reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Wanda nie no na punkcie Iduni to moj mąz też oszalał, nawet dzis w nocy do niej wstawał sam z siebie a normalnie to go dobudzic nie mozna w zaden sposób, ma urlop od wczoraj to niech wstaje, wczesniej noce były moje bo wolałam zeby byl wyspany do pracy tym bardziej ze spedza dzien za kierownicą a warunki na drogach wiadomo jakie :) on tylko w stosunkach ze swoimi rodzicami taki zimny, ja juz przez 7 lat zdązyłam go troche zmienić ;D ;D

reklama
wanda ja ci zazdroszcze grzecznego maleństwa mojej małej nic nie jes ale ona nie lubi spać śpi spokojni tylko wtedy jak ja leże przy niej albo siedze teraz np. leży w wózku a ja jej całyczas ruszam przed oczkami zabwkami co by nie płakała tak żeby sama grzecznie poleżała to moge zapomnieć a jak uśnie w dzień i pośpi 15 minut to jestem szczęśliwa a naprawde nie chciałam i walczyłam z nią co by z nami nie spała co by jej nie bujać i tak dalej ale niestey on jest takim dzieckiem które potrzebuje dużo mojego ciepła i co gorsza jej ktoś inny nie wystarczy tylko musze to być ja teraz jesteśmy same i nawet jeszcze śniadania nie jadłam bo jak tu jedną ręką chlebek ukroić bo drugą cały czas trzeba machać albo wózkiem albo zabawkami uwiezrzcie że ją przetrzymuje ale jak płacze 5 minut to już nie wytrzymuje i ją bujam bo co mam robić??? :-[

gochnaR - no tak, na punkcie corek to faceci glupieja :) hehe :)

zdanka - no to szczerze Ci wspolczuje :( Ja nie wiem prawie co to znaczy miec dwojke dzieci... Teraz wlasnie Paulinka zasnela przy cycku i myk do lozeczka i pewnie troszke pospi :) No to ja teraz zmykam pranie sciagnac i powiesic nowe i poprasowac :)

Do napisania :)

no i właśnie teraz się poddałam musiałam wziąć na ręce bo się zaczeła prawie zonosić :( i nawet jej pierwsze łezki poleciały  :-[ co ja mam zrobić żeby pospał sama chociaż przez godzinke żebym ja mogła się ubrać i zjeść śniadanie?????

z tego płaczu jak z nią walcze to aż potówki się pojawiły a jak ona płacze to i ja ale nie wiem co mam zrobić żeby mała sama choć troszke zajeła się sobą???

Haj!Ja na pocczatku tz nie wiedzialam , ze mam dzicko,tka byla grzezniutka,a teraz tz jest grzeczna,alepotrebuje duzo uwagi.trzeba ja glaskac przytulac spiewac,nosic niekoniecznie,ale jak ma kolke to nosic.No a teraz ide spac,bo po nocnym czuwaniu jestem wykonczona.a najgosze jest to,ze rano ak pomyslalam,ze zaraz zasnie i ja pospie to sie rozczarowalam,bo dopiero zasnela niedawno ale it ak niespokojnie spi.

Mi tez mowili,zebym jadla wszystko i jadlamm,ale jak zmienilam diete to i kolki nie sa takie dokczliwe.spadam,bo chyba nie oze beze mnie spac.Klawiatura mi sie psuje,bo wylal sie na nia sok!!!

No i poza tym to nie amy z mezem prawie czasu dla siebie,bo jak on wroci to ja zaczynam latac prac i wogole onpo pracy tez robi jedzenie itd potem jak chcemy raze m polezec poprzytulac sie to Hania wstaje i zaczynamiec kolke.A poe pawel idzie spac,bo rao do pracy itd.

papap

oooo... WANDA włączyłam program muzyczny a mała zasneła w jednej chwili oczywiście musiałam ją troszke pobujać ale zasneła  ;D i śpi spokojnie 5 minut  ;) ;) ;) więc ja lece zrobić to co mam zrobić bo nie wiem ile to potrwa

Witam wszystkie Grudniowe Mamusie. Ogromnie żałuje, że tak późno Was odkryłam, bo tez jestem grudniowa. 2.12 urodziłam córeczkę Gabrysię. Ale mam nadzieję że moge do Was dołaczyć.

Paula myslalam ze jestes Paula a tu sie okazuje ze jak ja i mini Wandzia - Paulina. Przybij pione! ;)

Gochna fajnie ze opisalas porod. Ja lubie czytac o waszych porodach tak jak lubie swoj wspominac...

Natalka jak dzidzia jest chora albo ma kolke to inna sprawa. Ja mowie o bujaniu dziecka zdrowego bez dolegliwosci oczywiscie. Jakby Lenke cos bolalo to nie patrzylabym czy ja przyzwyczaje czy nie tylko robilabym wszystko zeby jej ulzyc - nawet bym bujala!

Lenka najczesciej zasypia przy cycusiu. A jak czasami bawi sie sama w lozeczku to potrafi tez sama zasnac. Zreszta jak nie zasnie przycycusiu ani przy odbijaniu i juz mam ja na rekach np godzine po karmieniu to tez ja wtedy klade do lozeczka i ona albo sie bawi i potem sobie zasypia albo sie upomni o przytulanki i je wtedy oczywiscie dostaje. A taki zimny chow to chyba byla teoria za czasow naszych mam Natalia. Ja podobno tak wlasnie bylam sobie samopas zostawiana. Bi bylam grzeczna.  i nie powiem zebym od zawsze wylewna byla. Raczej bylam zawssze tak jak piszesz - soplem lodu. Dopiero Tomek mnie roztopil. A co smieszniejsze ja jego bo on tez do wylewnych nie nalezal. Ale jak sie ludzie bardzo kochaja to sie tego na szczescie sa w stanie nauczyc nawet pozno. Chcialabym zeby Lena byla  inna. Ciepla. Pieszczoch.

Ale jak mala nie spi i jest grzeczna to nie zawsze sie z nia bawie. Zagaduje caly czas ale generalnie pozwalam jej tez samej w lozeczku sobie polezec. Ciezko jest wyposrodkowac zeby nie stracic wiezi ale i zeb nie rozpaskudzic.......

Gochna niezly ten Twoj maz.
Natalka od kiedy Ingusie na lezaczek kladziesz? zastanawiam sie kiedy moge Lene w jej posadzic a raczej polozyc. Ale chyba jeszcze chwilke poczekam.

Didi ja tez mialam szwy ktore mialy sie rozpuscic a zaczely przeszkadzac i wylazl jeden a reszte mi gin usunal dzien przed Wigilia. Nie we wszystkich cialach szwy sie rozpuszczaja - dowiedzialam sie przy okazji. To juz chyba lepiej miec od razu takie z przeznczeniem do zdjecia, bo wtedy sie je zciaga zanim sie luzuja i przeszkadzaja na maxa a potem i tak trza je wylawiac.... ;)

wandzia ja kilka dni temu wlasnie takie kupowo-sikowe perpetuum mobile Leny opisywalam. I najczesciej to jest po kapieli. Wczoraj po kapieli byla kapiel pupy a potem jeszcze 2 swieze pampersy i dopiero w trzeci sie udalo ubrac na dobre..... :) Lobuziaki!

Potwierdzam ze na punkcie corek faceci wariuja!!! Tomek oszalal kompletnie. A zanim bylam w ciazy to zawsze twierdzil ze dzieci nie lubi. I chyba faktycznie nie lubil. Zreszta cudze to i teraz go nie zachwycaja. Ale Lena......

Zdanka wspolczuje, ale faktycznie sa takie dzieci potrzebujace naszej opieki nonstoper. Zdanka a masz karuzelke z pozytywka? Lena swoja uwielbia i jak juz raz na jakis czas placze o to ja bardzo uspokaja.

Klucha witaj!!! Jasne ze dolaczaj! Witamy. Podaj wszystkie dane dzidzi (imie, na kiedy mialas termin, w ktorym tyg  i dniu urodzilas, godzina waga dlugosc przy urodzeniu) Wanda uzupelni liste.

Spadam do ortopedy.

Pierwszy raz z Lena sama samochodem bede jechala....ale emocje! :)

reklama
Do góry