reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Barys jesli twoj tygodniowy maluszek powinien wypic 60ml mleczka to ile moja ola powinna? ::)
mam przed spba butelke i zastanawiam sie ile mam odciagnac mleczka zeby moje slonce sie najadlo ::) ::) blagam te 60ml wydaje mi sie duuuuzo skad ja tyle mleka wezme?
Wanda, chodzi o to ze czasami to jak cos napiszesz to chce mi sie smiac poprostu mi chumor poprawiasz a szczegolnie jak ostatnio z mezusiem sie poklucilam,weszlam na forum i po przeczytaniu poscikow smialam sie do lez, fajnie poprostu piszesz ;D ;D

reklama
no wszystkie szkrabki bez wyjatku sliczne !!!!!!!!!!!!!!!! wszystkie do wycalowania tylko :) :) :) :) :)
no dobra ide do tych okien bo sie tu ociagam...a pozniej jeszcze na szkole rodzenia no i na urodziny to pewnie sie odezwe wieczorkiem.. trzymajcie sie mamusie no i ciekawe czy ktoras dzis urodzi..no gochnaR cos narzekala i nie ma jej no i edytka to ja jestem pewna, ze urodzila.. wiec na liscie niewiele Nas zostaje...

no mnie tez się wydaje że nam się grochna rozdwoiła, bo jej dzisiaj nie ma :) no i edytki tez nie ma :p
Krocze cos mnie pobolewa, moja mama stwierdziła, że jutro urodzę ;D a niech się niesprawdzi to jej dam ;D

Hejka dziewczynki!

Mikołaj na chwilę zasnął, więc wpadłam! ;D

Wioluś - moj synek wypija na raz około 70 ml, więc myśle, ze podobne potrzeby ma Twoja córcia... ;)
Natalko - dziękuję za wszystko! Pępuszek wczoraj odpadł! Ale jestem szczęśliwa! ;D

Wiecie co...mój maluszek dzis się prężył strasznie, nie chcial spac, a teraz to ze znużenia chyba padł... :p Mysle, ze kupki nie moze zrobic...Jak mu pomóc ?? Doradźcie cos... ::)

Wiolus - a bo myslalam ze o jakis konkretnie moj post chodzi ;D ;D ;D Ale dzieki :) Staram sie miec dobry humor, mimo ze Pawel jest daleko na ogol i jest mi dosyc ciezko z samym Wiktorkiem - no wiec pozostaje tylko dobry humorek :)

Wszystkie malenstwa slodziutkie :) Powklejalam zdjecia Kaji i Stasia - slodziutkie robaczki... kurcze, tyle zdjec sie przeze mnie przewija tylko jeszcze nie moge swoich wstawiac no :( Ale licze ze juz niedlugo...
Dzis byla u mnie kolezanka i powiedziala mi ze pewnie w Swieta urodze, ze zawsze tak jest jak sie chce przed Swietami urodzic...ze wtedy kazda ciezarna sie spreza zeby tylko przed Swietami zdazyc i jak sie nie uda, to nie Swieta sie rozpreza zeby tylko nie urodzic no i wtedy sie zaczyna akcja - fajnie mnie pocieszyla co ??? nie ma jak cieple slowo ;D ;D ;D

Jestem ciekawa czy ktoras jeszcze pamieta ze w czwartki to miewalysmy zawsze czacika na 21 - jakby co, wklejam linka i powtorze go jeszcze przed 21 - http://www.polchat.pl/chat/?room=grudnioweczki+2005

No i Gochna cicho siedzi, Edytka zreszta tez - zapewne wywiazuja sie z planu na 15-tego grudnia ...
Joeey i Agnes - tylko my takie ze sie kurde dzis nie rozdwoimy no !! Ale jestesmy cholera nieslowne :p ;D ;D ;D no ale i na nas przyjdzie pora - mam nadzieje hehehe :)

hej dziewczynki, w koncu mam chwilke, ale tylko malutka :laugh: nie da rady inaczej ostro jest, tyle roboty ;D

Wanda dzieki za eski i wstawienie pierwszego zdjatka, wkleilam dwa ale potem je jeszcze powieksze bo sie kropnelam w rozmiarach, na razie nie mam czasu.

tak pokrotce: od zaczecia sie skurczow w chacie siedzialam tak do 3 w nocy czyli w sumie 12 godz. potem stwierdzilam, ze juz nie wyrabiam tego bolu i zaczelam sie szykowac do szpitala i dobrze, bo jak przyjechalam to mialam juz 4cm rozwarcia ;D poszlo piorunem, bo Stasiu urodzil sie w poludnie. Moze pozniej opisze porod, bo musze leciec. W kazdym razie wszystko dobrze, dzieki za 3macie kciukasow. ,Maly jest cudowny, taki grzeczny, w ogole nie placze, w nocy podbiegamy do lozeczka zeby sprawdzic czy oddycha, ttylko z karmieniem mam klopot - nie mam pokarmu, a on sie nie dopomina o jedzonko, przystawiam go - moze cos poleci, ale na razie jedziemy na Bebilonie. Dzisiaj bede trenowac z oslonkami na piersi - bo przez to ze on dobrze chwyta i ma prawidlowy odruch ssania, tylko tam nic nie ma, mam cale zmacerowane brodawki. Polozna radzila karmic w oslonkach, i czesto przystawiac to mleczko powinno wyplynac niebawem. Ale musimy dokarmiac, bo on sie nie dopomina o jedzonko, wiec zeby nam nie padl. Buziaki ogromne dla Was wszystkich, wieczorkiem cos skrobne, jak bede sie relaksowac z laptopikiem i wietrzyc po dezynfekcji ;D pa caluski ode mnie i od Stasia :angel:

aha.... Gonia - wiesz co, bo w sumie ze wszystkich Grudniowek to tylko Ciebie i Twojego meza widzialam na zywo i wydaje mi sie ze Stas jest do Twojego meza podobny :p Ale na pewno to sie jeszcze zmieni :)

Pamietam ze jak sie Wiki urodzil, to byl podobny od razu do Pawla i to baaardzo... no i mnie pocieszali ze od tylu wyglada zupelnie jak ja ;D ;D ;D hehehe ale teraz to mysle ze sie bardziej wymieszal i ze za mna ma chociaz maly nosek - bo Pawel ma wiekszy nochal :)

i jeszcze jedno, nie wiem jak oni tam licza te terminy, ale u mnie tak jak u Ziemzi sie kropneli tylko w druga strone ::) okazuje sie, ze Staś byl przeterminowany o przeszlo tydzien, uwierzycie ??? dobra, uciekam, papa

Wanda zgadza sie ;D no dokladnie - mały to cały Słllawek - wyglad, minki i zachowanie, troche szkoda, ale postaram sie, żeby nastepny dzidzius - tym razem córeczka- byla podobna do mnie ;D pocieszam sie, ze podobno dziecko dziedziczy wyglad po jednym z rodzicow a charakter po drugim, wiec charakterek mały Stasio powinien miec moj ;D

reklama
Gonia - no u nas wlasnie tak bylo... Wiktor ma moj charakter jak nic - maly uparciuch jest ;D ;D ;D
a najlepsze jest to, ze podobno czesto jest tak, ze pierwsze dziecko jest podobne do tatusia - tak dla pewnosci ;D ;D ;D hehehehe no jak to uslyszalam kiedys myslalam ze padne ze smiechu :)
Jestem strasznie ciekawa jak to bedzie teraz...
W kazdym badz razie juz tylko ja zostalam z Bydgoszczanek na wolnosci, bo przeciez Donie juz przymkneli w szpitalu - ciekawe czy jej beda porod wywolywac - jesli tak to po niedzieli, takze mam jeszcze czas zeby do niej dolaczyc ;D ale by byly jaja co, jakby sie okazalo ze Gonia i Didi w tym samym szpitalu w jednym czasie i ja z Donia w drugim szpitalu w tym samym czasie ;D ;D ;D

Dobra, ja narazie uciakam, bo Wiktorek chce sobie pograc troszke :)

Do góry