reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

No i sie tylko wkurzyłam ta debata czy oni zadaja sobie sprawe jaki koszt jest kupienia wyprawki na start nic wiecej potem pampersy mleko bo przeciez nie kazda mama moze karmic swoje malenstwo i tak na dobra sprawe to ja jestem przeciwna jednorazowemu becikowemu wolałabym zeby np podniesli jałomuzne jaka jest zasilek rodzinny przeciez to nawet nie wystarcza na opakowanie papmersow normalnie dostaje szalu jak przychodza te pieniadze tymbardziej ze nam na same leki dla wikiego idzie ponad 500 zeta miesiecznie plus dieta co pół rolu zmiana klimatu a wyjazd taki to koszt ponad 1000zeta wiec co mi po takim rodzinnym 43 zeta w Angli przez rok dostaje sie kase na same pieluchy plus na normalne wydatki to jest dopiero pomoc wiec sama niewiem co mam myslec potrafia tylko głosno krzyczec ze mamy niz demograficzny i ze za kilkanascie lat nie bedzie mial kto placic emerytur a tak wogole to nawet zasilek pielegnacyjny potrafia zabrac bo astma jest choroba cywilizacyjna normalnie podniesli mi adrenaline az sobie zapale tylko musze szybko bo zaraz moje szczescie wraca z pracy i bedzie krzyk :)

reklama
Aga co Ty zrobisz.. ??? ??? ani sie waz!!!!!!!!!!!! :mad: :mad: idz do lodowki i lepiej cos zjedz!!!!!!! :-[
nie ma co sie przejmowac ta debata...mam takie samo zdanie jak Ty ale az nie chce mi sie pisac, szkoda gadac...

Juz spaliłam czasem popalam sobie mam schowane tak na wszelki wypadek ale ostro walcze najgorzej sie boje jak urodze i daje glowe uciac ze bedzie mi sie chcialo palic a tu nici rozniose chyba wszystkich hehehehehe nie dosc ze jestem rakiem to musze jeszcze go karmic :) mało humanitarne

Aga - zapalic ??? zapalic to Ty sobie mozesz swieczke !!!! Ty sie nie denerwuj glupia debata - niewarto !!!
Ja akurat mam zupelnie inne zdanie - raczej jestem za tym zeby panswto sie rozwijalo...gospodarka zeby sie rozwijala i w ogole wszystko, a jestem raczej przeciwna polityce socjalnej - chociaz jak juz dadza becikowe, to na pewno je wezme !!! No ale generalnie jestem raczej przeciwna dawaniu...wolalabym zeby kazdego bylo stac na 2 czy 3 dzieci bez tego dawania... Zreszta jakbym chciala zeby ktos mial mi dac, to bym glosowala na LPR i na Kaczora :D :D hahahahaha

no nie...nie zdazylam...juz spalila no !!!! ale z drugiej strony doskonale wiem jak to jest jak ciagnie do fajki !!! Sama pewnie wroce do nalogu jak juz urodze... ech...

Oj ciezko jest sie pozbyc tymbardziej ze marcin tez pali jeszcze w domu ma czas do konca miesiaca potem prawie wszystkiego i chyba zostanie mu balkon albo klatka schodowa jedyne pomieszczenia ktore sa nie skazone to pokoj dzieci i nasza sypialnia bo nawet rytuał ze zawsze po igraszkach papieros koniecznie musi sie ubrac i isc do duzego pokoju wscieka sie ale co tam tyle mojego ze nie spimy w zadymionym pomieszczeniu :)

oj to nieladnie !!! moj Pawel nie pali i nigdy nie palil i mnie zawsze gonil jak palilam... i na balkonie tylko moglam - zreszta nawet tak wolalam, bo sama nie lubie dymu papierosowego czuc na sobie - taka brudna sie czuje !!
A to ze nie pali sie w pokoju dzieci to nie szkodzi - dym przeciez sie roznosi po calym mieszkaniu - i do pokoju dzieci tez wleci - wywal Ty swojego chlopa na balkon i tyle :)

No to ja juz klade sie spac...
Do juterka :)

Patrycja - wlasnie uslyszalam ze Australia dostala sie do Mundialu pierwszy raz od jakiegos dlugiego czasu - no no no :) Gratulacje :) hehe :)

Hej Dziewczynki!

Co do tych klusek slaskich to ja je zawsze robie z maka ziemniaczana i bez jajka. Jeszcze sie nie zdazylo, zeby nie wyszly.

Wanda - co do tego mundialu to kompletnie sie nie interesuje wiec nie mam pojecia ale teraz pewnie bedzie o tym gosno i chcac nie chcac bede slyszec. ;D Ciesze sie, ze nie musisz juz jechac do rodzicow i juz wkrotce zmykacie do Poznania co jest jeszcze lepsze! ;D ;D

Co do palenia, to my tez nigdy w domu nie palilismy. Mi sie udalo calkiem rzucic zanim zaszlam w ciaze, a Roland sobie czasem popala, ale malo i zawsze na dworze. Jesli o niego chodzi to moglby w domu, bo jemu dym nie przeszkadza, ale szanuje to ze ja sie nie zgadzam i nie bylo nigdy z tym problemu. Co wiecej jak jacys palacy goscie przychodza, to jeszcze sie nie zdazylo, zeby kto w domu zapalil. Ba, nawet sie pytali, czy na balkonie moga! ;D

reklama
dzien dobry mamusie i slodkie malenstwa jeszcze w brzuszkach!!!!!!!! :) :)
ja juz sie krzatam po domku, oprocz Patrycji to chyba jestem tu pierwsza............

Do góry