reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Cześć brzuchatki i mamuski :)
Już dzisiaj lepiej się czuję, katar tylko mnie trzyma :p mam nadzieję że do porodu mi przejdzie..bo niewyobrażam sobie żeby mój mąż zamiast mnie wspierać do nos mi podcierał na porodówce :D :D

Didi super że mężuś wraca, twój nastrój mi się udzielił :D
Wczoraj wzieło mnie na pakowanie i przygtowanie pościeli :D mamie połozyłam i powiedziałam że to musi uprasować i taką powłoczkę włozyć ;D spytała się czy ja już do porodu idę ;D ;D
Wiecie co ja tez ma dopiero wzytę 19.12 u gina jak nieurodzę i niekazał mi przychodzic, chyba że cos będzie się działo :p dziwne to trochę ::)
Zaraz jade zamówic ten wózek i kupić resztę rzeczy ;)

reklama
Gonia - ale mi wczoraj polozny powiedzial, ze skurcze po badaniu moga wystapic, ale tak do kilku godzin po badaniu...a skoro mi sie dluzej utrzymywaly, to juz podobno nie z tego powodu... No i mysle ze juz tak bede miala az do skurczy prawdziwych, zajebiscie mocnych, regularnych i nie do wytrzymania - a wtedy to juz bedzie to :)

:)..wlasnie wypelzlam z pod prysznica..:)..mm..czuje sie jak nowka..:)..

Wanda..:D..zrobilas cudowna reklame maszego miasta..:D..teraz nikt nas nie odwiedzi..hehehe..:)..

ok..ide ubrac dupsko..:D..

Didi - no ale taka prawda niestety... Zreszta ja nigdy nie lubilam Bydgoszczy... juz wolalam Swiecie, w ktorym tez mieszkalam, albo Grudziadz w ktorym sie urodzilam :)
No Ty brykaj sie ubierac i szykowac dla swojego Piotrusia :)

a tak w ogole laseczki, to dzis jest juz grudzien - mozemy juz rodzic :D ;D ;D ;D a juz 7 dzidziusiow mamy :)

i nie zapomnijcie ze dzisiaj czacik o 21 :) jeszcze pozniej podam linka jakby co :) Bo nie wiem czy Natalia bedzie miala czas :)
I pewnie dzis na czacie nie bedzie Didi - a wiecie dlaczego ??? hehehe :p

hehe...bo nie bede miala tam komputera :p..ale to sie zmieni..chyba ze bedzie chcialo sie mojemu panu dzisiaj przyjechac po moj kompik..:D..ale raczej nie....wiec bede musiala jakos przezyc..:D :D

Pamcia my też mamy czarny wózio - ze względu na psa brudasa.  ;) Na początku trochę się zastanawiałam, bo ten kolor jednak dość przytłaczający jest, ale potem się przyzwyczaiłam. Jak Ingusia będzie ładnie na kolorowo ubrana to już nie bedzie to tak strasznie wyglądało.

Beatka namiary na gina zaraz Ci dam. Dzwoniłam do tej koleżanki ale teraz dzidzię akurat przewija, więc mam dzwonić za 5-10 minutek.

Ingusia spała dziś jak susełek i to WE WŁASNYM ŁÓŻECZKU!!! Do tej pory spała pół nocy z nami (jak była marudna) a drugie pół już u siebie. Taka jestem z niej dumna!!!
Obie mamy problem z kupkami. Ja po porodzie nie mogę jakoś, dupka mnie boli i w ogóle nie jest łatwo...  :-[ To jest chyba nawet gorsze od rany po nacięciu...  :( Ingusia też miała problem, od 35 godzin nie robiła nic, choć noc ładnie przespała i nie marudziła. Tylko puszcza śmieszne głośne bąki.  ;D Dziś wpadłam na pomysł, żeby ją pobudzić termometrem i udało się!!!  ;) Taka mała rzecz a cieszy, no! Hi hi!  :laugh:

hihi..:)..Natalia ale super..:)..a ja glupia nie chcialam uwierzyc mojej siostrze jak mi mowila ze wielka rados bedzie srawiala nam kupka maluszkow ..:)..normalnie jak jakies swieto..:).

Gratulacje dla Magdus i Zdenki. Wspaniale, że już jesteście rozdwojone  ;D
Ja też chcę !!!!!!!!!!!!!!

Nathalie gratulacje karmienia :) No to już doszłyście do perfekcji hi hi hi.

Beatka w niektórych książkach piszą o pozycji na krawca, może poszukaj w intenecie, bo lepiej to zobaczyć niż opisać :)

reklama
Hej dziewczynki :)

Ja też się cieszę, że już grudzień, bo listopad to generalnie taki smutny miesiąc. No i nie mogę uwierzyć, że dokładnie za tydzień o tej porze nasz Synuś będzie juz na świecie  ;D
Co do badania w ostatnich tygodniach, to ja wogóle nic z tego nie rozumiem :( Ja już od jakiegoś miesiąca mam wizyty prawie co tydzień i za każdym razem ginka mnie bada ( normalnie sprawdza, czy nie mam przypadkiem rozwarcia ). Więc jakoś jestem w 39 tygodniu i mi to najwyraźniej nie zaszkodziło :)

Joeey mamy net radiowy, tzn. bezprzewodowy, który stosuje się tam, gdzie nie ma możliwości pociągnięcia kabli. A działa normalnie jak zwykły, tylko własnie ostatnio mamy problem z odbieraniem sygnału z głównej anteny i stąd te problemy :(

Paula ja będę mieć cc bo dzidziuś jest za duży i byłyby od początku problemy z zejściem do kanału rodnego :(

Agamarkam 3-mam kciuki :)

Aha, jeszcze mam pytanko apropo jednego wymiaru z Usg, mianowicie tego BPD czyli wymiaru dwuciemieniowego głowy- orientujecie się może co to za wymiar ?

Do góry