reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Paula ja tez z Lena na rekach. Wlasnie podjadla i zasnela. To jest taki spich ze nie wiem! A co do imienia Twojego bylam pewna ze jstes Paula bo jak na mnie mowia Paula to ja sie wkurzam i mowie ze to nie to samo imie (choc dla ludzi to nie jest oczywiste!) i ze prosze na mnie mowic Paulina. A wiesz kazdy sadzi po sobie i myslalam ze zadna Paulina nie lubi jak jej imie przekrecaja. ;) Ale se wymyslilam co?

Wanda ale sie ubawilam z Twojego porodu! ;) No masz racje - nie dalo sie przy nim plakac. Ja tylko czekalam na zakonczenie w stylu: "no i jeszcze zdazylam wrocic  na koncowke M jak Milosc"  ;D Ale super opis! no i potwierdzasz regule ze miedzy bajki mozna wlozyc slowa " jak to bedzie to to bedziesz na pewno wiedziec" Bzdura co nie? A Ty do tego drugi porod zaliczalas! Ja z kolei przeciez siedzialam na forum i z Joeey perorowalam ( a wlasnie ciekawe co u niej? Ale chyba dorze pamietam ze komp jej padl) i teoretyzowalam na temat moich skurczy-nieskurczy-ruchow Leny do chyba 1 w nocy a o 2:20 skurcz jak diabli mnie na rowne nogi postawil z glebokiego snu a ja dalej myslalam ze tak po prostu brzuch mnie pobolewa. :) I wlasciwie wiecie co? Moge powiedziec ze poczatek pierwszej fazy to przy porodzie byla.....Joeey! hihihihi  ;D :D :laugh: ;) :) :p

A propos rany po cc - ja wprawdzie jako jedyny pewnik od poczatku ze bede miala cc to go nie mialam ;) ale tesciowa moja (dermatolog)przepisala mojej kolezance po cc jakas masc na blizny. Nazwy nie pamietam ale jak chcecie moge sie dowiedziec, ta mascia mozna na swieza rane smarowac tyle ze jest droga, ale z nowej generacji i poobno b.dobra. Jest tez starszy odpowiednik duzo tanszy - contraktubex sie nazywa.ale nie wiem czy tak sie pisze. Ale jego mozna uzyc dopiero na rane juz zagojona. Nie wiem tylko w jakim stopniu musi ta rana byc zagojona. Tzn. moze byc swieza blizna ale musi byc to juz blizna a nie rana. Ale pewnie najlepiej jakbyscie lekarzy swoich podpytaly.

Pamcia - no do dzis jestem wsciekla ze nie pojechalismy po M jak milosc :D :D :D hehehe no i faktycznie - drugi raz rodzilam i do konca nie wiedzialam czy to juz to - gdyby nie Pawel to pewnie jeszcze bym z brzuchem chodzila ;D ;D ;D
A co do imienia Paulinka, to ja dobrze wiem ze to nie to samo co Paula - dwa inne imiona... No i moja corcia jest Paulinka :)

Jestesmy juz po wizycie poloznej - Mala przybrala juz 200 gram - maly zarloczek... Teraz wazy 3860 gram, a przy wyjsciu ze szpitala wazyla 3600 - no i dowiedzialam sie ze do 4 doby waga mogla jeszcze spasc, czyli calkiem niezle mi przybrala:) No i tez mam ja teraz na raczkach, bo przy cycusiu siedzi sobie - juz zasypia wlasciwie :)

Naprawde ladnie Ci Paulinka zarloczek przybrala...Ale ja czytalam ze nawet do 7 dob moze waga spadac! A Lena pewnie wazy cos kolo tego co Paulinka :) Albo i mniej. A starsza o 3 tygi! Nie mam wagi i nie wiem. W szpitalu bylam na biezaco bo mi ja codziennie kazali wazyc przed kapiela. tydzien temu wazyla 3460.

Wanda, Pamciaw, ale Wam zazdroszcze takich grzecznych dziewczynek. Moja niby tez grzeczna, bo nie płacze, ale jest bardzo absorbująca. W dzień prawie nie spi, tylko ciagle by przy piersi była. A że mało przybierała (200 g przez 2 tyg), to ja teraz, co kilka dni wpadam wpanikę, że "głodze dizecko". Bartek (mój mąż) tłumaczy mi, że przeciez teraz przybiera (teraz 200 g przez tydzień), ale ja ciagle bym ja wazyła - paranoja jakaś. I prawde mówiąc Wandziu nie dałabym sobie rady na Twoim miejscu. Mama przywozi mi obiady na 3 dni i mam je sobie tylko odgrzać, a i to mi sie czasem nie udaje. Wczoraj np. wstawiłam drugie do mikrofali i wyjełam je po 2 godz. Niunka jadła swój obiadek przez ten czas. Dlatego jestem pełna podziwu. Pamciaw, Gaba ważyła tydzień temu 3440 i pediatra powiedziała, że to malutko. Ale przecież to wszytsko zależy od wagi wyjściowej. W dniu wypisu ze szpitala ważyła tylko 2880, wiec chyba tak malutko nie przybrała. Chociaż Twoja Lenka jest tydzień młodsza od mojej, a ważyły w tym samym czasie tyle samo.
pozdr.

Emma ja niczym nie smaruje i nigdy nie smarowałam, rana bardzo ładnie mi się goi, jest tylko taka czerwona krecha, a jak krzywo mi ja nacieli  ::) naszczęście spod bielizny nie widać :) gorzej z tymi szwami w srodku, nadal mnie troche bola a brzuch powyzej szwu zewnetrzngo mam jeszcze troche jak z waty  ::) czy Ty tez tak masz ???

Pamcia - no to mam duzego koloska :) hehe :) a tak w ogole, to znowu siedzi przy cycku :)
Troche sie wkurzam ze nie chce mi smoczka ciagnac, bo czasem nie jest glodna i chce tylko sobie pocyckac i mi cycka podrazni ze mleczko samo tryska a potem zasypia - a ja z ta fontanna zostaje sama ;D ;D

klucha - ja tam bym sie nie przejmowala wcale na Twoim miejscu - na moje to w normie przybiera, a stres moze tylko Ci zaszkodzic w produkcji mleczka - takze mysl pozytywnie ze sie najada i przybiera ladnie a na pewno bedzie dobrze :)

Paula - zdolny chlopak ;D

reklama
czesc laski.:)

bylam z Albertem u kontroli i bedzie jeszcze do jutra dostawal zastrzyki bo ma czerwone grdelko a tak to juz dobrze ..nie ma zadnych sznerow na pluckach..:0

bylam tez u mojej ginki i uciela mi ta nitke..:D..bo ona wylazla mi ze srodka ..i sie trzymala bo inaczej sama bym ja wyjela..:)..no i jak narzaie jest ok..ale jak bedzie cos mi sie tam dzialo mam przyjsc..

chcialam wstawic fotki Ala..ale sa za duze i nie wiem terz jak je powstawiac..:(..bo przez zabe nie moge

Do góry