reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Paula dzieki..:)..juz pozmniejszalam..:D...

Pati..jesli sobie od czasu do czasu strzelisz kawusie malemu nic nie bedzie..:)..ja przed ciaza i w czasie ciazy pilam strasznie duzo mocnej herbaty..no i teraz tez pije ale juz nie tak duzo bo pozniej maly nie chce mi spac..i mnie teroryzuje.>:D

reklama
Paula czy to odczucie, że masz brzuch "jak z waty" to obejmuje ten fragment brzucha między pępkiem a szwem ??? Ja mam właśnie ten fragment bardzo wrażliwy na dotyk, tzn nie boli mnie bardziej jak naciskam, tylko jak przejadę palcem po tej części skóry to mnie boli ... trudno to wytłumaczyć :( ale ktoś mi mówił, że to od szycia macicy... W przyszły piątek idę na kontrolę do mojej ginki, więc zobaczymy ... Ja niczym nie smaruję , ale na moje oko ładnie się goi :)

Wandziu ładnie o żubrówce się myśli  ;D ;D :laugh: a swoją drogą to ja chętnie napiłabym się żubrówki z soczkiem jabłkowym  ;) :laugh: ;D ;D

Agamarkam trzymajcie się i zdrowiejcie, Kaja z pleśniwki a Ty z przeziębienia!! Zdrówka życzę!!!
Ale ten Twój mąż to ma pomysły! Niezły jest  :laugh: przyzwyczailiście sie już do Kai a on nagle imie chce zmieniać  ;)

Didi no to super, że Ci się udało  :laugh: :laugh: :laugh: śliczny ten Twój Aniołeczek  :angel: A wiesz że urodziłyśmy tego samego dnia  :laugh: :laugh: :laugh:

Nasze Szczęście właśnie zasnęło :) no to mamy teraz chwilkę dla siebie ;)  :laugh:

Bartyś tak to jest ten fragment między blizną a pępkiem i dokładnie tak jak to opisałaś, ja tez mam takie uczucie i nawet jeszcze mam tam slady plastra, nie mogę go sobie domyć, bo jak zaczne tam drapać to mnie boli, to nie jest tam jakiś straszny ból ale jednak troche boli.

Paula - no dokladnie - glodnemu chleb na mysli ;D ;D ;D tez bym sie napila zobroweczki - bardzo ja lubie - tyle ze ja pije nie w drinkach tylko tak po mesku ;D ;D ;D

Didi - jestem pod wrazeniem wielkosci Twojego biustu ;)

Wanda..:D..hehe..ja tez jestem pod wrazeniem moich cycolkow..:D :D..w szpitalu panie od noworodkow mowily ze moge wykarmic im caly oddzial dzidziusiow..:D..ale jest jeden minus tych wymionek..wszystkie bluzki yjsciowe sa mi zaciasne..:(..moje big melony sie w nie nie mieszcza..:(..ale za to synus kocha je ponad wszysko..:D

Paula..:)..wiem..ze nasze aniolki maja razem urodzinki..:)

jejciu..:)..chyba stal sie cud..moj synalek w koncu zassal smoczka..:)..jak sie ciesze..bo to go zmusi do oddychania przez nosek i ja bede miala spokojniejsze noce ..bo nie bede musiala co chwilke zagladac czy oddycha..:)..a tak to tylko spojrze na ruszajacy sie smoczek a nie ze bede co chwilke go szturala..:)..

ok..zmykam do lozeczka..maly chlopiec spi wiec teraz moge poopiekowac sie tym duzym chlopcem..:D..hehe..:D..o ile maly sie nie obudzi..:)..bo inaczej konbiec opieki..:)

dobrej nocy mamuski i dzieciaczki..:)..kolorowych snow..:)..i w miare przespanej nocy..a dla Pati jak zwykle udanego dnia..:)..

Helou!
Mam otworzone 2 stronki z forum, na jednej czytam a na drugiej na biezaco pisze odpowiedz, bo z moja pamiecia ostatnio to znow polowe zapomne.

Pamciu, moja mala tez sie tak budzi i sobie brzeczy pod noskiem, dzis w nocy np obudzilo mnie jej gledzenie, poszlam do lazienki zrobic sisi przed karmieniem jak sadzilam, wracam a moj mały bąk spi dalej ;) pospala do 4 a potem do 9.30, tez sie obudzila sobie gledzac i sie rozgladajac. Tylko ze ja ja wlasnie wyciagnelam z lozeczka...po lekturze forum i Jezyka Niemowlat staram sie ja ciut oduczyc noszenia na ramieniu, bo potem jak bedzie ciezka to bedzie ciazko ;D ;D ;D no i jednak ciut bardziej "samodzielna " musi byc. Mnie sie jednak serce kraje kiedy zostawiam ja sama w lozeczku, dzis np. lezala sobie tak z godzinke, ale postanowilam zeby lezala, skoro nie placze to jej dobrze...ale moje wyciaganie Jej z lozeczka wzielo sie stad, ze uwazalam ze nie moze tylko lezec i lezec, musi sie porozgladac po domu (szczegolnie lubi kuchnie i obraz w salonie ;) ). Ja uwielbiam ja przytulac i glaskac malutkie plecki, glowke...co do zasypiania: kiedys najchetniej zasypiala przy cycu, teraz tez zasypia ale wybudza sie i tak do odbijania. Wiec przysypia albo na ramieniu, ale kiedy widze ze juz jej czas na spanko wkladam ja do lozeczka i przewaznie troche protestuje, wtedy ja pukam po pleckach w rytm bicia serca (bardzo pomaga uspokic sie) i szmeram do niej, a jak mocno placze to wyciagam na ramie i tez tak pukam, uspokaja sie i do lozeczka. Czasami zasypia tam bez szemrania od razu sama.

Co do rad - wspolczuje Wam....u mnie cale szzcescie nikt nie probuje za bardzo, za dobrze mnie znaja ;) ja cos reakcje mam jak Pamcia, czyli lodowate milczenie, albo riposta taka ze w piety idzie, nieraz sobie mysle czemu spokojnie nie odpowiem jakby nigdy nic tylko zaraz z jakims textem wyjezdzam...no ale niewazne ;D ten typ tak ma, nieprawdaz Pamciu??

co do lezaczkow, tez rozwazam zakup, a jakie Wy macie, kupowalyscie na allegro moze?? moglybyscie mi jakis polecic?? lepszy z metalowa raczka czy parciana??

oki juz spadam.buziaki.

paaricia co do kawki to chyba musisz sama sprobowac. ja nie pije nawet zbozowki bo sama mam po niej wzdecia, wiec zapewne ingusia tez by miala. napisze ci tylko, ze kawa bezkofeinowa tez jest niezdrowa i szkodzi na zoladek. na bolace brodawki mam masc bepanthen. jest jeszcze solcoseryl. moze na poczatek sprobuj smarowac sutki wlasnym mleczkiem (trzeba potem poczekac az wyschnie przed schowaniem piersi do stanika), ono tez ma wlasciwosci gojace.

magi lezaczek dostalismy w pezencie wiec nic ci nie moge doradzic.

reklama
Do góry