reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Cześć dziewczyny! :laugh:
Gratulacje Pamciaw, Magi, Monika i Agusdtm!!! :D :D
Jest nas już pięć!! (czyli dziesięć:)
Zajrzałam tu tylko raz i zamilkłam, bo ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, ale dziś zaczynam 10-dniowy urlop  ;D, to będę na bieżąco!
Moja fasolka 11.04 miała 21 mm, pewnie już trochę urosła, nie mogę już doczekać się kiedy znowu coś się o niej dowiem czegoś więcej... Ale to dopiero w maju...
A co do lekarzy to nie martwcie się takimi gburami, ja też u takiego byłam, nie był nawet niemiły, ale cały czas nic nie mówił, badał i nic, usg inic, dopiero jak zapytałam na koniec to powiedział, no tak 6 tydzień, wszystko w porządku i tyle się dowiedziałam. Teraz będę chodzić do innego, niestety prywatnie...
Dziewczyny! Myślcie pozytywnie jak już pisała pamciaw, to bardzo ważne!!! Nasze fasolki są teraz najważniejsze!!
Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu!

reklama
Jestem znowu.Właśnie wróciłam od dwóch lekarzy.Pierwszy po obejrzeniu zdjęcia USG i zwykłym badaniu powiedział że moja torbiel jest woreczkiem żółciowym i że jest to jak najbardziej prawidłowe,że te leki hormonalne ma
m natychmiast odstawić i że wszystko jest w porządku!!!!!!!!Dla pewności skierował mnie jeszcze na drugie USG.Szłam strasznie szczęśliwa ale też niespokojna że następny powie mi coś innego.Ale nie ten drugi pan doktor spokojnie i miło zrobił ze mną wywiad i kazał połorzyć się do USG.Oglądał mnie chyba z 5 min. (myślałam że zwariuję ze strachu) po czym powiedział że torbiel jest woreczkiem żółciowym i że coś innego go zastanawia.Nie zgadniecie!Chyba będę miała DWA DZIDZIUSIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bardzo się cieszęę,

Hejo Monia, gratulacje podwójnego szczęścia! :laugh: Super.
Jak się dziwczyny czujecie? Ja przechodze ciężki okres od 6 tygodnia. Mam potworne mdłości i wstręt do zapachów, jedzenia i picia, czyli ogolnie wszystkiego. Kiedy tylko moge zapadam w sen, a w pracy przezywam meczarnie, bo pomijajac mdłosci, to mam potwornego lenia, czego owocem jest zwiekszenie aktywnosci na babyboom, bo tylko to mam ochote i siły czytac :D Ale takie uroki sa tego stanu i zniose wszystko, byleby z dzidzią było wszystko ok.

Monia: A NIE MOWILAM?!?!?!?:) Ciesze sie ogromnie i z braku torbieli i z powodu blizniat....Tatus mojej fasolki jest blizniakiem, moj dziadek mial rodzenstwo blizniacze, ciekawe ile lobuzow siedzi we mnie? juz w czwartek bede wiedziala.

A swoja droga zdumiewajace jak szybko lekarze przepisuja hormony. Ciach i juz....dobrze ze poszlas do konkurencji....
Moze moja torbiel to tez jakis woreczek a moze np serce....?;) po lewej stronie w koncu;)

Magi jezeli chodzi o samopoczucie to ja dokladnie jak Ty od poczatku 6 tygodnia jestem niezywa. Mdli mie, nie wymiotuje ale ciagle mi niedobrze, nic mi nie smakuje, na nic nie mam ochoty a jednoczesnie wilczy glod non stoper, spalabym najchetniej 24h/24h....Len ze mnie straszny.....no koniec swiata.....Ja zawsze wczesniej taka aktywna z milionem pomyslow na minute....;)
A dzisiaj rano to w ogole jakis koszmar - tak mi bylo slabo ze pojechalam do luxmedu po drodze do pracy zmierzyc cisnienie.....80/60! Pani w zabiegowym 2 razy mierzyla bo myslala ze jej sie cisnieniomierz zepsul...

Nie przejelam sie tym niskim cisnieniem bo zle to jest wysokie, jak myslicie? Niskie chyba jest ok? Czy nie?

Wiecie ja też nie czuję się najlepiej,cały czas jest mi niedobrze.Na samą myśl jazdy samochodem chce mi się wymiotować(mądre dzidzie nie!chcą oddychać świeżym powietrzem).Cały czas muszę coś jeść (chociaż wcale nie jestem głodna) bo mam taką okropną kluskę w gardle.A jeśli chodzi o ciśnienie to Pamciaw wcale się nie martw ja prawie zawsze mam takie niskie.Powiedziałyście już w pracy o ciąży???

Witam wszystkie przyszłe mamusie i prawie mamusie :)

Jestem tu nowa i choc już kilka razy wchodziłam na forum to pisze do Was pierwszy raz.
Jestem w ciąży :) najprawdopodobniej jestem w ciąży, tak wykazał test, który robiłam 2 razy i już 2 tygodnie spóźnia mi sie okres, a także mam typowe ciążowe obiawy: zmęczenie, częste siusianie, bóle pleców, bóle piersi, nie jestem głodna a coś bym zjadła, mam mdłości chociaż narazie nie wymiotuję i tak jak Ty Monika23 mam kluche w gardle.
Byłam juz u lekarza-ginekologa, ale powiedziała, że jeszcze jest za wcześnie żeby potwierdzić ciąże, ale że to najprawdopodobniej ciąża, zleciła mi badania moczu i krwi:toksoplazmoza, WR, TSH, cukier i grupy krwi moją i męża.
Powiedziała, żebym przyszła w drugim tygodniu maja to załozymy karte ciążową i wtedy skieruje mnie na USG. Już nie mogę się doczekać tego USG, bo chce wkońcu w 100% wiedzieć, że jest moja fasolka :)
Według moich obliczeń to już 6 tydzień licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki i 4 tydzień życia mojej fasolki :)

Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje tym które już wiedzą na 100%, że będą mamusiami w grudniu a tym które czekają, życzę duzo nadziei dobrych myśli :) Wszystko będzie dobrze!!!

Uściski!! Papa! :)

reklama
Cześć dziewczynki!! Ja jestem w 7 tyg. ciąży.Miałam już USG i widziałam maleństwo.Super uczucie!Maluch strasznie namieszał w moim życiu,bo teraz czeka mnie ślub i przeprowadzka z domu.Troche się tego wszystkiego boje,ale też cieszę sie bardzo

Do góry