reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Alez Ty jestes dzielna Aga....Pierogi sa pyszne ale ile roboty......

A wiecie co, wasnie spojrzalam na inne miesiace, na ilosx wiadomosci i watkow. No wiec my mamy ponad 11 tys na 10 watkach, lutowki nas gonia z tez 11 tys wiadomosci na kilkudziesieciu watkach, ale marcowki to czadu daja! 13 tys. wiadomosci....masakra!!!!

reklama
Ale mi dzionek zleciał! Nie lubie jak tak szybko robi sie ciemno, brrrr.....
Agamarkam, tylko nie przesadzaj z tymi pierogami, żebyś przez nie na porodówce nie wylądowała ;)
Mnie też ostatnio wzięło na robienie zapasów, pomroziłam pulpety, kotlety, normalnie jakbym się na wojnę szykowała :laugh:
aOla ja też tak mam, czasami to muszę nawet zatrzymać się na chwilę ze ściśniętymi nogami, bo normalnie nie mogę iść, to pewnie nasze maluchy wędrują w "stronę światła" i coś tam uciskają ;) ;)

hehe..Aprilka chyba ma racje nasze maluszki chyba leca w strone swiatla..:)..jak male ćmy..:)..oby za duzo ich nie wylecialo tylko tyle ile siedzi w brzuszku..:)

no i ja tez musze czasami przytrzymac sie w dole brzuszka tak klucje..:)..dzisiaj to trzymalam sie ciagle bo gdybym tego nie robila chba nie uszlabym ani cm..:)

Dziewczynki a mi sie przypomnialo ze ktoras z dziewczyn na grudniu na samym poczatku pisala ze ma blizniaki. Aprilka jakos mi sie wydawalo ze to Ty, ale z tego co widze nie Ty...A pamietasz kto? ALbo ktoras z Was pamieta?

hej..jestem na posterunku..ale naskrobalyscie stronek.. :)
niedawno wrocilam ze szkoly rodzenia, dzis kapalysmy dzidzie(znaczy lalki) ale bylo smiesznie :laugh: no i zawijalysmy w pieluchy tetrowe w taki kokon, nawet nie wiedzialam, ze tak sie robi ale to wymog u Nas w szpitalu :p

co do palenia to ja zawsze sobie popalalam przy okazji imprez(czytaj:alkoholu) i do towarzystwa ::) jestem ciekawa czy po ciazy i karmieniu wroce do papieroskow ale chyba przy drinkowaniu tak ::) czas pokaze ;)

Pamcia no napisalas o debacie juz wszystko, ze nawet nie mozna nic dodac ;) niezla recenzja, zgadzam sie w 100% nie umialabym lepiej napisac ;)
asiak nie wiem czy o tej samej wodzie termalnej piszesz co ja mysle bo ja uzywam jej do calkiem innych celow, najlepiej latem lub przy cwiczeniach ale ze dobra na zadrapania to nie slyszalam ???
agamarkam ale Ty masz jeszcze czas kobitko na porod ??? juz sie szykuje do startu :o
aOla a Ty to masz niesamowity apetyt na koniec ciazy, ciagle o jedzonku ;D ;D ale ja tez ciagle pochlaniam ;D
Fuczak bidula w szpitalu , musze jej smka skrobnac..

Ola..:)..to dla Ciebie...:)..zobacz co pisze o glodzie..

Oto oznaki zbliżającego się porodu:

dziwne samopoczucie - możesz czuć się inaczej niż zwykle: zdenerwowana, niepewna, skrajnie wyczerpana albo przeciwnie, nadspodziewanie dobrze;

instynkt gniazdowy - jeżeli nagle odczujesz nieprzepartą chęć sprzątania i odkurzania, może to znaczyć coś więcej niż znużenie telewizją;

głód - napady wilczego głodu to znak, że twoje ciało magazynuje zapasy energii przed czekającym je trudnym zadaniem;

biegunka - to naturalny odruch organizmu służący opróżnieniu kiszki stolcowej, by nie stanowiła przeszkody w obniżaniu się główki;

czop śluzowy - możesz zauważyć na bieliźnie większą ilość śluzowej wydzieliny, niekiedy podbarwionej krwią. Jest to tzw. czop śluzowy, zamykający szyjkę macicy podczas ciąży, który najczęściej odkleja się, gdy szyjka przygotowuje się do porodu (czasem dopiero w trakcie).

Własnie wrociłam z izby przyjec szpitalnej moje wspaniałe dziecko - starsze skakało sobie z muszli sedesowej na wanne i wyrzneła orła rozpierdzielony noc warga zęby i nad nosem zszywane normalnie sie powiesic poszła tylko umyc zeby i wyobrazcie sobie ze nawet nie przeswietlili jej głowy laryngologa w szpitalu tez nie ma normalnie sie wkurzylam mam rano ja zawiezc do szpitala oddalonego o 30 km bo karetka nie opuszcza rejonu wiec dzis nas nie zawiezli obłed poczekam na meza i chyba zawieziemy ja w nocy wszystko sie we mnie gotuje

reklama
Do góry