reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Beatka - wow... 5,5 letnie !!!! dlugie te studia... ja mam semestr krotsze :) no i tez juz jestem po obronie licka, ale jakos to mnie nie pociesza... hmm... nie wiem czemu :(

Gabi - dokladnie o ta !!!! dzieki baaardzo mocno :) nie moglam nigdzie tego znalezc... :) a chcialam cos z tego umiescic na mojej stronce :) Dzieki wielkie i dobranoz Wam :)

Laski wlasnie w tv uslyszalam fajny tekst "ty kaczy synu"! Chcesz komus napyskowac, wyzyc sie na nim, wyzwac go od najgorszych? Wal mu per "ty kaczy synu"! hihihi.....:)

Aussi - no TO JUŻ TEN CZAS zwłaszcza u mnie od piątku mogę spokojnie rodzić i nikt się nie zdziwi nawet! ale łóżeczko i wózek dostanę dopiero w weekend i muszę je jeszcze wyszykować, zatem Miśka ma przykaz, że ma grzecznie siedzieć i się nie wychylać jeszcze z tydzień co najmniej! Ja ogólnie mam te skurcze ok 1 na godzinę, jak są częściej biorę nospę, ale to nie zawsze pomaga i wtedy noc mam z głowy.... tzn. ja śpię, ale bardzo się męczę i wybudzam, no i zawsze wtedy śni mi się poród  ::) ale przynajmniej się oswajam z tym wszystkim po troszku... Ja na podtrzymanie nic już nie biorę, tylko tą nospę łykam jak jest gorzej, ale ja już w zasadzie mogłabym rodzić, tylko, że bardzo bym chciała doczekać do tego USG (22.11) bo to da mi obraz tego co mnie czeka, ale i bez tego wiem, że mała już jest duża  :laugh: na ostatnim USG ważyła ok 2100, a od tamtej pory ostro przybrała, bo już dużo mniej ma miejsca i się ledwo kokosi! Ciekawe jaka teraz z niej kluseczka.... Strasznie mi przykro, że twojakruszynka ułożyła się miednicowo i czeka cię cesarka, bo to zawsze gorzej i dla maleństwa i dla ciebie, ale napewno dacie radę, tyle już przeszłyście, że teraz to już z górki zleci!!! Trzymam kciuki, napewno będzie dobrze!!!

Dziewczynki dzięki za wsparcie - przynajmniej tutaj można usłyszeć coś co pozytywnie nastraja do porodu  :laugh:  ;) Bo to przecież też piękna chwila... w końcu zobaczymy te prześliczne maleństwa, które już zawsze będą mieszkały w naszych serduszkach, a do tego cieszyły oczka, dla tych chwil warto znieść każdy ból!!!

Śpijce dobrze, długo i zdrowo, kolorowych snów i niech wam się śną wasze aniołki!!

Ziemzia no i Aussi - to nieprawda ze cesarka jest gorsza. To bardzo roznie. Zalezy od mamy i od dzidzi. A generalnie ja np znam opinie ze c.c. dla dziecka akurat jest nawet lepsze. Zero stresu i zmeczenia, zero niebezpieczenstwa niedotlenienia itp...takze ja uwazam ze 80 % sukcesu to odpowiednio pozytywnie sie nastawic na sytuacje jaka nas czeka. Moje kolezanki ktore mialy cesarki np mowia ze w zyciu by sie na naturalny porod nie zdecydowaly. Natomiast te co rodzily naturalnie wcale az tak sobie tych naturalnych porodow nie chwala....Bardzo to roznie.....

No dziewczynki nie było mnie zaledwie od 17-tej a Wy już tyle żeście naskrobały postów...miałam czytania a czytania...:)
A teraz już idę odpoczywać bo mąż na mnie czeka w łózku. Odezwę się jutro.
Miłej nocki
papa

reklama
Ja też juz spadam do łózeczka , dzisiaj to pobiłam rekord z tym siedzeniem , ale to przez to ze pospałam w dzień.

DOBRANOC

Do góry