reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

no my już po szczepieniu mała tylko troszke popłakała  :)
a waży już 5650 czyli przez 11 dni przytyła 400 gram  ;) dobra co?? ;D

Paula jak ja byłam chora brałam ibuprom,piłam wapno o smaku jeżynowym (pychotka) i ssałam neo-angin i oczywiście witamine C

Wanda mi się tylko wyświetla jedno zdjęcie to drugie  :( i to chyba jest Wiki ???

nasz tatuś też cięzko pracuje wychodzi z domku o 6,30 a wraca o 17,30 tyle tylko że strasznie jest zawzięty i chce się nauczyć angielskiego i po takim ciężkim długim dniu ma jeszcze na to siłe (i tak się uczy od  ok półtora roku dzień w dzień teraz po godzice a jak nie było Ewy to po dwie no ale to zawsze lepiej niż miał by z kumplami piwo pić  ;)  ale czasami też tego jego nauki mam dosyć )
nasz czas po przyjści pawła z pracy wygląda tak
oczywiście po przyjściu do domku najpierw pogada troszke z Ewunią  :laugh: potem biegnie się kąpać ,uczyć następnie kąkiemy Ewe ja karmie on znowu się uczy  ;) a potem już siedzi przy łóżeczku i nakręca jej karuzele  ;D ale nie moge nażekać jak nie było Ewy to strasznie go denerwowało jak coś do niego zagadałam w trakcie nauki a teraz tylko powiem słowo a on już jest koło nas a kąpiemy razem Paweł asystuje cały czas a od wczoraj nawet ją trzyma a ja sobie ją myje a to dlatego że mi coś kręgosłup siada przez całą ciąże mnie nie bolał przy porodzie też nie a teraz hmmm.. mam nadzieje że to przejściowe a jak u was z kręgosłupem
no i tak szybko nam te wieczorki mijają  a w soboty też chodzi na angielski i dopiero od 12-13 jest w domu  :(
Natalia ile czasu trwa średnio nauka angielskiego??? powiedz że już niedługo  ;D

Donia 8 h no nie zły ten twój synek ???

Didi gratulacje  ::) ::)

Ola nie martw się dasz sobie rade a mały napewno pozna tatusia  :)

u nas takie same pisemko i dokumenty trzeba złożyć jak u doni a wnisek dziś mi zanisła teściowa i kasa do końca miesiąca ma być :)
dziewczyny a o jakie mpieniądze można się ubiegać do roku po urodzeniu dziecka ??? to chodzi o ten drugi tysiąc ???

reklama
w zwiazku z peselem to dzis bylam go odebrac i pozarlam sie z glupia baba w biurze meldunkowym.Myslalam ze zle wpisala pesel bo nie slyszam wczesniej o tej zmianie na 3.podchodze,nie zdazylam sie spytac a ona do mnie z wielka geba ze tak jak napisala tak ma byc!!itd.az sie na mnie wszyscy gapili,tak sie na mnie wydarla!!wpienila mnie strasznie!!

ziemzia jak Cyprianek ma nie kochac tych wszystkich pieknych kobietek grudniowych.wystarczy na nie spojrzec ;)

ide na fitnes wroce ok.20 pewnie zsapana strasznie i mam nadzieje ze o kilka gram mniejsza ;D

Mama Cyprysia ale zazdroszczę tobie że mozesz juz ćwiczyc. Raczej rodziłaś naturalnie? ;D

O ile wiem my cesarkowe to musimy długo czekać az będziemy mogły poskakać ;D wiecie cos na ten temat?

Ja do lekarza idę 16 to się dowiem kiedy ćwiczenia kiedy solarium i kiedy trzecie dziecko ;D ;D ;D

Hej Mamusie

Mam problem prosze podpowiedzcie mi co powinnam zrobić
Otóż Maks od kilku dni robi troche rzadsze kupki i dzis zaczełam sie im bardziej przyglądac i nie wiem jak to dobrze opisać ale w tej rzadkiej kupce ciagna cie jakby cieniutkie niteczki nie wiem czy to juz mozna mowic ze to śluz czy to norma nie chce niepotrzebnie panikować ale tez nie chce czegos przegapic...  no kompletnie nie wiem jak to rozpoznac czy to sluz
bo moze sluz to strikte bezbarwny i taki ciagnacy sie powinien byc... no ale jak kupka rzadka to wszystko sie miesza... sama nie wiem czy to moja wyobraznia czy tam cos jest...

Zdanka na to ile czasu trzeba, żeby się nauczyć niestety nie ma reguł. Po pierwsze zależy to od metody jaką się uczysz, po drugie jakie masz predyspozycje do nauki języka i po trzecie co uważasz za "nauczenie się języka" bo przecież tak naprawdę nauka języka nie ma końca. ;)

Ketsa tak, to śluz w kupce. Podaj Maksiowi lakcid lub lacidofil między karmieniami.

Dziewczynki, jeszcze raz apeluję do Was o OSOBNY WĄTEK O ZDROWU. Już pytałam Was dwa razy, ale tylko Wanda się wypowiedziała na ten temat. O tym co podawać na biegunkę piszę chyba już 5 raz, a tak każda mogłaby sobie sprawdzić. Wiadomo, że nikomu się nie chce przekopywać wątku grudniowego w poszukiwaniu odpowiedzi. ::) Co Wy na to?

Paula Moskito ja też brałam ślub 21 sierpnia 2004 roku o 13 mieliśmy ślub potem weselisko ;D ;D ;D
Natalia zakładaj moją zgodę masz ;D

po pierwsze JESTEM ZA WATKIEM O ZDROWIU
po drugie: wrocilam  z fitnesu,jestem wymeczona na maxa i w wielkim szoku.
na fitnesie jestem tylko ja i jeszcze 2 dziewczyny mlode a dalej to babeczki ok.50 i wiecie co my mlode wymiekamy a piecdziesiatki daja rade do konca!!sklony takie jak te babeczki robia to rzadko kto umie(prawie lokcie na podlodze)jestem w szoku.chcialabym miec taka forme! najgorzej ida mi cwiczenia na brzuch tzn.flak ;D

Cyprian nie spi dzis juz od 14 ciekawe czemu.az sie troche martwie.ale pewnie dzieki temu bedzie spal w nocy

DIDI GRATULACJE!!  

JA JESZCZE OCZEKUJE:)

reklama
Natalia dzięki za odp.
a jeżeli chodzi o wątek o zdrowiu jestem za większością  ;D ale myśle że będzie tak samo jak z wątkiem o pielegnacji jak któraś będzie miała jakiś problem to nie będzie się jej chciało szukać i szperać tylko i tak zada pytanie ponownie więc nie wiem czy jest sens

Do góry