do buzi i usiłuje gadać z misiami.

Paula - ja miałam zalecone zrobić USG po 8 tygodniach. Co do karmienia w czasie choroby, to ja byłam tak przeziębiona że mało mi płuc nie wyrwało, kichałam i prychałam nie mówiąc o chrypce i cały czas karmiłam, a małemu nic nie było. mama kazała mi chodzić w maseczce ale stwierdziałam że jak się ma Kubuś zarazić to by i tak się zaraził, przecież to cholerstwo w powietrzu lata....
I potwierdzam to co pisze Zdanka, przy wysokiej temperaturze się nie powinno karmić piersią... ja na szczęście nie przekroczyłam 37 :)

gochnaR - ja nie wkładałam jeszcze dodatkowych pieluszek małemu, tylko ortopeda u którego byłam dał mi skierowanie na USG bo stwierdził że Kubuś ma za luźne bioderka, ale na szczęście na USG wyszło że wszystko jest ok :)

rany az sie popłakałam za wasze miłe słowa ::)
mały spi mi na reku ale nie mam sumienia go odłozyc
byłam u lekarza niby cos zjadlam tylko co ??? ja ja jem wciaz to samo :p przepisała mi dla małego Debrtdat na poprawe pracy jelit mam nadzieje ze mu sie poprawi :mad:
Karina tak mieszkam w cz-wie kiedys na Rakowie a teraz na Tysiacleciu a ty gdzie mieszkałas?

hej mateczki  :) ale zescie dzis naskrobaly ale przejde wszystko  :laugh:
ja juz w domku..ale mialam dzis latania..i zlozylam wniosek o becikowe, u Nas nazywa sie to jednorazowa zapomoga z tytulu urodzenia dziecka  :) potrzebny wniosek, odpis aktu, ksero dowodu i nr konta ale ja skaladalam wczesniej na rodzinne to nie chcieli juz tego samego tylko sam wniosek  ;)
Magdamaj witaj serdecznie, dla mnie boole parte to byl koszmar i najwiekszy bol z calego porodu a tatus okazal sie nieoceniony  ;)
Agnes moja mala spi identyko co twoja Weronisia te same godziny karmienia nocnego  :)
co do watkow to ja bym chciala nowy watek zakupy i usunac wyprawke bo ja tam zagladac nie bede a dla kogos nie ma potrzeby trzymac bo pewnie tez nie skorzysta ale to tylko moje zdanie  ;)
Ola tez mialam takie dni, one niestety czasem sie zdarzaja  :-[ ale bedzie lepiej wiec nie placz skarbie  :-[
Gabi ja tez blondi  :laugh: i tez bylam slepa jak usuwalam  ;) wejdz na watek i swoj tam pierwszy post i edytuj go i tam bedziesz miala malymi literkami usun watek  ;)
Paula mi sie nawet nie wydaje tylko ja wiem, ze moja Adunia najmniejsza bo wazy tylko 3800  :-[
Gochnaja jestem za szczepieniami mimo wszystko  :) Nam po szczepieniu mowila pediatra, ze dziecko bedzie marudne i goraczki dostanie, a mala sobie spala smacznie  :)
martula ja tez studiuje prawo ale jestem dopiero na 3 roku  ;)
steffi super, ze z bioderkami Kubusia wszystko w porzadku  :) wiem, ze sie martwilas  :) :)

sorki cos sie spieprzylo!!
ola Cypryś tez mial problemy z brzuszkie i dostalismy tez debridat i pomoglo!!

dzis bylam sie uczyc na niedzielny egzamin.
aaa wlasnie chyba sie nie chwalilam.ZALICZYLAM W ZESZLY WECKEND 5 EGZAMINOW ;D
jeszcze tylko 4

Steffi dziękuję za odpowiedź :). Ja też jeszcze nie pieluszkowałam Małego, zobaczymy co nam powiedzą po usg. Ale super że u Was wszystko dobrze :)

mamaCyprysia gartulacje!!! i trzymam kciuki za następne :)

no mamoCyprysia to rewelacyjnie ;D podziwiam wszystki mamusie studiujące że tak sobie świetnie radzą ;D ja bym wymiękła i odkąd mam dziecko chylę czoła wszystkim moim kolezankom które na studiach rodziły dzieci i zaraz wracały na zajęcia a studiowałam dziennie ::)

reklama
Agnes.kol - dzięki!

Natalia - to witaj w klubie!! W końcu czujesz, że masz dzidziołka!  ;D A z tymi mieszkaniami to niezła kołomyja i powiem szczerze, że odważnie tak kupować mieszkanie, na które nie ma jeszcze pozwolenia...

Karina - jak karmisz piersią to kupki mogą mieć taki seledynowy odcień i to jest ok!

Neon - zdrobnienie od Sydonii to Donia  ;D

Paula25 - pewnie że można karmić piersią! Nawet trzeba, chyba że temperatura podskoczy ci powyżej 39,5 stopni, a z mlekiem dzidzioł dostaje wytworzone u ciebie przeciwciała i pierwsze jednostki zwalczające infekcję, więc zmniejszasz ryzyko infekcji!! Ale chyba nie ja pierwsza to mówię!  ;D

aOla - fajnie, że już wam lepiej!

Mi te szczepienie też spędza sen z powiek!! A jutro mam iść! A na dodatek okradli moją mamę jak do mnie jechała!

Do góry