reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc dziewczynki

Wrociłam własnie ze szpitala porobili jej badania nie jest tak źle zeby nie mogło byc gorzej ordynator powiedzial ze miala bardzo duzo szczescia ze to i tak sie skonczylo tylko tak opuchlizna pomalutku schodzi jest co prawda cala sina i obolała szczeka naszczescie okazala sie tylko peknieta zęby w calosci tylko troszeczke naruszone głowa stłuczona porzadnie naszczescie nie zwracała wczoraj wiec moze sie obyc bez komplikacji w tomografie tez nie wykazało zadnych zmian ogniskowych czy krwiakopodobnych ma lezec i jeszcze raz lezec nie wolno jej dzwogac i chodzic po schodach to tak jak Ja przez pewien okres ciazy jest smutna i ciagle płacze ale niestety na oddziale moga przebywac mamy z dziecmi do 5 roku zycia Jest szansa ze wyjdzie na przepustke do niedzieli bo badan juz nie bedzie miala a antybiotyk moge podac jej w domu ale oczywiscie zalezy to czy przez noc nie wystapi krwotok albo cos innego niepokojacego ordynator stwierdzil ze dla jej psychiki bedzie tak lepieja w poniedzialek zrobia jej kontrolny tomograf wiec jestem dobrej mysli bo powiem wam szczerze ze szpital niezbyt dobrze na mnie wplywa i takie jezdzenie w kółko jest meczace juz dla mnie ide teraz do łóżeczka nie zmruzyłam oka w nocy a przez caly dzien siedzialam w szpitalu z mała przerwa na ugotowanie rosołku mojej ksiezniczce :)

Dobranoc mamusie :)

reklama
Ale mi się nudzi! :p

Właśnie skończyłam filmik oglądać i przyszłam do kompa! :p

Mój mąż jakiś kryzys chyba przechodzi, bo usiadł po cichutku w drugim pokoju i gazetkę czyta... :-[

Bidulek juz się nie może doczekać kiedy urodze... :-[

Ja bym chciała 19, 23 lub 39 listopada! To dla mnie takie magiczne liczby...

Ciekawe czy malemu któraś się spodoba...

Chyba zaczynam bredzić powoli...

Zmykam pod prysznic... ;D

Aga..:)..trzymam kciuki aby wszystko bylo ok..:)..

Beatka ja nie wiedzialam ze jest 39 listopada..hehe..:)..

ja juz zmykam
u-kimono.gif
..miłej i spokojnej nocy..:)..mamusia i ich
a_baby15.gif

u-nyspac.gif

Czesc Dziewczynki!

Och tyle rzeczy mialam napisac i zapomnialam...

Steffi - ja tez pije chudziutenkie mleko. Nawet nie wiem ile to procent, ale to najchudsze. W moim przypadku chodzi o to, ze nie lubie za bardzo smaku mleka, a takie rozwodnione i zimne to jeszcze mi jakos przejdzie. Jak jest tluste to mi niedobrze. JAko dziecko mialam skaze bialkowa i do dzis mi zostal afront do mleka. :D Ach no i moim zdaniej jak najbardziej mozna przytyc od mleka pijac tluste w takiej ilosci! W koncu to mnostwo dodatkowego tluszczu! Szczegolnie jesli ma sie sklonnosci do tycia (jak ja np). Tak wiec moim zdaniem wcale sobie nie wmowilas. To ze Wandzia nie tyje od mleka to super - ale sama pisze, ze zawsze byla chudzinka, wiec wyglada na to, ze nalezy do tych szczesciar z szybka przemiana materii! :D

Gabi - pisalas ze nie wiesz czy wody moga odchodzic powolutku sie saczac. Nam mowili w szkole rodzenia ze jak najbardziej. Dzieje sie tak wtedy, kiedy blony trzymajace wody pekna na gorze. Wtedy woda ma malo miejsca do wyciekania i jeszcze musi przebyc cala droge na dol do wyjscia. ;D Wodospad wod dzieje sie wtedy kiedy blony pekna na dole i juz nic ich nie zatrzymuje przed zwawym uciekaniem. Tak wiec bardzo mozliwe, ze w Twoim przypadku to wlasnie sa juz wody! Trzymam Kochana bardzo, bardzo kciuki!! ;D ;D ;D Bedzie dobrze!! Niepotrzebnie Cie babka nastraszyla, ale teraz powinnas sie skupic na rodzeniu i bedzie dobrze!! ;D

Czesc laseczki :)

Oj chyba oprocz Patrycji jestem dzis pierwsza :D Wstalam na siusiu i postanowilam zajrzec na chwilke - zwlaszcza ze komp wlaczony cala noc - bo sie sciagaja rozne rzeczy :)
Patrycja - ja sobie nie wyobrazam zycia bez mleka... Teraz to juz pije je umiarkowanie, ale kiedys to pijalam w ogromnych ilosciach i tylko tluste... No i mi sie jednak wydaje ze od mleka nie mozna przytyc.. ale moze i mozna...w sumie to sama nie wiem... Ja wiem tylko tyle, ze zawsze, ale to zawsze wcinalam pelno slodyczy i pilam duuuzo mleka i nie tylam - ale jakies 1,5 roku temu to sie zmienilo - zaczal mi sie tluszczyk odkladac na dupci i na udach - takze po urodzeniu i wykarmieniu dzidzi biore sie ostro za roznego rodzaju cwiczenia, zeby wrocic do wagi sprzed dzieci - 48kg ;D hehehe Myslicie ze to mozliwe ???

A my z Pawlem idziemy w slady Oli - juz wczoraj zaczelismy igraszki :) Ale fajnie bylo... no normalnie laski nie ma jak dobre nastawienie do seksu - od razu bylo suuuper >:D >:D >:D a teraz zmykam wtulic sie w niego :)

No i jeszcze co do slodyczy - wstalam na siusiu i poranna porcje bloku :D

Hej Laski!!Cos tu dzisiaj spokojnie na razie!!

Aga,to dobrze,ze nie jest z Olą najgorzej,jak mysie zębów moze być niebezpieczne!!!

Kapiłam sobie majtki 3 pary za 5zł na bazarku,tak,zeby nosić po porodzie,zeb je pote wyrzucić.No al e ubrałam jedne wczoraj Pawłowi bardzo sie spodobały.Heeheh...,Hani potem też siepodobało co tatus mamusi robił,a ja sie nie mogłam skoncentrować.I tyle::(:(:( ale i tak było nieźle:):):)

A otych dzieciach w mediach też nie mogę słuchać bo to ludzkie pojecie przechodzi!!!Ja nie wiem jak tak można.Wczoraj słyszałam w radio o dziewczynce siedmioletniej,która była strasznie połamana w przeszłości i kości jej sie same zrastały i ma zrosty na tych kościach i to wiąże sie z bólem wielkim skoro te kości nei były astawione odpowiednio.I teraz robią dochodzenie ,kto ,co i jak.

Gabi 3mam kciuki!!!

Za Fuczaka tez,żeby sie nie rozsypała, i za Ziemzie bo tez pisała cos o rozsypce.

A jeszcze chciałam tylko napisać ,ze śniła mi sie aOla,że była u nas w sklepie i sie poznałyśmy.

A poza tym to ide zaraz uczyć mojego brata gamonia matematyki.

No i jeszcze jakczytałam Pamciaw,Twoja historię z samochodem to przypomniał o mi sie,jak kiedyś moj tato pojechał do Biedronki samochodem no i wrócił do domu na piechotę i przyponinało mu sie że samochód jest na parkingu przed biedonką jak wyjrzał przez okno i sie smierelnie przeraził,ze mu samochód ukradli:):) to było inezłe!!!

to narcia!!pozdrawiam Was i życzę mielgo dnia!!!

czesc mamuśki ;D
nie wiem czy to jeszcze możliwe ale mój brzuch jeszcze bardziej sie obniżył ??? teraz to mam go prawie na kolanach ;) :p
wczoraj wieczorem po gorącej kąpieli dostałam takich skurczy że myślałam że to juz. Niestety mały się ze mnie trochę ponabijał i dalej siedzi w środku ;) ;D
dzis troche mu odpuszcze bio wolałabym nie rodzic w weekend ale jutro zastosuje wszystkie możliwe techniki na wywołanie porodu i zobaczymy co z tego wyjdzie ;D

co do mleka i skazy itp to teraz połozna mówiła że jeśli ktoś lubi to ma normalnie pić bo organizm jego i dziecka jest do niego przyzwyczajony i żeby nie zmuszać się tylko zastępowac mleko np serkami. Ja mleko od zawsze pije i bardzo lubie wypić szklanke mleka przed spaniem ;D

a co do tych biednych dzieciaczków to szkoda mi słów na tych "rodziców" najbardziej rozwalił mnie tekst gdy obrońca tego "ojca"3msc maleństwa powiedział że on go nie bił tylko jak huśtał to obijał NIECHCĄCY główkę o wersalkę :o poprostu włos na głowie staje :-[

Wanda pisz gdzie a ja juz idę do sklepu ;D
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

Wpadłam odznaczyć listę obecności. Dziękuję za troskę u mnie wszystko dobrze znaczy się nic się nie pogorszyło.
Trzymajcie się laseczki papa

reklama
Hej Dziewczynki!

U mnie juz pozny wieczor i myslalam, ze bede musiala nadrabiac niewiadomo ile na forum, a tu zaledwie kilka postow! :D

Mielismy dzis gosci - tych znajomych z Melbourne od ktorych mamy wiekszosc dzidziusiowych skarbow. Byli ze swoim 18m synkiem - chodzaca slodycz! Taki slodziutenki ten szkrabik!! No i grzeczny i sliczny. ;D Super bylo popatrzec jak Roland sie z nim swietnie bawil! Teraz mi moj Malzonek co chwila powtarza, ze juz sie nie moze doczekac az nasze MAlenstwo sie wykluje! ;D

Do góry