reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Bartys - chyba chodzi o takie mocne napinanie sie brzucha - to jest chyba juz skurcz i mnie np. nie boli - za to denerwuje straszliwie !!!
Co do Fuczaka, to jest w szpitalu i ma sie odezwac jakby sie cos dzialo... Dostala wlasnie skurczy i teraz czakamy dalej co sie bedzie dziac... No ona jeszcze powinna poczekac, bo razem ze mna jest na koncoweczke grudnia przeznaczona!

Gabi - na moje to wlasnie moze byc ten czop sluzowy, ale ja nie wiem, bo mi tez nigdy nie odchodzil... Ale z tego co opisalas to tak powinien wygladac chyba. Nie przejmuj sie tak, ginka tylko Cie niepotrzebnie nastraszyla... Wlaz do wanny, zrelaksuj sie i czekaj... Na pewno bedzie dobrze! No i sie nie stresuj, bo jeszcze dziecko znerwicowane urodzisz! :) No a kleszczami i tymi innymi to tez sie nie przejmuj... Ja mialam porod kleszczowy z Wiktorkiem, i bylo dobrze. Poza tym trwalo to zminutke gora i juz mialam Wiktorka na brzuszku :) No i podobno teraz to juz nie sa kleszcze takie jak 20 lat temu, takze tez inaczej :) Glowa do gory, na pewno bedzie dobrze... i na pewno dobrze urodzisz :)

reklama
aha...ja jeszcze chcialam tylko dodac, ze po wczorajszym czacie mialam dosyc ciekawy sen i w dodatku nie z mezem w roli glownej ;D ;D ;D ale bylo fajnie...
a potem snilo mi sie jeszcze, ze moja 18-letnia siorka urodzila coreczke kilka dni przede mna, dziewczynka byla sliczna, miala tak blekitne oczka ze szok :o no i snilo mi sie jeszcze, ze siorka zupelnie polozyla lache na wszystko !! Zlala totalnie to ze jest mama, bylo jej wszystko jedno, i w dodatku nie chciala powiedziec kto byl tatusiem dzidziusia !! O rany ale sen !!!
No i jak tylko ja chcialam wziasc dzidziolka na rece, to ona od razu sie malutka zainteresowala i powiedziala ze mam jej nie ruszac i ja zabrala - malpa jedna no !! :)

Ziemzia - no to niedlugo mozesz nam sie sypnac z malutka - mam nadzieje ze szybko kabelek naprawicie do komorki i ze zdazysz wkleic jeszcze chociaz jedno zdjecie z brzuszkiem, no i kolejne zdjecia dzidzki :)

Ja tez bym caly czas spala i spala Didi - a tez bylam ranny ptaszek zawsze... chociaz teraz i tak wstaje o 7, bo Wikiego do przedszkolka musze zawiesc, no ale przed chwilka zrobilam sobie drzemke od 11 prawie :) i dopiero wstalam :) Ale mi dobrze :)

Hejka dziewczynki!

Nie nadrabiam tego co naskrobałyście, bo ledwo net mi chodzi.

Chciałam tylko napisać, że własnie wróciłam od gina i jednak nie mam zatrucia ciążowego! Ufff...ale się cieszę! Nawet przez ostatni tydzień schudłam 1,5 kg! ;D Także cieszę się bardzo...

Dziewczyny dzisiaj się przeczytałam w bardzo mądrej książce, że jezeli nie chcemy za szybko urodzić to bardzo dobrze jest pić około 4 litrów płynów dziennie! Wtedy jest duzo wód płodowych i skurcze nie mają za bardzo siły przebicia. Po prostu worek owodniowy jest bardzo napięty i o to w tym chodzi...Także jak chcecie to możecie spróbowac.

Dobra zmykam! Papa!

Ziemzia - trzymam za Ciebie kciuki. Juz niedlugo bedziesz z Malutka!!!! Daj nam koniecznie znac!!!
Ja odstawiam tabletki za tydzien. Zobacyzmy co sie bedzie wtedy dzialo.

Spadam sie polozyc, bo nie mam sily siedziec przy kompie.

Laseczki, mam jeszcze jedno pytanko !!!!!!
W sprawie ZUS-u !!! I placenia przez nich kasy na konto !!!!
Powiedzcie mi, jesli wiecie, czy zeby wplacali mi kase na konto, to ja musze napisac jakies oswiadczenie, tylko czy to ma byc na jakims konkretnym ich druku czy moge sobie od reki walnac takie pismo ???

Beatka!!!! bardzo się cieszę że wszystko w porządku!!!
Ziemzia....informuj nas na bieżąco!!!!

Ja piję straszne ilości mleka... juz kupuje sobie 0,5% i piję ok 1,5 litra dziennie plus jeszcze herbatki, soczki to mi wyjdzie ponad 4 litry :)

Nie wiem czy to pogoda na mnie tak wpływa czy już zmęczenie ale non stop bym spała.....gdyby nie obowiązki to pewnie bym wogóle z łóżka nie wychodziła.....całe szczęście że teściu też lubi dłuuugo pospać bo jak była teściowa to już o 6 robiła raban w całym domu
u-sreberka.gif

A tak a'propos teścia to oczywiście dzisiaj znów miałam nadymione w łazience... no i nie wytrzymałam..... powiedziałam co myślę na ten temat... zobaczymy czy dotarło czy nie...

Steffi - czemu pijesz 0,5% mleko - toz to woda sama i w ogole bez smaku... Ja to ostatnio znalazlam mleko hej 3,8% i ostatnie je kupuje, bo bardzo dobre... Molecam tez mleko 3,2% Biale chyba sie nazywa - jest bardzo smaczne i z dodatkiem wapnia - podobno tylko tez co maja napisane ze jest wapn, to go maja a reszta to sztuczny twor - ech...gdzie te czasy jak sie pilo mleko prosto od krowy :)

Ziemzia trzymaj się ;)dasz radę
Gabi niebój się, niebędzie żle. Tak jak Wandzia mówiła poród kleszczowy to nie to samo co 10-20 lat temu.Teraz uzywaja kleszczy pod sam koniec, jak juz głowka prawie jest na zewnatrz ;)
Trzymam za wszystki kciuki. Już czas najwyższy rodzic nie!! Jestesmy jedynym wątkiem który nie ma jeszcze dzidziusia ;D. Każdy miał chociaż jedno m-c przed terminem. My twardo czekamy do grudnia ;D ;D
Dobra uciekam, umówiłam się z kumpelkami na kawkę
u-papu1.gif

Wanda może to i głupie ale żona mojego kuzyna jak była w ciązy to też wypijała straszne ilości mleka właśnie ponad 3 % i przytyła 32 kg.... jak ja to usłyszałam to sobie ubzdurałam że ja bedę pić to chude, i się już tak przyzwyczaiłam że jak kupię to 2% to już mi się wydaje za tłuste
u-qlol.gif

reklama
Wanda ja podanie do ZUSu pisałam odręcznie u nich na miejscu

w szkole rodzenia połozna powiedziała że mycie sutków gąbką przyspiesza poród tak więc kolejny sposób dla mnie ;D
kurcze ja bym chciała już rodzic a tu ani skurczy ani czop mi nie odchodzi :p ale pic 4l dziennie to nie dam rady chyba że będę spała na kibelku ;D
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

Do góry