reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Zdanka - no niezle Cie wytresowala ;D ;D ;D hehe - no ale wiadomo ze na powietrzu dziecko lepiej spi... Dzis u nas byla tak strasznie mrozno, ze nie werandowalam Malej...

Patrycja - ja to Ci zazdroszcze tego lata - codziennie jak pogode ogladam, to zwracam uwage na Sydney - no i byle do wiosny no :)

reklama
Emma - swietny kombinezonik dla Twojego maluszka... No i mam pytanie - ile wzrostu ma Twoj maz ??? Bo na tym zdjeciu wyglada na 2-metrowego dragala ;D ;D ;D

Witam i pozdrawiam

Mój Filip przybrał przez tydzień 320g -to chyba ok ;D

U nas dzisiaj tez w czasie werandowania był krzyk ::)

Mały przespał cała nockę od22 do 4.30 ale za to w dzień nie spał wcale teraz dopiero godzinkę śpiulka
cały czas go trzymałam przy cycku a on zasypiał gdy go kładłam wrzask i tak w koło w końcu zrobiłam butlę mleka i wszystko było jasne mały
zarłacz był głodny niestety cycki nie starczyły :(

teraz pranko gotowanko i trochę relaksu na forum

A i biedaczek od wtorku nie mógł zrobić kupki i musieliśmy zastosować czopek i poszło aż po pachy ;D

Wanda wiesz, że ja z Kamilkiem jeszcze nie byłam na spacerku ? :( Był na powietrzu podczas powrotu ze szpitala, dwóch wizyt u pediatry i jednego werandowania na balkonie :( To chyba trochę mało, ale ostatnio chyba ma katarek, bo mu tak w nosku furczy i boję się, żeby się nie przeziębił :( A ja chyba powinnam już chodzić z nim na regularne spacerki ??? wkońcu dzis skończył 4 tygodnie ...

Nasza połozna mówiła że tzry razy werandowac i póxniej spacerek

nie czekać do wiosny

więc chyba w niedzielę wyjedziemy na rodzinny spacerek ;D

kurcze to ja nie wiem czy dobrze robie bo ja Ewunie zaczełam werandować w 11 dobie a od 15 doby chodzimy codziennie na spacerki po godzince raz tylko nie byliśmy bo strasznie śnieg padał lekarz mój mi powiedział że do -10 stopni można wychodzić byle by dziecko dobrze opatulić :)
tak też jak wcześniej pisałam do państwowej służby zdrowia nie mam zaufania i wzywamy do domu lekarza prywatnie podobno jest dobry wszyscy nasi znajomi którzy mają dzieci korzystają z jego usług i są bardzo zadowoleni więc myśle że chyba moge mu zaufać

Bartyś my tez jeszcze nie bylismy na spacerku a Kacperek w niedziele skończy 4 tygodnie, nie wiem, ale zawsze mi sie wydaje że jest nieodpowiednia pogoda  ::) jednak musimy zacząć spacerowac regularnie żeby Malutki sie hartował.

Ale dziś sie uśmialismy z Pawłem jak Kacperek przy przewijaniu sobie gugnął :) pewnie mu się tak wymknęło ale to było wyraźne "aguuu" :)  :laugh:

Nasz Maluszek też ładnie podnosi już główkę i już sie tak nie kiwa jak na początku tylko potrafi ją ładnie w górze przytrzymać :)

czesc laseczki, nareszcie mam kompa, ale nasmolilyscie i chyba nie dam rady nadrobic ::) ::) stesknilam sie straszliwie za Wami !!!!!!!!! ale teraz bede wpadac i pisac co u Nas...nasza Ada raz grzeczna raz nie..chyba za duzo ja chwlilismy bo teraz zdarza jej sie byc niespokojna i placzaca bez powodu :-[ :-[ choc ten niby zawsze musi byc :p ach ale uczymy sie siebie nawzajem...to niesamowite miec takiego dzidziusia..ja chyba zdziecinnialam, ciesze sie z kazdej kupki :laugh: :laugh: ide podpatrzec co na innych watkach bo masa tego...

reklama
My już sobie śpimy ładnie jej co pan doktor z Oskarem wyprawiał matko ale się napatrzyłam ale malutki był spokojny i wcale nie płakał :) dostalismy na to furczenie taką zawiesinkę do noska i mamy obserwować a jak nie to dzwonić o kazdej porze dnia i nocy jak by się coś złego działo (nie ma to jak prywatnie pójść zawsze to jakoś pewniej) choć ten lekarz był i moim pediatrą ale ile to było temu hoho ??? Mamy zrobić dokładne ugs w 3d bioderek i w 6 tyg, przyjść znowu na wizytę i będzie wtedy szczepionka.
Paula ja też nie byłam z małym na spacerku ani nie werandowałam teraz jeszcze poczekamy z tydzień żeby wrócił do zdrówka i może potem się zbierzemy. Choć dzisiaj jak dojechaliśmy do lekarza pięknie zasnął chyba więc takie powietrze z pola robi mu dobrze na spanko ;D
No i warzyliśmy szkraba i lekarz pyta o wagę urodzeniową ja mówię że 3030 a lekarz mi mówi przed polożeniem go na wagę że powinien ważyć 3500 i byłoby git no i kładzie go na tą wagę a tam 4010 :D :D ale mamusia była dumna 8) 8) 8)
NO i najważniejsze od poniedziałku jedziemy na samych cyckach nie ma już butelek i sztucznego mleczka ;D ;D ;D WRESZCIE !!!!

Do góry