reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

juz wiem... Pamcia - no moj lekarz tez mowi ze wlasnie pod koniec ciazy to za kazdym razem bedzie mnie badal az do konca i wlasnie teraz trzeba badac jak najczesciej... Jak bylam tak miedzy 7-8 a 16 tygodniem ciazy, to pamietam ze na jednej wizycie mnie nie badal, tylko spytal czy cos sie dzieje - powiedzial ze nie ma sensu mi tam grzebac za wiele, bo po co skoro wszystko dobrze... No ale teraz to mowi ze za kazdym razem bedzie mnie badal... Takze dziwie sie ze Beatki tak dlugo nie badali... Maze podczas badania by sie wywolalo jakies skurcze - bo mozliwe ze ja tak mialam... w poniedzialek mialam badanie i od tego czasu skurcze sie zaczely...

Paula - dzieki za slowa otuchy... chociaz ja tam i tak pozytywnie nastawiona jestem... a co mam sie stresowac ;D :D :D

reklama
Ale fajnie Didi!!! Ale jestem podekscytowana! he he... To nam znikniesz z forum na jakis czas pewnie! ;D ;D No ale baw sie dobrze i jak tylko bedziesz mogla to wskakuj do nas Szczesciaro! ;D

Didi tez bym nie spala! Dobrze ze a lotnisko jedzie sie przez cale miasto bo jak juz z domu wyjedzisz to troche tak jakys juz sie witala. Ja tak mam. Ja wtedy w dou usiedziec nie moge!!!:)

Wanda znowu mi sie snilas. Jeszcze przed chwila wiedzialam jak ale juz nie pamietam. Ale cos z porodem zwiazane. Twoim nie moim oczywizdosc...

Beatka nie kleczec a kucac. KUCAC. I to jest troche bardziej skomplikowane ale trudno. No i jak pisalas musisz sie opierac pleckami o cos.

9 rano a tu juz znowu prawie 3 strony do przeczytania. Mam nadzieje ze jak wszystkie urodza to bedzie mniej tego nadrabiania bo ani na pisanie ani na czytanie czasu nie bedzie.

Ja humorek niezmiennie mam znakomity. Skurczy ZADNYCH cholera. Tesciowa sprawdzila ze ja sie urodzilam w soote bo sie wczoraj smialysmy ze Lena urodzi sie w ten sam dzien co ja. Ale ja wierze ze predzej za tydzin niz w ta sobote. Mi sie za bardzo nie spoeszy (im dluzej nie urodze tym dluzej bede potem na macierzynskim.....;) ) A mi jkaos ciezko nie jest. A mam i tak zagwarantowana cesarke przed 14, wiec mam naprawde dla mnie komfortowa sytuacje. No i ciesze sie ze to juz grudzien!!! :)  ;D ;D Tylko jedno mnie deerwuje. Boje sie lazic np po sklepach ze z takim rozwarciem to w kazdej chwili mi wody moga odejsc i moge zaczac rodzenie niemalze od razu od fazy II. A tego w publicznym miejscu bardzo bym nie chciala. Jutro ide znowu na KTG i pewnie mnie zbada CIekawe co powie.....?:)

Didi ja tego nie rozumiem jak mozna kobiecie nie kazac w ogole chodzic do lekarza na miesiac przed terminem??? Jak pisala Wanda - to jest najwazniejszy moment....Kurcze....Podziwiam te z Was ktore tak spokojnie i biernie sie temu poddajecie. Ze mna by to nie przeszlo. I na pewno bym nie wymuszala na takim palancie badania bo bym mu juz nie ufala za grosz ale bym na ten ostatni m-c gina zmienila! No ale to ja....Z bojowym i lekko hipohondrycznym podejsciem do tych spraw....:)

no wlasnie....a Piotrek od Didi to w Bydgoszczy laduje ??? Chyba tak, co ??? No to Didi ma wyprawe przez cale miasto, ale w okolicach 13 to bedzie jakies 10-15 minut gooora !!! Bydgoszcz to naprawde dziura jest... Jak ja stoje na balkonie, na moim 10 pietrze to jak spojrze w prawo, to widze wioche w ktorej moi rodzice miszkaja - tzn koniec Bydgoszczy, a jak spojrze w lewo, to widze lotnisko, ktore jest juz poza miastem... jedynie gdzie nie widze konca Bydgoszczy jest kierunek na wprost z balkonu, ale jak spojrze do tylu tak jakby - tzn z okien z drugiej strony, to tez widze koniec Bydgoszczy ;D ;D ;D no dziura na maksa !!!
Pamcia - fajnie masz ze Cie nic nie boli... kurcze, ja tam mialam w pierwszej ciazy, a teraz to juz gorzej... mam chociaz nadzieje ze lzej bedzie mi sie rodzilo ;D no i ze to juz niedlugo... jeszcze tydzien i tez zaczne ta pozycje kucajaca stosowac ;D
No po sklepach to ty nie lataj - glupio by bylo gdybys w jakims sklepie urodzila - chociaz moze bys dostala jakies bony dozywotnie hehehe ;D Albo lepiej jedz na Okecie, to od razu dostaniesz darmowe loty do konca zycia ;D :D hehehe

Didi słonko, no, będziecie juz razem :)

Pamciaw co sie cykasz, najwyzej Lena zostanie honorową klientką jakiegos sklepu ;D w razie czego wskakuj do najfajniejszego :laugh:

tez cos chciałam jeszcze napisac ale juz zapomnialam kompletnie ::) musze sie obudzic kawką

acha juz wiem Pamciaw, Aga i reszta babek które maja plamienia, skurcze i rozwarcia - jak to jest że jesteście tak spokojne, ja chyba bym szalała, że to może nastapic w każdym momencie ::) podziwiam Was za opanowanie

na dzis jest zaplanowane uroczyste zakonczenie remontu!!! jak ja się cieszę ;D tylko trzeba jeszcze zgarnąć ten syf, ale to już mąż ;D

a odnosnie badania Pamciaw to zobacz, ja tez słyszałam od swojego, że już sie nie bada w tym okresie, i właśnie z tego powodu, o którym pisze Wandzia - że skurcze, że prowokuje się niepotrzebne rozwarcie itp. nie wiem co o tym myśleć ??? bo w koncu jakby cos sie złego działo to jak ma to zobaczyć, np jak inaczej można sprawdzic ze jest rozwarcie ??? niektórzy lekarze to kretyni :p

reklama
Czesc laseczki :) hehe jeszcze 2w1 ale noc mialam przebojowa a co sie bede szczypac połaziłam po wiezowcu ale tylko z parteru na swoje pietro  ;D wysprzatałam kuchnie zaraz poodkurzam zetre kurze pozniej do lekarza no i sie okarze co dalej ale najpierw dobrze ciepłą kapiel wezme

Co do wizyt u lekarza to mnie tez to dziwi nie byłam badana tylko 3 tygodnie temu na wizycie ale bardziej chyba z powodu tego ze było bardzo duzo kobiet do lekarza i nic sie nie dzialo teraz obowiazkowo mam chodzic co dwa tygodnie a ostatnio kazała mi przyjsc za tydzien czyli dzisiaj ze swiezymi badaniami troche mnie to zastanawia dlaczego jeden lekarz kaze przychodzic czesto inny olewa przeciez to malutki moment i moze dziac sie cos złego

Beatko jak pozycja na żabke ..... mi sie podoba i musze komicznie wygladac kucać i czytac sobie ksiazke w najlepsze :)

ciekawe kiedy zdejma listopadowe brzuszki bedziemy pierwsze ;D

Do góry