reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Natalia - Pawel tez dzis wraca, ale ja tam czacika nie przegapie :D Chociaz nie mam remontu, wiec mi latwiej ;)
A co do zwolnien, to faktycznie lekarze chyba nie chca wypisywac dluzej niz po terminie...ale wg prawa faktycznie jest tak, ze przed porodem mozesz juz isc na macierzynski, ale nie musisz - no ale wiadomo, ze najbardziej oplaca sie isc na macierzynski od dnia porodu, a nie wczesniej, bo to sie liczy w tygodniach, no nie...

Zmykam juz, bo obiadek robie i siorka juz wrocila do domciu, wiec chce szybko zjesc i spadac do siebie :)

reklama
Nowa porcja humou :)

Poradnia małżeńska. Przed biurkiem siedzi dosć nerwowa para.
- Na czym polega państwa problem? - pyta Poradnik.
- Bo żona nie daje mi... - zaczyna maż
- Uch, ty jełopie zakłamany! - przerywa żona - Ja ci nie daję, napalona fujaro złamana?! Ja, ja?! Teraz to ci dupczenie w głowie, co?!
- ...nie daje mi dojsć... próbuje kontynuować mąż
- O ty kutafonie wygięty! Ja ci dojsć nie daję?! Jak ty masz niby dojsć, impotencie zasrany z dziada pradziada, hipokryto ty ?!?!?
- ...do słowa

Hej dziewczynki :)
Dopiero miałam siłe usiąść przy komputerku :p Byłam dziś na badaniach krwi i moczu. Piguła nie mogła się wkłuć i w dodatku żyła mi pękła ::)dopiero pielęgniarka starsza stażem dała radę :) ::)
Poszłam jeszcze z mamą na małe zakupy i ledwo doszłam do domu :p tak mnie brzuch bolał, że myslałam że nie dojdę. Troche poleżałam, brzuch przestał boleć,ale jak mała kopnie to dalej boli i jeszcze krzyż mnie strasznie boli teraz :(
Wandzia jestem jeszcze ;) narazie niewybieram sie na porodówkę, nie mam jeszcze wszystkiego kupionego ;) Niewepchnę się przed kolejkę, poczekam aż dziewczyny urodzą i zdadza relacje ;D ;D ;D

Co do zabawek, to też mam tylko karuzelkę, dostałam od kumpeli, jest z plastikowych, kolorowych zabawek :) A..i mam jeszcze moje dwa pluszaki, juz przeprane ;)

ja pluszaków nie mam za to dostałam reklamówke "plastików" grzechotek itp.

jadę dziś na 17 do gina ale jestem ciekawa co u mijej kruszynki ;D
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

no nareszcie przebrnelam, no ruch tu dzisiaj jak na dworcu!!!!!!!!!!!! ;D ;D
a ja myslalam, ze baby w ciazy to nie obowiazuja kolejki ;D ;D wiec jak ktoras sie wepchnie przed inna to nie mozna miec do niej pretensji ;)
ja mam 3 pluszaki moje jeszcze stare i chyba jednak je wypiore, przekonalam sie..ale i tak dzidzia nie bedzie ich dotykac :D ale beda czyste :)
aOla napisz jak wyszla salatka..??
Steffi mame masz kochana :) miod nie kobieta!!
Pamcia fajnie, ze tak sobie mozesz z tesciowa, ja tez jestem juz do mojej odwazniejsza w tekstach a to jeszcze przed slubem :laugh:
ja nie mam karuzelki, jest juz obdzielona na liscie prezentow tak samo jak mata edukacyjna i lezaczek..oczywiscie zazyczylam sobie z pilotem, a co? no i myslalam zeby kupili wszystko z Fisher Price bo to taka solidna firma ale ceny maja powalajace ale w koncu nie mnie sie o to martwic.. ::)
nie napisze wiecej bo tyle sie naczytalam Was, ze zapomnialam co chcialam...........
aha na regionalnej dalej sejm!! :mad:

aha Didi boski jest ten zajac po prostu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Witajcie Mamusie :)

Co do zwolnienia to nie słyszałam o tym, że po terminie lekarz nie chce wypisywać. Ja ten temat mam z głowy, bo od początku ciąży jestem na zwolnieniu i z tego względu musiałam wypełniać papiery do ZUS-u, bo minęło mi 182 dni zwolnienia. Po tych 182 dniach lekarz już nie wystawia zwolnień tylko z ZUS-u przysługuje Ci tzw. świadczenie rehabilitacyjne, oczywiście jeśli ZUS je przyzna. W takim przypadku autoamtycznie przedłuża zwolnienie o 3 miesiące, więc do porodu mi w zupełności wystarczy, a nawet dużo zostanie. A od dnia porodu bedę miała normalnie naliczony urlop macierzyński. Moim zdaniem to jest jakaś paranoja z tym ZUS-em ale co zrobić  ::).

Co do zabawek to ja jeszcze nic nie mam, poza kilkoma starymi pluszakami, ale musze je wyprać i będą fajną ozdobą pokoiku dla Juniora :). Ubranek już mam całą masę i też muszę je wyprać tylko nie wiem jaki proszek mam kupić. Napewno do dziecięcych ubranek, ale nie wiem który wybrać. Moja znajoma używała JELP, ale on jest dość drogi. Może Wy wiecie jaki jeszcze proszek jest dobry a nie drogi???

no powiedzcie jak tu sie nie wściec skoro program TV jest taki a oni puszczają sobie co im sie podoba ..no jak tak moznaludzi w błąd w prowadzać..no ale w naszym kraju wszystko możliwe..no i filmu nie ma na regionalnej>:)

a mnie boli cos podbrzusze ..przeszłam się do banku i musiałam co chwilkę stwać bo tak strasznie mnie ciągnęło w dol a czasami nawet odczuwałam cos takiego jak klucie w dole..:)..no i do tego jeszcze mały książę sie rozbrykał to juz w ogóle iść nie mogłam i myślałam ze do domku nie wrócę zanim sie ciemno zrobi..hehehe..ale udało mi sie..

no a teraz sobie leże i odpoczywam dopóki ciągniecie nie minie

reklama
joeey ja nie mam slubu. A jakbysicie moje rozmowy z tesciowa na wlasnie ten temat posluchaly...no boki zrywac. Ona przezywa a ja wszystko w zart obracam mowiac jednoczesnie twardo ze predzej na Kaczora zaglosuje niz slub w kosciele wezme, bo mi to niepotrzebne, a decyzja powazna i dla swietego spokoju sie tego nie robi, wiec nie ma co naciskac bo nic nie wskora. nie czuje potrzeby wiec nie moge tego zrobic i juz. no malo z krzesla za pierwszym razem nie spadla ale pokornie przeszla nad tym do porzadku dziennego.

a ja dalej sejm ogladam i zabawe mam po pachy. Przed chwila jakis oszolom wymadrzal sie na temat karmienia piersia i skarzyl sie ze jest bardzo urazony slowami Tuska "moherowa koalicja" bo jgo mama ma moherowy beret i jest fanka Rydzyka,a teraz Komorowski odpowiada tamtemu ze co za roznica kto jaki beret nosi i zeby nie teoretyzowal o macierzynstwie tylko sie wzial do roboty bo on (komorowski) ma juz 5 dzieci. :)nie wiedzialam ze sluchanie sejmu to takie zabawne.

Do góry