reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

didi nie ma neta wlasnie u Piotrka bo do niego sie przeniosla ale chyba go nie potrzebuje dla zabicia czasu bo nie moze sie nacieszyc ukochanym, a o porodzie napewno da znac.. :)
donia no nie iem czemu tam taka smutna minke umiescilas przy tym tv ;) :laugh: :laugh: ja bym sie cieszyla ogromnie, tez chcemy zmienic telewizorek i czekamy na promocyjne ceny, ktore sa zawsze na koniec roku !! ;) to chyba juz..udalo Ci sie zaoszczedzic chodz troszke..? ;)

reklama
Donia - oj wspolczuje...jeszcze Adama masz hehehe zartuje oczywiscie ... nie dosc ze Swieta - a to juz macie tez z glowy, to jeszcze Adam :) hehehe Ale TV gratuluje - pewnie w MediaMarkt co ??? 36 calowy no to juz mozna kino sobie w ogole darowac tylko przed TV siedziec - jeszcze swietne naglosnienie i super :D
No a te kapcie to normalnie super sa - no ale musial mierzyc, bo przeciez inaczej sie nie da... no i oczywiscie wybral z Kubusiem puchatkiem :)
No a Twoj Oskar to juz stary kon jest, wiec juz sobie moze zestawy wymyslac... moj Wiki dopiero 4-latek, wiec dopiero zaczyna sie moja przygoda z Lego...
No i w przyszlosci moze jakas kolejke... widzialam taki komplet, ktory bylby na cale nasze mieszkanie chyba, ale kosztowal 700zl !!!! Niezly co ??? A Wy mieliscie jakas kolejke ??? Przechodziliscie to ???

Joeey - szczerze Ci powiem, ze lalki Barbie to mi sie cholernie szybko nudzily... i moze dlatego ze tak mi sie nudzily szybko, to wydaja mi sie teraz malo ciekawe do zabawy... Naprawde o wiele bardziej wolalabym lalki Bobasy - i koniecznie nie spiewajace !!!! A dzis weszlismy do Smyka a tam wszystko gra, spiewa i sie rusza - no przeciez to zabawki na 2 dni gora !!! no mowie Ci jak mi sie to nie podoba... A Pawel to chcial Wiktorkowi kupic komputer taki dla dzieci - to ladnie na niego wsiadlam za taki glupi pomysl... przeciez Wiki to juz wszystko na prawdziwym potrafi zrobic, to po co mu zabawkowy - i tak by sie nim nie bawil, bo to zabawka :) hehehe

No nic...zmykam... zaraz final Tanca z gwiazdami - z checia obejrze chociaz na tym etapie :D ;D ;D :D

Ale sie rowpisalam o zabawkach :)

Tak Donia chyba masz racje cos takiego pisala chyba DIDI

Joeey no to gratuluje udanego  mężczyzny. a cos mi sie wydaje ze ty to bedziesz corci zabawki podbierac  ;D
no nie da sie ukryc ze mi sie nie chce a jak sobie pomysle ze dalej bede sie tak czuc kijowo jak teraz to sie boje ze dzieciaczkiem mi sie nie bedzie chcialo zajmowac  ;D no schizy na maksa (moze to wlasnie zwiastuny porodu)

Wańdzia (i reszta samotnych przyszłysz mamus)no teraz wiem jak to jest okropnie jak meza nie ma przy boku i to w takiej sytuacji kiedy bardzo liczy sie na jego obecnosc, ale ty moze jeszcze troszke wytrzymasz  a mnie moze w kazdym momencie zlapac

oj my biedne samotnice..ja tez ciagle sama.. ::) ::) a kazda z Nas moze zlapac w kazdej chwili ale jakos tak optymistycznie zakladamy, ze nie w tym czasie jak mezow nie bedzie, prawda..??? ;) :laugh: :laugh:
ketsa ja tez sie obawiam tej kradziezy zabawek, strasznie mnie rajcuje ukladanie puzzli, lego, rysowanie.. ::) ::) bo ja widocznie jeszcze dziecko jestem ;D ;D
Wanda no mi tez sie te bobasy podobaja, sama niestety sie takimi nie bawilam :( ale zauwazylam, ze sa to nietanie zabawki te cale baby born i reszta..dramat!! no a ostatnio moja tesciowa ogladala taki program i tam mowili, ze nie powinno sie dziecku kupowac drogich zabawek!! ale teraz chyba w ogole nie ma tanich ??? bo sie nie orientuje..

Minkę smutnę dlatego ze kupa kasy na to poszła a jeszcze dach robimy w tym roku ,ale była okazja to jak nie skorzystac ;D

Wanda kolejkę przerabialismy ale zajmuje tyle miejsca ze teraz leży na strychu i nie ciągnie za bardzo
Mój Oskar to bardziej zestawy lego których ma mnóstwo, i samochody sterowane radiem ::)

Witam ponownie mezus kupil bluetootha takze mam zdiecia olci w kompie ale niestety nie mozna filmow odtworzyc w kompie :mad: chyba ze my cosik zle robimy jesli ktoras sie zna na tym to bardzo bym prosila o pomoc. Ale za to wklejam pare fotek od Oli jesli mi sie uda, bo jesli nie to bede musiala Wande znowu pomeczyc ;D ;D
Nathalie czy Ty nosisz swoja corcie na rekach? ja w szpitalu nie nosilam jej w domciu zaczelam ja czesto na rekach nosic (ale nie kolysac) i chyba wyczaila ze tak jest lepiej bo zaczynam miec problem w dzien z zasypianiem w lozeczku.Dopiero jak sie wezmie na raczki to jakos zamyka oczka i potem ja przenosze do lozia.Pomocy jak mam ja oduczyc tego? a moze ja przesadzam i mi sie tak tylko wydaje? :p       no i jak tam werandowanie zaczelas juz? aha i jeszcze jedno pytanko, czy jak spi dluzej niz 3 godzinki to budzisz ja na karmienie? mi polozna zakazala ja budzic i niewiem juz co mam zrobic bo na szkole rodzenia mowili inaczej :mad:

:angel: :angel: :angel: :angel: :angel: wiolus ale masz sliczna ta corunie..i te tatusiowe zdjecie urocze... :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:
no ja dziewczynki zmykam...jutro od rano mam kupe latania ale po poludniu odezwe sie napewno...slodkich snow dla Was i dzidziolkow i obowiazkowo: dzien dobry dla Pati ;)

RUDA ASIA GRATULACJE!!!​

Patrycja zniknelam bo raniutko jechalam na badania do ginki, przed Tomka wylotem jeszcze zeby w razie czego samolot przerezerwowac na pozniej....Ale nie rodze ;)

Za to na badaniach dokladnie wypytalam ginki jak to z tym moim rozwarciem i co to jest 3 palce i ona mi powiedziala ze one tak sie porozumiewaja z polozna ale to nie sa "klasyczne" 3 palce a 3-4 cm. I ze jakby byly 3 palce to juz bym ze szpitala nie zostala wypuszczona. Czyli tak jak  Natalia pisala.... No i sie zrelaksowalam bo troche mnie martwilo to ze mam takie rozwarcie a Tomek w Barcelonie do wtorku. No  i stwierdzila ze sie w takim razie na srode umawiamy na porod, ale ja nie wiem czy to ma jakikolwiek sens wywolywac porod na tydzien przed skoro Tomek juz bedzie w domku i generalnie to mi sie naprawde nie spieszy...Chyba do niej jutro zadzwonie i powiem ze ten caly niepokoj to wina mojej tesciowej (doskonale Cie Ketsa rozumiem! ) nadopiekunczej i ze ja mam generalnie spokoj wielki tylko daje sie przez nia nakrecac. Wiecie co ja dzisiaj sie natlumaczylam ze chce do domku?!?!?! "Bo ona sie bedzie martwic jak bede sama i nie bedzie spac" No wszystko rozumiem ale ja we wlasnym domu czuje sie duzo swobodniej (jak kazdy) i to w koncu chyba o moj komfort i dobre samopoczucie ma isc a nie o kogokolwiek innego. No wiec postawilam na swoim, tesc poparl i oto jestem. A najlepsza byla na badaniach. Podczas KTG siedziala ze mna w gabinecie. Jak mnie odlaczyli to ona na to "a bedzie ci przeszkadzalo jak w czasie badania ja sobie tu za zaslonka postoje?" No myslalam ze skonam! Wszystkiego ale nie takiego pomyslu bym sie spodziewala!!!  ;) W sumie mnie to ubawilo. Pogonilam gdzie pieprz rosnie. Tesciowa wyszla a ginka niby do siebie niby do mnie, niby do poloznej smiejac sie:" No. I to byl jasny komunikat!" I potem do mnie mowi:"Pani to taka spokojna, tesciowa chyba bardziej przejeta od pani....?" No w 100% trafila! Przeciez to badanie dzisiaj to tesciowka wczoraj nakrecila. Zciagnela ginke, polozna. Pracuja w jednej klinice wiec sie znaja, ale mi wstyd bylo.....;)

Donia czemu idziesz 14 i do porodu musowo lezysz? Nie rozumiem!

Patrycja biedna z tym puchnieciem jestes. Ja nic a nic nie puchne.

Zdenka co to znaczy "fuli"?

Mi sie ostatnio codziennie sni ze urodzilam. I najczesciej zapominam karmic dzidzie..... :(

Zdanka Natalii trzeba sluchac jako juz doswiadczonej mamy! ;) Mowila mi ze z 3palcowym rozwarciem powinnam byc w szpitalu, ja jej na to ze nie musze no a dzisiaj sie okazalo ze mam "oszukane" 3 palce! ;) I ze Natalia mialaby racje gdybym miala "prawdziwe" 3 palce! :)

Donia ja tez wlasnie na poczatku kupilam taki przewijak na lozeczko. Ale jak sie okazalo ze to niezbyt dobre rozwiazanie, Lenki pokoj jest naprawde spory a te przewijaki w Ikei niezbyt drogie i sympatyczne to postanowilam go kupic. No i jak bylam w ikei zadzwonilam do kumpeli zeby mi zmierzyla (ma taki jak nasz) ile ten przewijak na lozeczko mierzy. No i mi podala. Wiec ja spojrzalam na wymiary przewijaka z Ikei i stwierdzilam ze idealnie bedzie pasowal ten moj na ten z Ikei. I jak Tomek zlozyl ten z Ikei to dopiero przymierzylam i sie okazalo ze DUPA!!! Bo wymiary Ikeowego to byly zewnetrzne i trzeba bylo odjac 4 cm na dlugosc i na szerokosc zeby uzyskac wymiar wewnetrzny do ktorego chcialam ten kupiony przewijak wpasowac. Zalamalam sie moja blondynkowoscia! Ale zaraz szybko wymyslilam rozwiazanie. Nozki ograniczajace Tomek przykrecil tak ze przewijak w najlepsze stoi sobie na krawedziach przewijaka z Ikei a przed zsunieciem z niego  zabezpieczaja go nozki tak przykrecone ze sa wewnatrz tej ramki przewijaka z ikei tak na styk. Jest bardzo stabilny a do tego nawet dobrze wyszlo bo jest wyzszy niz by byl standardowo i mi jest zdecydowanie wygodniej!!! :)

Wandzia Higher Diora jest cudny!!! Dobry zakup! Ja wlasnie prosilam Tomka zeby kupil Highera  dla partnera mojej mamy pod choinke jak bedzie na lotnisku. A zapachow nie pozwalam sobie kupowac! To jest zbyt indywidualne. A Lego swietny prezent!!!!I jezeli chodzi o kolejke to my z bratem mielismy....:) Super rzecz!

Joeey jestem w 100% taka jak Ty jezeli chodzi o prezenty! To musi byc niespodzianka!!! UWIELBIAM je robic!!! W tym roku tylko zrobilam maly wyjatek dla Tomka bo mu kupilam deske windsurfingowa a to musial sobie sam wybrac. No i mam z glowy prezenty na Mikolaja, pod choinke (u nas pod choinke prezenty przynosi nie Mikolaj bo to 6.12 a Gwiazdor. A jak jest u Was dziewczyny?), na urodziny ktore ma w marcu i imieniny tez w marcu. Naderwalam swoj budzet ale wiem jak ogromnie sie ucieszyl. Bo to zwego rodzaju niespodzianka tez byla. Nie on ten prezent wymyslil tylko ja i po prostu pewnego dnia kazalam mu sobie sprzet wybrac. Nie mogl uwierzyc ze mowie powaznie.....Nie dziwie mu sie.

Wiolus ja nie budze bo nie mam jeszcze kogo ;) Ale nam na szkole rodzenia mowili ze dziecko nalezy karmic na zadanie a to oznacza ze jak sie po 3 h nie obudzi to znaczy ze nie glodne i nie ma co budzic. Ew. jak po 4 sie nie obudzi to mozna ale nie noca. To tyle z teorii bo jak pisalam - praktyka przede mna! ;)

No a Joeey powiem Ci ze jak kiedys od znajomych wlochow dostalam barbie a w czasach mojego dziecinstwa to nie wiem czy wiele dzieci w Polsce ja mialo to sie na tych znajomych obrazilam ze mi takie ohydztwo kupili. I oddalam kolezance ktora doslownie po dzieciecemu gardzilam z racji ze sie takim byle czym bawi. Ja w wozku dla lalek wozilam taka smieszna malpe, a generalnie to bylam budowniczym Lego i zbieraczem resorakow..:) Dobry ze mnie egzemplarz nie?Maly chlopak!

Didi pisala ze u Piotrka nie ma komputera czy sieci ...czegos tam nie ma.

A z iloscia prezentow to Wandzia przebijam Donie. A wiec tak:

Swieta a do tego moj brat ma urodziny 23.12, dziewczyne Ewe, tesc Mieczyslaw (imieniny 1.01 Kto da wiecej?!?!?! ;)

reklama
No tak....Jak teraz mam patent na pisanie i czytanie jednoczesnie w 2 oknach to posty sie jeszcze dluzsze zrobily....no ladnie...dobra. Na razie ide sie wykapac!

Do góry