reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ja juz mam przełożona wizytę na jutro, ale mam się przygotować na pozostanie na oddziale i na poród, bo na pewno już będą działać :)

Wiec dzisiaj robie pyszny obiadek, zajadam sie pomaranczkami  i czekam na jutro :)
Chyba wszystko już spakowałam, okaze sie :)

reklama
Gonia - w Bizielu tez nie robia lewatywki, krocze gola i cale szczescie - przynajmniej nie bede musiala sama tego robic :) Zwlaszcza ze z porodu Wiktorka pamietam to jako cos bardzo milego - taka jakas ulga :) Mowisz ze 22 to zla data - a ja tak wlasnie sie napalalam na ta date najbardziej - no poza tym 15-tym :) Ale obawiam sie ze nic z tego nie wyjdzie :) Chociaz 15 to czwartek, a wtedy o ile sie nie myle to wlasnie moj dr tez ma dyzur... tylko nie wiem w jakich godzinach :)

Edytka - a Ty jeszcze tu ??? No mam nadzieje ze szybko Ci jutro pojdzie :D

Dzesc dziewczynki chłopczyki i mamusie i przysle mamusie!!

Boze!Jeden dzien mnienie było!!Patrycja-ty chyba tak nadajesz teraz ,bo pozniej jakrodzinka przyjedzie ,to zazniesz rodzić i juz czasu nie bediesz miała:)

Wszystkim nowym mamusiom ogromne gratulacje!!!Ale był urodzajny dzien:)

Troche w to nie wierze,ze juz jest grudzien i konczą sie ciezarne grudnióweczki.

Ja mamtaki pomysł,bysmy sie umówiły na następną ciążę i znów razem wszystko przechodziły,bo to naprawde fajne!!!

No i nie nadążam czytać wszystkiego,bo za duzo piszecie,no!!Pomyslcie o tych rozdwojonych,co to czasu już tyle nie maja co wczesniej!!

Piotrus aOli sliczny!!

Chyba mam dzisiaj jakis podły nastrój.Nie wiem czy to jakaś depresja poporodowa??
tylko nie wiem czemu.Pzeciez kocham swoje malenstwo i gzeczne o moje malenstwo i w łóżęczku juz spała całą noc ,tylko o piątej ją przywlekłam do siebie ,bo źle mi sie bez niej spało:)No i tak budze sie w nocy i płakac mi sie chce,moze to ze zmartienia i ze zmeczenia.
Macie tak jak ja??Mi sie chce pakać ,bo myslałamze Hania ma katar i oczywiscie czarna wizja-zapalenie pluc i pewnie szpital,ale okazało sie ze to tylko tka wydzielinka i ze nie umiem nosa czyscic,ale juz sie nauczłam.I cały dzien siedze w domu.bo boje sie wyjsc na chwile,bo mi sie wydaje e Hania zaaz sie obudi i bedzie głodna.Ale głupoty pisze!!
Wpadne pote jak mi sie nstrój poprawi.A juz wiem o co mi chodzi.Bo chce byc najlpsza mama na swiecie,a wydaje mi sie e nie jestem,a przeciez jestem dobrą mamą,tylko nie wiem dlaczego mysle,ze jestem złą.Pogmatwalm.Do zobaczenia!!
Obiecuje,ze w lepszym humorze,Hania zaraz wstanie,juz sie nawet nie moge doczekać.

A i chciałam jeszcze napisać,ze Hania jest cdowna,dla mnie wszystko co ona zrobi jest najpiekniejsze na swiecie.skrzywi sie usmiechnie paluszkiem ruszy.No nie moge z niej.Strasznie ją kocham.Wiele azy zajmowałam sie małymi dziecmi,ale tak naprawde tylko zajmowanie sie Hania sprawia mi najwiekszą na swiecie przyjemnosć.

No i chcialm sie pochwalic,ze juz wyrosła z 2 par spiszek i jest coraz cięższa!!!Juz nie moge sie doczekać jak bedzie ciepło i bedziem y chodzić codziennei na spaery!!

A skoro ju z tak pisze,to choc po porodzie myslałąm,ze juz nie chce miec wiecej dzieci ,to jednak musze sobie zrbic synka,bo córeczka jest tatusia!!

Dobra pozdrawiam i zyczę pociechy z dzieiaczków i szybkich i lekkich porodów np jak mój:):) i jak Pamici!!!bo Pamcia jeszcze szybsza niz ja była!!

Magdus - koniecznie synka :) Ale to wtedy mezulek musi robic :) hehehe :) Ale fajnie sie Ciebie czyta - pewnie ze jestes dobra mama :) I nawet nie probuj sobie wmawiac inaczej !!! Wszystko bedzie dobrze :)
Ja tez juz nie moge sie doczekac spacerkow, ale najpierw nie mgoe sie doczekac az w koncu urodze ta maluska pchelke :)

Aktualizuję listę na 15.12
-agnes.kol
-joeey
-Wanda
-Paaricia
-grochnaR
-Donia
-Gonia
-aniaboy :)
Niech spróbuje któraś nieurodzić :police: ;D
Dobra uciekam do szkółki rodzenia, może poćwiczę i jakoś pójdzie szybciej ;D

magdus no ja sie wzruszam jak Ciebie tak czytam..juz wiem, ze bede miala takie same rozterki, a i milosc do swojego maluszka to przeogromna pewnie bedzie..no i bede sie zamartwiac czy wszystko oby dobrze robie..ale my te nasze dzieciaczki kochamy..
Gonia to chociaz ta niedziela zyjesz bo ja to napewno gdzies za wiecej niz 7dni podejrzewam..nic sie u mnie nie dzieje..0 skurczykow  :-[ :-[
no to ide popatrzec na te nasze skarby w galeryjce..!!  :) :) :)

Wandzia no raczej mówiła zeby zabrac standardowo koszulę do rodzenia jakąś krótszą i nie koniecznie nową, później dwie na przebranie , wodę mineralną bo nie zawsze mają na odziale przygotowac 1 zł 5 zł na butki i fartuch dla mężulka bo mówi ze z tym to zazwyczaj najwięcej kłopotu ;D
Dla maluchów pampersy chusteczki nawilzone i coś do wcieranai oliwka albo kremik do pupci, rzeczy mozna ale mogą przy koąpieli sie zawieruszyć ale ja wezmę.

A co do tego kiedy rodzić to mi tylko podała jedną sobote kiedy to dyżur ma jakas straszna pani gin i nie wpuszcza nikogo kto nie ma dyżuru na odział wiec moja połozna nie miała dyzuru w sobotę to ta by jaj nie wpusciła i by nie mogła byc ze mną ::)

A ja mam wielki brzuchol a przytyłam tylko 9 kg udało sie!!!! ;D :D

A na moim psie to rzezcywiscie sie samo goi miała złamaną łapkę z przemieszczeniem jakmiała 2,5 m-ca i miała mieć operację i sruby ale powiedzieli że i taknie dają gwarancji ze będzie ładnie chodzic i raczej czy tak czy tak tobędzie kaleka do końca życia :-[
a ona po 2 miesiacach strasznego utykania zaczęła ładnie chodzic i super jest ;D :D

Witam ,sorki ale nie na drobie wszystkiego co naskrobalyscie, przepraszam :-[ :-[

GRATULACJE DLA DIDI

Napisze tylko w skrocie co u nas, a mianowicie jestem juz zmeczona,niewyspana w tym tygodniu moja mama wezmie Ole na spacer to bede miala godzinke dla siebie ;D ;D Ola ma swoje chumory, raz jest spokojna innym razem nie.Juz za niedlugo wszystkie bedziemy mateczkami i bedziemy wymieniac poglady na temat naszych dzieciakow pozdrawiam mamusie i oczekujace.

Natalia dziekuje Ci bardzo za zdiecia Ingusi jest sliczna i prosze o wiecej.... :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Magdus ja mialam to samo po porodzie pare dni plakalam w sumie bez powodu wszystko mnie draznilo i tez balam sie wyjsc doslownie na minutke z pokoju. Chce Ci powiedziec ze bylam przekonana ze dopadla mnie deprecha ale wiesz co? minelo po paru dniach chodz do dzis boje sie o moja kruszynke:) nie marw sie bedzie ok! ;D ;D

Do góry