reklama
Ziemzia i ja sie dolacze do pocieszycielek! moja mama oba porody z wielkimi dziecmi miala blyskawiczne. Oba ok. 1,2 godziny wszystkich 3 faz. Szczesciara..... A jeszcze dla potwierdenia teorii Ziemziowej mamy ze pierwszych skurczy nie czula to jak zwykle przypomne moja historie trafienia na patologie kiedy to mialam "wzdecia" ktore sie okazaly regularniutkimi skurczami i de facto poczatkiem porodu. Wiec po tamtym jak mi ktos mowi ze na pewno poznam, to mnie cholera bierze! Bo teraz nawet jakbym nie poznala i pojechala w ostatniej chwili to luz bo dzidzia juz duza, ale wtedy w 31 tygodniu...Skora cierpnie....brrrr......
A paznokcie nie moga byc pomalowane-potwierdzam. Wlasnie dlatego ze sa obserwowane czy nie sinieja w razie narkozy czy innych atrakcji. Mialam pomalowane przezroczysta odzywka jak trafilam do szpitala i panie i tak kazaly mi zmyc. Daly taka butle acetonu i heja. To juz lepiej sobie w domku pozadnym zmywaczem to zrobic bo tym acetonem to z lakierem mozna czasem paznokcie cale zmyc.....
A paznokcie nie moga byc pomalowane-potwierdzam. Wlasnie dlatego ze sa obserwowane czy nie sinieja w razie narkozy czy innych atrakcji. Mialam pomalowane przezroczysta odzywka jak trafilam do szpitala i panie i tak kazaly mi zmyc. Daly taka butle acetonu i heja. To juz lepiej sobie w domku pozadnym zmywaczem to zrobic bo tym acetonem to z lakierem mozna czasem paznokcie cale zmyc.....
to teraz mnie nastraszylyscie, ja tu sobie mysle, ze napewno poznam, ze to juz, a ja moge skurczow nie czuc i nie dojechac na czas do szpitala ??? ??? ale z drugiej strony jakbym tylko z godzinke rodzila to nie byloby tak zle a nawet dobrze sorki, ze sie wymadrzylam, i powtarzalam bezmyslnie co polozne na szkole rodzenia powiedzialy, po prostu zalozylam ze nie moga sie mylic glupia ja ;D
Hejka!
Właśnie wstałam! Ciekawe co będę w nocy robic! ;D
Moja mama miała zawsze trudne porody...Za każdym razem bóle z brzucha i z krzyża...No i rodziła bardzo długo! Mam nadzieje, ze nie pójde w jej ślady...A i nigdy nie urodziła przed terminem...
Jeśli chodzi o bóle wzgórka i szyjki to nic takiego nie mam. Jedynie co mnie boli to miednica, ale ostatnio i to nie jest jakieś tam straszne...
Skurczu to nie miałam ani jednego. Nie wiem czy to rozpoznam, wiem tylko, że podobno obejmuje cały brzuch, przez chwilę trzyma i puszcza...Tak mi to doktor wytłumaczył...Ale jeszcze nie doświadczyłam...i nie wiem czy się cieszyc czy martwic...
Właśnie wstałam! Ciekawe co będę w nocy robic! ;D
Moja mama miała zawsze trudne porody...Za każdym razem bóle z brzucha i z krzyża...No i rodziła bardzo długo! Mam nadzieje, ze nie pójde w jej ślady...A i nigdy nie urodziła przed terminem...
Jeśli chodzi o bóle wzgórka i szyjki to nic takiego nie mam. Jedynie co mnie boli to miednica, ale ostatnio i to nie jest jakieś tam straszne...
Skurczu to nie miałam ani jednego. Nie wiem czy to rozpoznam, wiem tylko, że podobno obejmuje cały brzuch, przez chwilę trzyma i puszcza...Tak mi to doktor wytłumaczył...Ale jeszcze nie doświadczyłam...i nie wiem czy się cieszyc czy martwic...
reklama
Laseczki...mam pytanie !!! jakis czas temu ktos podal stronke gdzie byl zbior wszystkich tych obrazeczkow i napisow - czy ktoras wie jaka to stronka ??? i nie chodzi mi o ten post w watku Chlopiec czy dziewczynka ktora przeslala nam jedna laska
i jeszcze jedno... jestem juz 2 miesiac na zwolnieniu i sie zastanawiam, bo teraz bedzie mi ZUS placil i sie zastanawuiam, czy oni maja jakis okreslony termin wyplat tego zwolnienia ??? pytam laski, ktore juz dlugo sa na zwolnieniu !!!
i jeszcze jedno... jestem juz 2 miesiac na zwolnieniu i sie zastanawiam, bo teraz bedzie mi ZUS placil i sie zastanawuiam, czy oni maja jakis okreslony termin wyplat tego zwolnienia ??? pytam laski, ktore juz dlugo sa na zwolnieniu !!!
Podziel się: