reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

agamarkam pieknie opisalas porod, ja tez planuje jeszcze jedno i mam nadzieje ze tez bede sie tak cieszyc z wielorodka ;D
Wanda czasami to normalnie nie umiem z Twoich tekstow :p
Pamciaw gratuluje ze Lenka taka spokojna,chodz obecnie ja tez nie mam co narzekac na Ole ale tydzien temu bylo odwrotnie.
A u nas to dni leca jak burza, kurcze i pomyslec ze Ola w niedziele bedzie miala miesiac :laugh: musze wkleic jakies zdiecia oli tylko poczekam na mezusia bo to on ma aparat w telefonie.A co do chrztu to bylam dzis zalatwiac i sie nieziemsko wkurzylam :( ja mieszkam z tesciami, a ze oni nie wpuszczali juz 2 lata koledy( a ja mieszkam z nimi niecaly rok) to 50 razy sie mnie pytali czy mam zamiar ole wychowywac po katolicku i takie tam sugerowanie normalnie mialam dosc :mad:

reklama
Hej dziewczynki :)

Wpadam na chwilkę, żeby skrobnąc parę słów. Byłam dziś na usunięciu szwu. Rana wygląda całkiem ładnie :) Zostawiłam Kamilka z mężusiem, nawet udało mi się wczoraj odciągnąć 40 ml mleczka na wszelki wypadek, ale nie było potrzebne. Kurcze, z ciężkim sercem się zostawia dzidziulka,a z którym się człowiek nie rozstawał od tygodnia :(

Mam pytanko do Mamuś apropo karmienia : Czy Wasze dzieciaczki też tak szybko usypiają przy cycu ? Kamilek czasem po 10 minutach już śpi, a czasem udaje mi się go przytrzymać przy ciumkaniu przez te 20 minut. I czy zawsze karmicie z obydwu piersi na jednym "posiedzeniu" ? Kamilke nie zdąży opróżnić jednej piersi bo usypia, więc nie ma szans żeby dać mu drugiego cyca :(

I jeszcze jedno : Skąd wiecie, że dzidzius się najada ? Ja już bym chciała skontrolować wagę Kamilka, a tu jeszcze tydzień do wizyty u pediatry :(

Kurcze, już straciłam rachubę, która z Was jest jeszcze nierozdwojona, ale tak czy tak, życzę Wam wszystkim, żebyście tez już mogły tulic swoje dzidziusie ;D

Bartyś nie masz potrzeby zamartwiania sie czy malenstwo sie najada bedzie płakało przynajmiej Kaja tak sie objawia co do usypiania to jet to samo wytrwale ja budze jedynie tylko w nocy spi ile chce i to ja czekam az zacznie wolac o mleczarnie Kurcze nudze sie jakos ciezko mi sie przyzwyczaic ze tu takie pustki ;(

Bartys nie przejmuj sie ze dzidzi przysypia przy cucu to normalne dla nich to jest duzy wysilek 8) tak samo karmienie dziecko sie karmi na zadanie czyli jak samo zachce i napewno poiformuje o tym.Jesli sie najadlo to albo zasnie albo pusci cyca wiec nie ma powodu do obaw.U mnie jeszcze sie nie zdazylo zeby Ola oproznila 2 cycki naraz zawsze to jeden albo 1,5 :D chodz teraz staram sie ja przystawiac czesto bo znowu robi sie jakis zastojek bo wczoraj juz byla podwyzszona temperatura no i cycki jak arbuzy pelne mleka ;D Przechodzilam juz stan zapalny piersi i wiem jakie to nieprzyjemne :mad:

Ale szybka odpowiedź  ;D Dzięki dziewczynki :)

No mam nadzieję, że włąśnie tak jest, że jakby był głodny, to by się domagał. Ale wczoraj odciągnęłam te 40 ml mleczka przez jakieś 40 minut ( dośc długo jak na taką ilość ), a Kamilek nigdy aż tak długo przy cycu nie jest. A położna mówiła mi, że taki tygodniowy dzidziuś teoretycznie powinien zjeśc na jednym posiedzeniu jakieś 60 ml. No nic, może faktycznie nie mam się czym przejmować, sprawdzimy wagę do tygodnia, to zobaczymy ...
Napiszcie, kto jest jeszcze nierozdwojony, bo niestety nie mam czasu, żeby czytać poprzednie wiadomości :(

[Specjalnie dla Bartyś lista mamuś nierozdwojonych: ;D

EDYTKA250 niespodzianka termin 04.XII
HANKA córeczka AGATA termin 06.XII
MILIJO synek ANTEK termin 9 XII -
DONIA synek FILIPEK termin 17.XII
JOEEY córeczka ADA termin17XII
AGNES.KOL córeczka WERONIKA termin 18.XII
GOCHNA niespodzianka OLAF lub IDA termin 21.XII-NIEAKTUALNE ;D ;D
ASIAbs synek MACIEJ termin 24.XII
EWELINA.MR córeczka MAJA termin 24.XII
RENIA córeczka NADIA termin 27.XII
GINGER synek CEZARY  termin 28.XII
ASIAK507 córeczka JULITKA termin 30XII
WANDA córeczka  MILENKA termin 30.XII

kurcze mało nas :p chyba nikogo niepominełam ::)

Wiolus - nie rozumiem o jakie moje teksty Ci chodzi :)
agamarkam - zdjecia umieszczone :) sliczne malenstwo :)
Bartys - Kamilek slodkasny - i jaka wielka stopa :)

Agnes - ja na suwaczku mam termin 28 grudnia - bo tak mam z OM, a z USG mam 30 - ale tego to juz w ogole nie biore pod uwage :) hehehe ;D ;D ;D Jeszcze nie urodzilam :(
A wysprzatalam caly domek - i nic !!!! zupelnie nic... czuje sie super :(

reklama
melduje sie, ze u mnie nic sie nie dzieje, samopoczucie rewelacja i humor wysmienity a to chyba z racji prezentow, ktore dostalam :laugh: normalnie chodze i sie wacham, dostalam przepiekny nowy zapach, nazywa sie Miss Dior, jest taki delikatnie slodziutki, chyba ma w sobie poziomke..cudny..no i drugi flakonik dla mojej szwagierki, ktora ma dzis urodziny ;) no i dostalam od taty pilke taka jak na szkolach rodzenia tylko troszke mniejsza jest, w sumie troche pozno bo na juro mam termin ale takie cos mozna zawsze wykorzystac do cwiczen no i wlasnie skonczylam wpierdzielac cale pudelko Raffaello uwielbiam i cale sama zjadlam ;D ;D no i koncze pakowanie prezencikow, najwiecej trudnosci sprawilo mi pakowanie kartonu z sokowirowka dla tesciow, ponoc to strasznie sprytne urzadzenie wiec od razu kupilmy po drodze 2kg pomaranczy zeby skorzystac :laugh: i mam beke bo na opakowaniu jest taki dziadek co reklamuje to urzadzenie w sklepie mango (zawsze jak widze to przelaczam :laugh: ) no super humor mam no i po obiadku, chlop odsypia wiec biore sie za te okna bo jak inaczej mam urodzic ???
Aga lezke uronilam jak czytalam opis twojego porodu bo on taki jak przez mgle literacko opisany :) :) to takie piekne przezycie... :-[
musze obejrzec galerie bo tam rozumiem nastepne cudne dzieciaczki sie pojawily w odpowiedzi na apel ;)
no i na dzidziusiowe tematy to ja jeszcze nie moge sie wypowiedziec ale juz niedlugo ::) ale i tak jest milo poczytac bo cos w glowce zostaje... :)

Do góry