reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

no pieknie :) nie bylo mnie tu raptem kilka godzin i znowu nowy dzidzius sie pojawil :)

Zdanka - gratulacje ogromne :)

Zaraz wpisuje Cie na liste :) A poki co musze mykac, bo siorka znowu u mnie gosci i glupio mi tak caly czas przed kompem siedziec :)

reklama
Agnes reklamuj w razie czego koniecznie  ;D ;D ale fajnie z tymi kocykami, super przydatny prezent  ;)
no zdaje sie, ze teraz jestesmy podzielone na te juz mamusie i te co jecza, ze chca rodzic i tworza listy z terminami  :laugh: :laugh: ale my jestesmy madre  ;) oby sie udalo  ;)
Pamciu to wyglada na to, ze u Ciebie wszystko w jak najlepszym porzadeczku, o tej arytmii tylko nie mysl bo moze to przejsciowe i sie unormuje  :) ale az bija z twojego postu pozytywne wibracje, ciesze sie strasznie i zazdroszce takiej opieki, ja sie zaczynam martwic, ze teraz takie wysypy dzieciaczkow na koniec roku i jesli wyladuje w szpitalu w swieta to w szalonej atmosferze jaka wtedy panuje personel czegos nie dopilnuje lub zaniedba..zastanawiam sie czy nie skorzystac z propozycji mojej kumpeli mamy, ktora jest radca prawnym tego szpitala zeby porozmawiala z ordynatorem o mojej personie  ;) bo jakos tak bym sie pewniej czula moze  ::) ::) no martwie sie strasznie..  :( no i mam te oslonki z Aventu tylko nie wiem wlasnie czy nie normalny rozmiar kurcze..musze sprawdzic..
Magi pewnie masz racje, w koncu rozwarcie moze sie zrobic w kazdej chwili ale ja nawet nie wiem co ta sa skurcze no i 2 juz lekarzy mi powiedzialo, ze urodze po terminie..a lozysko juz gotowe.. :-[
asiak n oby byl taki expresowy, masz warunki!!  ;) ale nie nastawiaj sie zeby nie bylo rozczarowania  ;)

o rany ale nam to poszlo - chwila moment i juz mamy 20 dzidziusiow - w tym 11 chlopcow i 9 dziewuszek :)
Joeey - musimy sie brac do roboty i dziewczynki rodzic, bo jak nam jeszcze Donia i Gonia chlopakow zaraz urodza, to nigdy nie nadrobimy ;D ;D ;D a jeszcze pewnie sporo innych chlopczykowych i dziewczynkowych mamus jest, ale tak z pamieci nie wiem...

Wandzia masz racje, a tu Gabi Nam przeciez szykuje kolejnego chlopaczka...no ale przynajmniej panienki beda mialy wybor w kawalerach.. :laugh: :laugh: mi to sie marzy zebysmy zrobily zlot grudniowek z dzieciaczkami, to dopiero byloby niesamowite :laugh: :laugh: ciekawe czy realne ???

Zdanka gratulacje i buziaki kolejna mamo ;D

pytanko do mamus rozdwojonych, Pamciaw Ty chyba mialas cosik podobnego i Nathalie jesli dobrze pamietam, kurna dziewczyny nie wiem, moze u mnie sie zaczelo !! tak od 14 mam dziwne skurczyki regularnie co 15 min trwaja tak ok 20 sek tylko nie jestem pewna, bo nie opasuja brzuchola jak obrecz i nie zaczynaja sie u gory schodzac w dol tylko boli jak przy mocniejszym okresie, to to ??? jezu, tyle sie naczytalam i goopia jestem ::) :p pamietam ze Nathalie tak bolalo dzien przed, chyba jeszcze sie cofne do opisu porodu Pamci, no nie wiem, co myslicie? jak taki skurczyk przyjdzie to boli i nie daje sie go nie zauwazyc ani olac, naprawde boli, i nie jest to podobne do tych twardnien macicy co juz mialam od miesiaca i zadne glupie oddychanie tego nie rozladowuje :p po ok 20 sek samo przechodzi i za 15 min znowu sie pojawia, ale mowie nie u gory brzucha tylko nisko w podbrzuszu prawie w pipce. tak dziwnie, sama nie wiem, co myslicie, moze panikuje, ale skad mam wiedziec ???

asiak a jak on Ci to zrobi w godzine, zaciekawilas mnie??

na razie czekam i obserwuje, co mi pozostaje ::)

ja jak zwykle jako marny ekspert zalecam Ci Goniu skok do wanny i zobacz czy sie nasili ale jeszcze chyba nie ma co panikowac...te wlasciwe opasaja chyba brzuszek napewno..obserwuj sie, nawet jesli sie zaczelo to jeszcze poczekaj az beda gdzies co 10 minut ;) i wtedy dopiero do szpitala...ale trzymam kciuki bo pewnie juz bys chciala nie ??? maz pod reka chetny jako akuszer ???

Czesc dziewczynki te pojedyncze i te jeszcze podwojne :)

Wrocilismy dzis do domku zmeczone pobytem w szpitalu i poznawaniem siebie (okropne noce) hrehe jak juz sie pozbieram to uzupelnie braki mam nadzieje ze moge liczyc na wasza cierpliwosc :)

ja tylko na chwilke
Moje maleństwo ważyło 3850 i mierzyła 59cm troszke duża ale taka słodka ma tyle włosków ;)

reklama
Do góry