reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beatko najserdeczniejsze gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam nowe mamusie - Edytkę i Zdankę. Powiem Wam, że Zdanka była niedawno na czacie i myślałam, że to Zdenka i chyba przedwczoraj gadałyśmy sobie ze Zdanką na gg, a ja cały czas myślałam, że gadam ze Zdenką. Hi hi hi!!! Dopiero jak poprosiłam ją o więcej zdjęć Karolka to się wydało! Ale jaja! Wczoraj za to zadzwoniła koleżanka a Tomek jej nie poznał po głosie i powiedział mi, że dzwoni nasza kuzynka (tak myślał) i też sobie 5 minut z nią gadałam zanim się zorientowałam, że to nie kuzynka! Fajnie, co? Jakaś zakręcona jestem. ;) ;D

Pamcia jasne, że dobrze tej koleżance! Niefajnie postąpiła podnosząc cenę w ostatniej chwili, gdy już właściwie wszystko ustaliłyście. :mad:

Wioluś ja też urodziłam dokładnie tego dnia kiedy sobie wyznaczyłam, a raczej zrobił to mój mąż - tak mu pasowało z urlopami, hi hi. :D

A co do teściów to baaaardzo Ci współczuję. :-[ Naprawdę nie ma możliwości, żebyście zamieszkali osobno? Np. wynajęli mieszkanko albo postarali o kredyt? :-[

Anetko Ingusia wcale nie była mniej ruchliwa przed samym porodem. Jeszcze czułam jak bryka na łóżku porodowym!

Wczoraj byli u nas goście i Ingusia dostałą maskotkę i karuzelkę nad łóżeczko. Co za cudowny wynalazek ta karuzelka!!! Ingusia patrzy na nią jak zaczarowana. Pewnie wiele nie widzi, to pewnie ta muzyczka ją tak wprawia w osłupienie! :laugh: W ogóle Ingusia jest coraz bardziej aktywna. Zaczyna powolutku oglądać sobie świat. ;D

Miłej niedzieli!

reklama
hej mamuski
dzięki za powitanie :)
wiecie co dziś normalnie nie wiem co się ze mną stało w przeciągu 10 minut tak mi napuchły ręce że normalnie szok czułam jak mi rosły :)w tym właśnie czasie byłam u koleżanki i ona zaczeła się bać że to już :)
a wczoraj też byłam na imprezie i jedna z dziewczyn pyta sie mnie czy nic mi nie jest a wszyscy tam obecni zaczeli się gapić na mnie i panika że rodze a mnie taki śmiech ogarnoł że nie dałam rady nic powiedzieć a oni tym bardziej zaczeli nademną nadskakiwać a ja ze śmiechu z nich i ich przerażenia myślałam że pękne i nagle się zerwałam do łazienki bo z tego śmiechu strasznie mi się siku zachciało :) a wtedy oni już całkiem oniemieli :) mówie wam tak uśmiałam się że chyba jak nigdy dotąd śmiesznie teraz jest bo co nie jękne to wszyscy myślą że to już teraz :)

Czesc mamusie:)

Beatko gratuluje!!!

Ja wlasnie wrocilam z zajec , ale przyznam sie ze ledwo na nich wytrzymywalam . Moja mala Julitka tak rozrabiala ze czasami nie moglam sie skupic:)

Nie mam dzis sily czytac postów, ale mysle ze jutro poczytam :)

Uciekam . Zycze milego wieczorka :) Pozdrowionka :)

A moj tesc przyjechal do mnie z takimi pysznosciami ze przez jeden dzien kilogram przytylam :)

Zdanka to może i śmiesznie wyglądało ale tutaj naprawdę nie ma się z czego śmiać! Czy wiesz, że taka opuchlizna może być oznaką zatrucia ciążowego ??? Śmigaj do lekarza, ale już! :mad: ;)

Nathalie ale ta opuchlizna mi już prawie zeszła i we wtorek mam iść do szitala na ktg więc chyba zaczekam kurcze zaniepokoiłaś mnie :(

hej hej mamusie!! melduje sie jak zwykle 2w1 i jeszcze pewnie tak dlugo.. :p ja po obiadku (pyzy!!) i wizycie u tesciow, moj Artur ciagle w wyjazdach, dzis w Warszawie  :-[ :-[ ale juz niedlugo cale dnie bedziemy razem..  :)
donia super masz, ze zamowisz sobie ten przewijak u stolarza, jest naprawde swietny!! ;) ja bede miala taki jak dziewczyny z ikei bo jakas taka jestem, ze lubie na cos czekac, wszystko chce od razu ::) a to idealne rozwiazanie z tym zeby byl oddzielnie bo on zajmuje sporo miejsca i ciagle trzeba go zdejmowac i zakladac, a tak to jest dodatkowo idealna poleczka na kosmetyki i przybory dla dzidzi.. :) no i wspolczuje Ci biedaku, ze 14 do szpitala ale pociesz sie tym, ze moze wlasnie w ten dzien urodzisz  ;) :laugh:
Goniu ja tez mam tylko kacik w sypialni na poczatek ale jak Ada bedzie miala juz kolo 2 latek to planujemy przeprowadzke zeby jednak miala swoj pokoik  :) :) i jeszcze jedna uwaga do Ciebie pracowita kobitko, odpocznij troszke bo z tego, co piszesz to robota Ci sie w rekach pali.. :) troszke wytchnienia ;)
steffi po tym jak napisalas, ze masz urodziny 13 grudnia, snilo mi sie ostatniej nocy, ze tego dnia wlasnie urodzilam  :laugh: :laugh: ale chyba mi sie to nie sprawdzi  ::) ::)
Pati mi tez lekko puchna stopki ale mieszcze sie jeszcze w buty  ;) no i dretwieja mi w nocy raczki od niedawna ale z pewna regularnoscia..
zdenka powtorze sie ale twoj synus jest boski!!!!!!!!!  :) :) no i to jak piszesz o pordzie rodzinnym utwierdza mnie w przekonaniu, ze w moim prypadku to doswiadczenie zblizy mnie i tatusia jeszcze bardziej..chodz nie wiem czy mozna byc bardziej blisko  :) :)
aOla dasz rade !!!!!!!!!! i nie bedzie mocno bolalo mam nadzieje !!!!! :) :) :)

Joeey no ja też pewno bym kupiła taki z Ikei ale najpierw kupiliśmy przewijak na łózeczko i tak sie przygladałam ze mało z nim miejsca to zaczęłam kombinowac ;D a ze bylismy u tego stolarza i mu tłumaczyłam o co biega i mówił ze oki to co mi szkodzi zrobic osobny :D

W szpitalu w tej ciązy będe czwarty raz RATUNKU tam mozna jakąs deprechę załapac ale tak jak mówicie czego się nie robi dla dzidzi ::)
no do 14 trochę czasu ale nie czuje sie ze bym miała do tego dnia urodzic, :p

We wtorek ide na ktg i zbada mnie mójgin to się dowiem czy coś się dzieje ,jakieś rozwarcie czy skracanie , no tak bym chciała

no ja mam termin na 16.12, w czwartek 8.12 mam wizyte u gina i po tym moge juz umawiac sie na KTG..nie moge sie juz doczekac... :p

Hejka laseczki :)

Witam wszystkie nowe grudnioweczki :) Tez na czaciku pomylilam Zdanke ze Zdenka - rzeczywiscie podobne nicki :)

Ja juz jestem po weekendzie - fajnie bylo, ale sie skonczylo :( Pawel juz w pociagu do Poznania, a ja z siorka jak zwykle - znowu tydzien u mnie posiedzi - chociaz ktos, bo tak to bym zglupiala chyba jakbym nie miala do kogo wieczorami geby otworzyc...
Troche Was ponadrabialam, ale nie mam teraz czasu zeby cokolwiek wiecej odpisywac, poza tym ze Fuczak nie musi wcale lezec plackiem... napisala mi ze woli byc w szpitalu, bo maja strasznie duzo ludzi i jakby miala wyjsc i na nastepny dzien wrocic, to moglaby trafic do sali 8-osobowej albo na korytarz, a tak jest w dwojce :) Takze sprytnie sie zalatwila :)

A co do Beatki - to ona mi smska wyslala o 19:01 ze jest na porodowce z rozwarciem na 3 palce, a przeciez nastepnego ranka jak informowala mnie o tym ze urodzila, to napisala ze urodzila o 19:55 - no to tez miala ekstra ekspresowy porod... a tak sie martwila :)

Ola - a moze Ty masz jednak zle termin wyliczony :) hehe :p no wiesz, roznie bywa...moga byc pomylki do 14 dni przeciez :) No ale zycze Ci zebys byla nastepna :)

A my bylismy dzis na zakupach przedswiatecznych - wczoraj zreszta tez... Kupilismy sobie kurna takie perfumy, ze do tej pory nie moge uwierzyc ze taki prezencik sobie zrobilismy... Glownie chodzi o rozmiar, bo dla mnie mamy Lacoste Pink 90ml a dla Pawla ktoregos Diora (chyba Higher Energy) 100ml - o matko...troche zabolalo :) hehehe No ale przynajmniej dla siebie mamy juz prezenty z glowy :) No i dla Wikiego chcielismy kupic Lego, ale juz wyprzedali takie fajne, ktore sobie upatrzylismy... No ale maja dowiezc we wtorek albo srode, wiec mu kupimy wtedy... no ale za to kupilismy mu na Mikolaja powiedzmy kapcie z Kubusiem Puchatkiem - ale czadowe... no sam sobie wybieral, dlatego do buta to juz mu wrzuce jakas drobnostke i slodycze...
W ogole wnerwiaja mnie te wszystkie glupie zabawki, ktore chodza, piszcza, skacza i generalnie oglupiaja i denerwuja... ja to musze miec rozwijajace zabawki dla Wiktorka, a nie takie tam dla malo kreatywnych, ktore wszystko za dziecko zrobia... Dlatego uparlam sie na te Lego - wszystkie jego klocki chce wymienic na Lego - jak sie kupi jednej firmy, to przynajmniej beda do siebie pasowaly potem jakby co...
ech...ale Was zanudzam... dobra, koniec... Chociaz mania zakupow mnie wlasnie ogarnia - straszne to jest !!!

Widze ze nikt w tym czasie jak mnie nie bylo na Forum nie urodzil, takze narazie zmykam, ale jestem jakby co na bierzaco :) Tez juz chcialabym rodzic... Chociaz przed Swietami zeby sie wyrobic :)

reklama
no to rzeczywiscie Beatka sie dlugo nie musiala meczyc..ale jaka musi byc teraz szczesliwa..dumna bohaterka ;D ;D
no to Wanda zaszalalas, gratuluje wyboru ;) ja wlasnie jutro zamierzam wpasc w szal zakupow ale mikolajkowych dopiero, moj misio dostanie tez perfumik, ta nowa lacoste zielona, no strasznie mu sie podoba tylko, ze u mnie panuje zasada, ze on nie moze wiedziec co dostanie bo ja uwielbiam robic niespodzianki, tak nauczona jestem z domku, nigdy nie wiem co tez Mikolaj mi szykuje pod choinke :laugh: za to u mojego Artura w domku to oni sobie mowia lub kupuja razem, a to nie to samo :-[ bo ile radosci jest w rozpakowywaniu tych wszystkich pieknych prezentow.. ;)
i masz racje co do ''kreatywnych'' zabawek, najbardziej rozwijaja !! chodz pewnie moja mala panna bez lalek sie pewnie nie obejdzie ::) ::) ale przeciez jej nie zakaze dziewczecych zabaw, ja tez zreszta uwielbialam barbie ale chyba bardziej wlasnie lego i strasznie kochalam ukladac puzzle i rysowac :) to tyle wspominkow z dziecinstwa..chociaz juz wiem, ze moja ksiezniczka nie bedzie osamotniona w zabawach bo zamierzam jej towarzyszyc..ale frajda bedzie ukladanie z nia puzzli :laugh:

Do góry