reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Cześć mamuski
Ja nadal 2w1 ;)
Pamciaw rzeczywiście twoja córeczka jest konkretna tak jak powiedziała Wandzia-chyba ma to po mamusi ;D Ciesz się że taka grzeczna, bo później może jej się to odwinąć ;) synek mojej kumpeli był aniołem do 2 m-ca i juz niejest aniołem ;D ;D
Ciekawe czy któraś dzis urodzi :) dziś 15.12 lista zrobiona, a nic chyba sie niezapoiada ;) przynajmniej u mnie ;)

reklama
No i jak zwykle sama jestem na forum.... a to se napisze sama do siebie - zwlaszcza ze to wlasnie moj 2000 post skrobie :) ale ja sie tu zasiedzialam ;D ;D ;D no no no :) 2000 postow :) Juz nikt mnie nie dogoni od nas - Didi miala najwieksze szanse, ale juz urodzila, wiec mnie nie dogoni ;P

A tak w ogole od wczoraj co jakis czas regularnie mnie czysci - wczoraj trzy razy, dzis jak tylko wstalam.. no ciekawe czy to jako objaw brac czy co ??? Nic mnie nie boli - no moze troszke pobolewa, ale skurczy nie mam... hmmm... ale mam stresa... No nic, ide sprzatac, bo i tak nikogo tu nie ma :(

ooo...witaj Agnes :) No ciekawe kto sie dzisiaj sypnie z listy na 15-tego :) Na pewno nie Pati - bo skubana postanowila szybciej :) hehehe

Agnes - no a ja przedwczoraj w ogole nie moglam nic z siebie wycisnac i od wczoraj co chwilka jakies male przeczyszczenie - nie jest to to samo co przed porodem Wiktorka - no takiego czegos to ja nigdy wczesniej ani pozniej nie mialam - poprostu caaala muszla pelna - prawie po brzeg !!!! no szok !!!! Takze w sumie to nie to :)

hahahaha...wlasnie kichnelam i oplulam dywan :) hehehe :)

aaa...znalazlam liste na 15-tego :
-agnes.kol
-joeey
-Wanda
-Paaricia - odpadla skubana wczesniej ;D
-grochnaR
-Donia
-Gonia - odpadla skubana wczesniej ;D
-aniaboy

A jak reszta sie spisze ???

dzien dobry szalone mamuski !!!
nie moglam spac wczoraj do 3...wiec czytalam gazetki o niemowlakach.. ::) ::) ja chyba dzisiaj jeszcze nie chce bo za duzo mam spraw na glowie chociaz jakby sie przytrafil maly bezbolesny porodzik bo moja coreczka postanowilaby zrobic mamusi na zlosc to tez sie nie obraze... ale generalnie niech mi sie chlop wyspi bo cala noc jechal i tak nie byloby z niego pozytku na porodowce bo detka ;) :laugh: no i musze jeszcze 2 okna umyc bo inaczej nie ma mowy o rodzeniu..wiec zabieram sie zaraz do dziela ;D ;D ;D ;D

pisalam wczoraj z Patrycja ona doskonale wie do kogo uderzyc z smskiem bo ja taki zawsze nocny marek ;D ;D jest przeszczesliwa, ze tuli swoja kruszynke i pytala czy ktoras jeszcze urodzila, pisalam jej, ze mamy beke z Rolanda, ze taki niesamowity fajne podpisy pod zdjeciami, ale zdjec mikro-fruwacza nie widac wiec moze poprawi albo wstawi jeszcze raz..
dolaczam sie do apelu DAWAC FOTKI!!!!!!!!
np. Pamcia na co czekasz ??? pokaz ciociom piekna Lene a nie ja ukrywasz, a zdjec ma pewnie natrzaskane ze hej.. ::) ::)

Piotruś wytarmoszony i wycałowany od wszystkich cioc kazał podziękować ;D

ale miałam noc mały budził sie co 1h-1,5h i do cyca normalnie zostawała mi skóra i sutek :p ;D aż położyłam go na brzuszku i się odgazował ;D Albo tęsknił za tatusiem i jego pieszczotami :(
Pamciaw tylko pozazdrościć tylu godzin snu w nocy ::) Położna mi mówiła żeby w dzień budzić conajmniej co 3h jeśli maluch prześpi i karmić a w nocy niech śpi ile chce

Beata no u mnie zamieszkała mama więc nawet nie porównuje twojej sytuacji do mojej. Jesteś bardzo dzielna

age.png

[/url]

Czesc dziewczynki :)

Zaczeło sie w środe 7 XII byłam cale przedpołudnie jakas niespokojna moje szczescie mialo isc do pracy na 14 ale..... mowie do niego nie idz i w płacz za jakis czas dostalam skurczybyków mowie do niego jedziemy raz kozie smierc trudno o 12 wyladowalismy w szpitalu skurcze takie jak bawoly rozwarcia brak :( przelezałam na niewygodnym łóżku do 22 i przeniesli mnie na patologie mowie sobie no to extra poleze do 19 XII jak nic i nie wyjde przed swietami do domu syndrom histeryczki wlaczyl sie na calego hehe nastepnego dnia wizyta poranna ordynator mowi ze to jeszcze nie koniec swiata i w kazdej chwili moze sie rozpoczac porod wiec odpoczywamy oddychamy i czekamy (dobre sobie chyba czekamy na skazanie ) minął czwartek pojedyncze skurcze rozwarcia brak usg -łożysko 3 stopień ze złogami nie ma na co czekac przespalismy noc o ile mozna to tak powiedziec płaczac w poduszke z b.ólu oczywiscie na KTG nie wykazalo nic godzina 9.40 piątek 9XII zaświeciło słoneczko za oknem i znow to dziwne uczucie strach wewnetrzny ale nie bardzo wiedzialam czego sie boje wszystkie juz dawno poszly na kroplówke a ja czekam wołaja nareszcie ....... ide szczesliwa ale pelna obaw ze Kaja znow zrobi psikusa i znow tylko sie osłucham i omecze a i tak wroce na patologie mija pierwsza godzina kroplówki luzik skurcze takie ze mozna wytrzymac chodze po korytarzu zza scian ciagle slysze płacz małych ludzików i w duchu ze łzami w oczach powtarzam sobie nastepny płacz bedzie mojej Kaji bole sie nasilaja skurcze staja sie nie do zniesienia przyszla połozna sprawdza .... przy jednym palcu na poczatku sa juz 3 hurrraaa odetchnelam jest sznasa ze nie wroce na patologie skupienie skurcz oddychamy razem i ja i Kaja jest 13 obiadek podaja na patologii hehe chyba jestem glodna szybko zapominam o tym prysznic wpadlam na pomysl woda ciagle sobie przeciez powtarzalysmy woda osłabia sile skurczów człapie podpierajac sie scian ulga uffff siedze tam dobra godzine za dobrze mi tam bylo ale niestety trzeba bylo wracac o to pileczke poskaczemy -zdazylismy doslownie chwilke ale bylo przyjemnie kaza sie polozyc na łóżku a ja nie moge zrobic kroku cos sie zablokowalo moje nogi odmawiaja posluszenstwa trwalo to dobra chwilke łzy leca jak oszalałe czuje ze to juz za chwilke jeszcze troche powtarzam sobie teraz dla odmiany ze jeszcze jeden skurcz i bedziemy przec to pomagalo naprawde i znow uplynelo kilka moze kilkanascie minut sama niewiem bo tak na dobra sprawe od momentu kiedy wrocilam na lozko czas przestal istniec to tak jakbym zamknela oczy i otworzyla je za chwilke i .......................... Godzina 14.35 świat przywitał nasze słoneczko pierwszy krzyk na moje żądanie wydała z siebie nasza córka Kaja płakałam śmiałam sie byłam szcześliwa tak samo jak 10 lat temu tak samo jak 6 lat temu nie ważne były łzy nie czulam bólu zapomnialam ze przez chwilke zastanawialam sie po co mi to wszystko przeciez mialam inne plany Teraz calym naszym światem jest nasza iskierka

reklama
Agamarkam opis super, aż łza się kręci w oku :)
Z mojego rodzenia dzisiaj to tez raczej nici :p właśnie wróciłam z zakupów, ale mamie nic niekupiłam ::) Żadnych skurczyków..nic chyba ta pełnia do niczego ;D deszcz leje, beznadziejna pogoda :(
A jak reszta dziewczynek z listy?? rodzi któraś?? joeey i Wandzia chyba raczej nie :D a reszta?

Ale dzis tu pusto, wszystkie swoimi kruszynkami sie zajmują ;) :)

Do góry