reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Dzien dobry mamusie!
Troszke ponadrabialam ale tak po łebkach, dziekujemy wszystkim za gratulacje i gratulujemy innym swieżym mamusiom.
Pamciaw dobrą masz pamieć wszystko sie prawie zgadza tylko godzina powinna być 0.55, wyslalam do Ciebie bo jakos tak sie zlozylo ze mialam tylko Twoj numer :)

reklama
Idusia jest na razie bardzo grzeczna, wrecz mozna zapomniec ze mam dziecko, przesypia cale noce, najczesciej musze ja budzic do jedzenia bo ona moglaby w ogole nie wstawac, czasem tez musze stosowac nieco brutalne metody zeby ja dobudzic w stylu rozbierania ale i to nie zawsze skutkuje chociaz juz jest znacznie lepiej niz na poczatku. Przez pierwsze dwie doby w ogole nie chciala sie dobudzic, przy cycusiu zasypiala po 5 minutach. Teraz juz ladnie ciagnie, pokarmu tez mam duzo, zdarza sie ze mi kapie bo ona az tyle na razie nie zjada, ale widze ze z dnia na dzien coraz wiecej. Jedynie mamy problem z zawalonym noskiem bo w szpitalu bylo bardzo goraco i suche powietrze i chyba ma przesuszone sluzowki, od wczoraj jestesmy w domu juz w normalnej temperaturze wiec mam nadzieje ze jej to przejdzie. Ide na razie budzic dziecko do jedzenia, postaram sie pozniej opisac moj porod a powinien te oczekujace pocieszyc bo byl naprawde szybki i wcale nic nie wskazywalo ze to juz, nie mialam ani bolesnych skurczy, ani czop mi nie odszedl wczesniej a caly porod trwal niecale 7 godz., warunkow tez nie mam jakis rewelacyjnych, chuda, waskie biodra... balam sie ze bedzie ciezko a tu niespodzianka. Na razie.

Dziewczyny, no straszne rzeczy nam się tu dzija...Aż się popłakałam...

Pamcia - trzymajcie się dzielnie z Lenusią. Tak jak pisałam musi być dobrze! Na pewno bedzie! Trzymamy mocno z Mikołajem kciuki!

A odnosnie spacerku to dziękuje za rady. U nas jest dzisiaj -3 stopnie i cały czas pruszy śnieg. Jest go normalnie mnóstwo.
Takze chyba wystawie go na balkon i tyle.
Boje sie jedynie, ze się nałyka tego ostrego powietrza, bo niestety Mikuś z reguły płacze...

No, ale moze bedzie ok.

Boże rzeczywiście same nieszczęścia ostatnio i to przed Świetami :( Pamcia trzymam kciuki, będzie ok trzeba byc dobrej myśli ;)
Wandzia zaraz piję kolejna herbatkę ;D mi twardnieje brzuch, ogólnie mam wrażenie że cały czas mam twardy, ale mnie nic nieboli..oprócz krocza ;)
Grochna to super że malutka zdrowo się chowa, gratuluje dotrzymania terminu na 15.12- ;D ;D bo reszta dziewczyn jakas niesłowna i do dziś 2w1 ;D ;D ;D
Własnie wróciłam z choinką, kupiliśmy ponad 2 metrową :D ale się cieszę i niemogę się doczekać zdjęć mojej kruszynki przy choineczce. :D Mąż mi uciekł do miasta..pewnie prezent kupić swojej zonce, bo niechciał żebym z nim szła ;D ;D ;D
Ide obejrzec dzidziuski, bo chyba jakieś nowe zdjątka są :D

Az serce sciska jak sie czyta o tych klopotach z dzidziusiami :( badzcie dzielne, wszystko musi byc dobrze :)

Doniu najserdeczniejsze gratulacje dla Ciebie i malenstwa

Wanda i Agnes wydaje mi sie ze macie zla herbate, po pierwsze Wanda ona nie moze dzialac przeczyszczajaco, bo na moim opakowaniu pisza ze wrecz pomaga przy biegunkach, wiec widzisz ??? ma dzialanie bakteriobojcze, sciagajace i przeciwzapalne. Na pewno sie jej nie parzy !! pisza wyraznie - gotowac w garze pol godziny 2 lyzki stolowe lisci w 1,5 szkl. wody, pic 2-3 x dz. po pol szklanki odwaru. Na opakowaniu pisze wyraznie - lisc maliny - folium rubi idaei, produkcja Herbapolu, moze macie jakas cienka herbatke z lisci malin, podrobke, ktora nie dziala tak sielnie ??? bo wiem ze na rynku sa innych firm, ale to nie to samo.

Pamciaw i Pati kochane, trzymajcie sie dzielnie, wszystko bedzie dobrze :)

Kurcze,biedne dzieciaczki!!!Plakac mi sie chce!!

Wspolczuje Pati,mi sie mała zaczela dusic w szpitalu,ale to trochhe z mojej winy,bo zielona w temacie,nakarmiłam Hanie i aczelam przewijac a jej sie ulalo i nie mogla zlapac oddechu i cala fioletowa sie zrobila i nie wiedzialam co zrobic,wiec wylecialam z nia na korytarz i polozna scisnela jej nosek i zaczela plakac i nie moglam sobie wydarowac,ze tak glupia jestem!!!Ale to na plecach lezala i miala prawo.

Pamcia!!!Bądz silna!Lence to na pewno pomoze!!3mamy kciuki i wierzymy,ze bedzie wszystko dobrze!!Ze wrócicie szybko do domku zdrowe i szczesliwe!!

reklama
Gonia - no to zalamka :( Cholerka, ze tez wczesniej tego nie przeczytalam - no to moze jutro rusze do tamtego zielarskiego ktory Ty polecalas... No na mojej tez jest napisane ze z lisci malin - i to mnie zdziwilo...
Agnes - ja tez mam wrazenie ze mam caly czas twardy brzuch, ale nic nie boli...hmmm... moze jednak jutro skocze po ta co Gonia miala...

Dostalam jeszcze jednego smska od Pamci - ze mamy sie jej w najblizszym czasie nie spodziewac na forum, ze Swieta spedza w szpitalu, ale generalnie sms byl bardzo pozytywnie napisany - a to najwazniejsze, ze nam sie Pamcia trzyma :) No wiec trzymajmy kciuki za nia i za Lenke, zeby wszystko wrocilo do normy :)

Joeey - mam mlynek ;D ;D ;D ale tandeta ;D ;D ;D ale nie dostalam niestety tych ramek drewnianych do zdjec :( ale trudno :)

Do góry