reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Pamciaw wiem, ze Paula to zupełnie inne imie ale mi akurat nie przeszkadza jak tak do mnie mówia, dla mnie to poprostu skrót od Paulina  :) :) :)
....i znowu trzymam Kacperka na reku  ::) :)

Pamciaw mozesz sie dowiedziec co to za masc, ja co prawda juz mam tylko blizne, rana ładnie sie zagoiła ale moze po tej masci blizna zrobi sie mniej widoczna.

ja to nawet nie wiem ile Kacperek przybrał na wadze, w domu nie mam wagi, a lekarz jak była u nas na pierwszej wizycie to go nie wazyła, bo przeciez jak, dopiero jak skonczy 6 tygodni to mamy isc na wizyte, mierzenie, wazenie i szczepienie. Kacper jak wychodził ze szpitala to wazył 2960 ale teraz napewno duzo przybrał, bo widac to po nim no i czuc  :D :D

reklama
Czesc Dziewczynki i ich Kruszynki!

Tak sie tylko melduje. Nie zdazylam jeszcze wszystkiego nadrobic bo z nog padam. U nas wszystko ok, tyle ze Maly mial juz ladna rutynke i jadl co 3-4h ale od 3 dni mu sie odmienilo i drze sie o zarelko co 1-2h... Kurcze, jak Wy sobie radzicie z takim czestym karmieniem?? Moje sutki sa cale obolale i czerwone, moim zdaniem dlatego, ze za duzo na nich wisi. Jak jadl co 3-4h to bylo ok... Macie cos dobrego na obolale sutki?

I jeszcze jedno pytanko - czy ktoras z Was pije kawe? Jesli tak, to jak to sie odbija na Malenstwie? Mi sie okropnie chce kawy - wrocily mi moje smaki przedciazowe, kiedy to bez kawy zyc nie moglam ;), ale boje sie, ze potem Atreiiu spac nie bedzie. Kupie jutro bezkofeinowa, ale to nie to samo...

Didi mam nadzieje ze Albercik szybko dojdzie do siebie  :)
a co do fotek to mozesz łatwo zmniejszyc je w Paintcie, jak chcesz to postaram Ci sie wyjasnic jak to zrobic  :)

Paula ja też niczym nie smarowałam, ale moja ciocia (dermatolog) kazała mi kupić właśnie tą maść, o której pisze Pamcia. To się chyba pisze Kontractubex, no i jeszcze jest jedna - kelofibrase. No i właśnie się nad tym zastanawiam :)
Ja tez mam ładnie zagojone, tylko nad tą kreską jest takie twarde. No i niestety jeszcze normalnei nie mogę wstawać, bo bardzo boli w środku więc "zwlekam" się z łóżka :)

Paaricia na obolałe brodawki nic Ci niestety nie doradze bo nie mam narazie takich problemów, ale na watku o pielegnacji dziewczyny o tym pisały, jest jakas masc Bepantex czy cos takigo, nie pamietam dokładnie albo silikonowe osłonki na piersi, ja mam takie ale póki co (odpukac) ich nie uzywałam.
Co do kawy to raczej nie radziłabym Ci jej pic, bo potem Atreiiu nie bedzie Ci spał i moze byc nerwowy. Ja tez lubie kawe ale wyrzekam jej sie na rzecz zbożówki ::) kawe inke tylko pije :)

Paaricia ja używałam tej maści, ale zanim moje piersi zdążyły się zagoić to było następne karmienie, więc kupiłam te osłonki i cały czas ich używam i naprawdę jest super.

witam, wlasnie mam na raczkach Ole ;D
Wanda super ten Twoj porodzik,ja mialam podobny tylko bardziej bolesny :(
Ola juz 2 dzien nie miala kolki i chwala Bogu ;D ;D dzis powinnam miec te kropelki Sab simplex zobaczymy i bede tez skuteczne.
Odparzenia na dupce tez sie juz pozbylismy :angel: :angel: :angel: jesli ktorej z Was to spotka to polecam goraco masc TERMENTIOL do kupienia w kazdej aptece kosztuje 5 zl a efekt natychmiastowy i moja Ola ma juz skore taka gladziutka:) tez smarowalam sudokremem i innymi drogimi kremami ale termentiol okazal sie najskuteczniejszy.

Paula - ja czytam o tej kawce i wyczytalam ze sie jej pozbylas na rzecz zobrowki ;D ;D ;D - ale jestem slepa co ???
wiolus - no to bravo dla Olenki - przynajmniej nic ja teraz nie piecze - i bardzo dobrze :) No i braku kolek tez gratuluje :)

Pamcia leżaczek wykorzystujemy od razu, czyli gdzieś od drugiego tygodnia życia Ingusi. Ma opcję leżącą więc to tak, jakby leżała w łóżeczku, tylko tu leży troszkę pod kątem i ma lekko uniesione nóżki. Szczerze polecam, bo możesz być z Małą cały czas jak np. gotujesz.  :laugh:

reklama
czesc mamusie i kruszynki :)

u nas bez zmian nabawilismy sie plesniawki i mamy problemy z jedzonkiem mam nadzieje ze lekarstewko szybko zacznie dzialac a wogole to teraz na mnie padlo i sie rozchorowalam mam nadzieje ze nie dostane goraczki tylko....
JA kawe pije caly czas inaczej chodzilabym jak neptyk co prawda parzona w expresie i z mlekiem ale jednak i moja mala nie reaguje na nia wogole naszczescie

A wogole to mojemu mezowi cos odbilo chce zmienic malej imie ....... ale oczywiscie nie znalazl odpowiedniego dobrze ze do 6 miesiaca zycia mozna zrobic to bez problemow :)

Do góry