reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Didi ja tez dluuugo bylam z Fordonu :laugh:
Wanda no co Ty, Wladcy nie lubisz?? jak mozna?? ;D ogladalam chyba z milion razy, a Aviator nasenny mowisz, to dobrze, przynajmniej sie wyspie, brakuje mi tego.

koszulek to mam 2 do karmienia, i jedna do samego porodu, no i 3 topiki do wanny co by nie siedziec na golasa - jak oczywiscie zdaze do niej wejsc, bo nie chce za szybko jechac a podobno jak juz jest spore rozwarcie to bezsensu, wiec cos mi wychodzi, że porod wodny to bede miala w domku :p posiedze sobie w wannie i dopiero pojade. nie wiem ale coraz bardziej sie denerwuje ze to juz, zobaczymy co powie we wtorek lekarz na ten wzmozony sluz, choc nie jest niczym podbarwiony, wiec chyba spoko ???

a na mojej liscie jest teraz Beatka, zaraz potem Ziemzia a potem Fuczak :D

Gonia - no jak sie nie zgadzamy co do Wladcy, to rownie dobrze Tobie moze sie Aviator podobac... wiesz, kazdy ma inny gust - ja na Wladcy chyba na kazdej czesci zasypialam - ale zaliczone mam...
No pewnie...jak duze rozwarcie to po co wlazic do wanny - to lepiej w domku sobie posiedziec w wannie, a nie bulic za samo siedzenie w wodzie w szpitalu...
A wzmozone uplawy tez sa podobno jednym w objawow zblizajacego sie porodu, tak cos mi swita...ja od wczoraj tez mam troszke wiecej niz...no i mam takie samo uczucie jak Didi, ze caly czas mam mokre majtki i latam co chwile do kibelka i nic... normalnie sie stresowac zaczelam chyba - choc w moim przypadku to jeszcze troche powinno poltrwac...

Ja obstawiam najpierw Ziemzie, potem Ole, Beatke i Fuczaka :)

bo to tak jest chyba, jak nic sie nie dzialo to nie widzialam u siebie zadnych objawow - albo nie zwracalam uwagi, a teraz to wszystko rejestruje i duzo tych nowosci, bo chyba przeczulona nie jestem ??? ;) ale pewnie poczekam jeszcze ze 2-3 tygodnie ;)

jeszcze jedno wazne pytanko, jak to jest z opieka meza nad zona po porodzie, czy to jest gwarantowane ustawowo czy od lekarza zalezy czy da zawolnienie, bo gdzies slyszalam ze nalezy sie do 14 dni dla taty przy czym jesli porod jest naturalny to do 7 dni a jak cc to 14? wiecie cos na ten temat?

Na temat zwolnienia dla taty nic nie wiem niestety, u nas jest inna sytuacja...

Do szpitala na poród biorę t-shirt na długi rękaw, a potem spakowałam dwie koszule, jedną na krótki rękaw, jedną na długi.

Pamciaw, ale macie szalony wieczorek!! Żebyś tylko nie urodziła nam z wrażenia!! ;)

wiem ze jeszcze 4dni do terminu ale ja sama chciałam już a skoro mały jest gotowy to mój gin sie zgodził.Boję się że jak zacznie się akcja to akurat go nie będzie bo planuje urlop a przy innym nie chce rodzić :p no chyba że będę musiała.
A może nie zdąże do poniedziałku. Coś mnie dzis łapie tylko nie wiem czy to nie bardziej ze strachu ;D
Przy twardnieniu brzucha zaczyna mi sikac z cycków jeszcze tak nie miałam. To nie kropelki tylko sikawka :p

małego "na wynos" zapakuje w kombinezon i do fotelika no i potem przykryje jeszcze kocykiem

w pierwszej torbie którą od razu biorę mam 2koszule takie do wywalenia a w drugiej torbie też dwie ale nowe z rozcięciami do karmienia. Druga torbę ma mi mąż przynieść po urodzeniu ;D

Wanda ale mi narobiłaś ochoty na koktail truskawkowy :p aż mi ślinka leci
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

Hej Dziewczynki!

Cos spac dzis nie moge. Wprawdzie obudzilam sie o 7, czyli nie az tak bardzo wczesnie, ale polozylam sie kolo 12 wiec jak dla mnie to te 7h to malo. No nic. Na dworze leje i jest szaro i paskudnie, a mi sie nie chce spac!

Ale Wam zazdroszcze, ze juz macie Potterka na ekranach! Jednak koniec swiata, to koniec swiata - juz nie tylko wrony tu zawracaja ale i Potterek ma opoznienie, ech... Osobiscie to uwielbiam fantastyke i tak sie dobrze sklada, ze Roland tez, wiec na szczescie nie ma walk przed ogladaniem! ;D Choc wole czytac. W przypadku Potterka to moim zdaniem ksiazki sa o niebo lepsze, choc nie widzialam jeszcze ostatniej ekranizacji, ponoc jest niezla. Sie rozgadalam...

Juz od dzis mi zostaly 3tygodnie i 6 dni. He he... Zawsze to lepiej niz 4 tyg! ;) Chyba juz czas powkladac rzeczy do torby szpitalnej (powinnam napisac do wielkiego plecaka), jak narazie to wszystkie grzecznie leza na polce przygotowane do spakowania.

Pamciaw - gratuluje fenomenalnych zakupow! Jak dla mnie chyba nic nie poprawia humoru tak jak super udane zakupy! ;D ;D

Czesc aOla, ale fajnie, ze ktos jeszcze jest na forum! ;D

Rozwalilas mnie z ta dzidzia na wynos! ;D ;D Bardzo trafne! Kurcze mi nawet przestalo cieknac z cyckow, nie wspominajac o tryskaniu! No ale ja to jestem prawie 4tyg za Toba...

hejka..Pati..:) widze ze Ciebie tez powoli dopadaja nasze dolegliwosci..:)

a ja znow a raczej ciegle zle sie czuje ..wrocil bol glowy..:(..do tego jeszcze oddalam kolacje w kibelku..:(..tylko zmarnowalam pomidorki..hehe...wciagnelam tylko marchewke i kawaleczek chleba teraz..:(..czyli juz 2 dzien prawie nic nie jem..:(..raz ze nie mam az takiego apetytu a 2 ze zwracam..:(..no i jem teraz jak ptaszek..:(..tylko ciagle bym pila i pila i to najlepiej wode..:)..no ale chyba przetrwam..:)..

zmykam juz dolozeczka bo oczka mi sie zamykaja..o ogolnie padam z wykonczenia jestem troszke oslabiona chyba i blada jak sciana..:)..

ok..papa..milej nocki i kolorowych

reklama
Hej,a ja przez ostatnie dni zle sie czulam,skurcze,ból krzyza,odejscie czopa,siku co chwile i to bolesne i nie chciałam rodzic,bo wielu rzeczy nie mialam.A teraz juak juz bym chiała urodzić,bo mnnie j wiecej wszystko co trzeba mam,to teraz Hania nie chce i wszystkie objawy porodowe minęły.

Ładny charakterek,jeszcze sie nie urodziłą a juz rządzi!!Milej nocki!!!

Do góry