reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Dziewczyny dzwoniłam jeszcze do szpitala na Izbę Przyjęć (do tego, w którym kilka dni temu leżałam) i pan doktor nie kazał mi przyjeżdżać! Powiedział, że jak od tamtej pory nic się nie dzieje to żebym została w domu i obserwowała....

A więc nawet nie mogę za bardzo jechac...

reklama
Beatka ale mnie zmartwiłaś tą wiadomością. Skoro lekarz tak powiedział, a nawet dwóch, to miejmy nadzieję, że mają rację i to nic strasznego. Trzymam kciuki. Uważaj na siebie!

Jeśli chodzi o ślub to macie rację - jeśli Wam jest niepotrzebny to przecież nie będziecie go brać tylko dlatego, żeby zrobić rodzicom przyjemność. Nie rozumiem takiego zmuszania. I dlaczego? Bo co ludzie powiedzą... Najlepsza w tym względzie jest moja babcia. Moja siostra ma faceta i 2 dzieci, ale ślubu nie ma (nawet cywilnego), w dodatku dzieci są nie ochrzczone. Babcia na początku się martwiła co powie sąsiadkom, ale potem po prostu sobie wszystko wymyśliła - że siostra wyszła za mąż (wymyśliła sobie, że facet mojej siostry wykłada historię na uniwerku, hi hi) i że dzieci oczywiście chrzczone itp itd. Też coś tam wymyśliła z imieniem córki mojej siostry, bo wstydziła się przyznać, że ma na imię Guernika. Generalnie niezła jest. Bo kto sprawdzi czy to prawda, nie? ;)

Steffi - pan doktor zapytał czy mam nadżerkę, a ja mu mówię, że małą mam. A on mi mówi, że pewnie szyjka się rozwiera i może nastąpić delikatne plamienie z nadżerki!

A teraz Was jeszcze bardziej zaskoczę! Nogi mi normalnie drżą, ręce zresztą też! Właśnie mi odeszła konkretna ilość czopa śluzowego! Już wcześniej pisałam, że chyba coś mi odchodzi, ale to było przezroczyste! A teraz normalnie całe podbarwione krwią! Czytałam :w oczekiwaniu na dziecko: że to własnie to! Ale mam cykora. Podbrzusze mnie pobolewa, czop odszedł, ło matko ja chyba niedługo urodzę! ::)

Beatka..:)..no lekarz to lekarz..:)..ale ja i tak bym pojechala..:)..nie powiedzialabym prawdy calej oczywiscie ze juz lepiej mi jest..ale powiedzialabym ze plamilam i ze teraz boli mnie podbrzusze i mam takie rwanie w dole..:0..no i oni i tak musza Cie przyjac nie wazne ze teraz juz jest ok i nic sie nie dzieje..:)..tu chodzi o dzidzie..:)..i o Ciebie..

:o..no ale teraz mnie zaskoczylas..:)..az sie poryczalam..Beatko Ty sie juz sypiesz..:)..napewno hehe.....:)..a twoj mezus jaki twardziel jak narazie..:)..nerwy ze stali poczekamy jeszcze chwilke az mu puszcza..hehe

Didi - normalnie nogi mi sie trzęsą! Ja nie chce się denerwować, ale nie mogę nad tym zapanować...Chyba idę torbę do szpitala pakować...

reklama
Do góry