reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

J dzisiaj jeszcze wprzerwie między urzedami i zakupami wpadłam do szpitala na pobranie krwi na cukier godzinke miałam czekac na wyniki a w poczekalni ludzi tłum i zaduch no i zadzwoniła wychowawczyni mojego syna że chory i mam go odebrac ze szkoły no to ja oddałam kartotekę i w auto i do szkoły a jazda niezbyt fajna bo mgła i mzawka ale wpadłam zdyszana do szkoły i sapiąca a woźny na mnie spojrzał wielkie oczy zrobił i pyta co juz? -biedak myslał ze rodzę ;D

reklama
Steffi - humoerk super :) Usmialam sie :)
Agnes - dobrze ze sie jeszcze nie rozdwoilas... nie wiem czemu akurat Ty mi sie przysnilas jako pierwsza - przeciez nie jestes typem na poczatek :) Masz termin na poczatek drugiej polowy grudnia a nie na poczatek grudnia :)
Pamcia - Ty to jestes dobra z tymi Kaczorami :) i z tym sejmem tez :) hehe...usmialam sie z Twojego posta :)
Donia - fajny wozny :) hehe

Ja juz czekam na Pawla - juz jest w drodze...takze uciekam juz, ale bede na czaciku :)

Pamciaw..:)..co do slubu to jestem tego samego zdania..:)..rodzice mojego tez namawiaja , naciskaja i wszystko co mozliwe..a my swoje i juz..:)..moj Piotrek powiedzial ze go do niczego nie zmusza i jak chce to niech sami sobie ślub jeszcze raz biora..a jak on bedzie chcial to wezmie a jak nie to nie..:)..

Hejka!

Kurde, dziewczyny ja już mam dość! Chce urodzić, chce mieć zdrowiuśkiego synka przy sobie i już!

Wiecie co ...pojechałam do tej czytelni po 13ej i jak kończyłam wyszukiwanie materiałów poszłam do toalety! Patrzę a tu krew na majtkach! Normalnie szok, myslalam, że sie przewrócę! Jakiś plamienie wystąpiło! Nie dużo tego, ale coś! Pomyslałam, że to może czop, ale żadnego śluzu nie było, tylko krew!

Zadzwoniłam na Izbę Przyjęc i lekarz mi mówi żebym jutro skontaktowała się z moim ginem! On zrobi pewnie usg i sprawdzi czy ciąża jest żywa! Debil! Wkurzyłam się...Zadzwoniłam do takiego lekarza, do którego czasami chodziłam prywatnie na usg i on mi mówi, żebym obserwowała ruchy i jak nic więcej nie wystąpi to żebym jutro na 11 przyszła na usg.

Sama nie wiem co myślec. Niby duzo tego nie było i co najważniejsze nic wiecej sie nie dzieje. Mały rusza się bardzo delikatnie. Normalnie mam dosc.

Beata zbieraj się i jedz do szpitala gdzie czekać do jutra :police:
Joeey sałatki jeszcze nie ma bo jutro piątek a w piątki mój mąz nie jada mięsa więc będzie w sobote ;D

własnie wróciłam ze szpitala i jestem dumna z mojego synka w 3tyg przybrał 680g waży juz 2700g i jak lekarz powiedział jest gotowy do wyjścia ;D ;D ;D tyle że ja nie mam nic rozwarcia i lekarz kazał sie bzykac żeby nie przenosić. Będę teraz codziennie molestować męża ;) ;D >:D
Jeśli nie urodzę do terminu tj 1.12 to mam do niego pojechac i wtedy mnie przygotuje do porodu. Pewnie chodziło mu o odklejenie biegunów :p mam nadzieje że tego nie doczekam bo to podobno cholerne boli ::)

.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

a i umówiłam się na poród bez znieczulenia lekarz powiedział że mam warunki do rodzenia ;D i że synek nie jest duży więc lepiej normalnie. Zobaczymy jak na tym wyjdę
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

Beacia własnie niezwlekaj, lepiej jedź do szpitala i się upewnij :)
No dziewczynki niedługo zaczniecie sie nam rozdwajać ;)
Dziś z mamą zrobiłysmy serniczka, ona pieczonego a ja na zimno :D pychotka, dawno nie jadłam :), a zawsze mi się sernik ze świetami kojarzy :)
Coś mi się wydaje, że szykuje się jakis romantyczny wieczór z moim mężusiem, bo jakieś podchody robi ;D ;D ;D

mnie lekarz wypisał zwolnienie do 8.12 czyli po terminie i tez nie słyszałam żeby robili jakieś problemy z wypisywaniem zwolnień
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

CZeść Dziewczynki!!!

Byłam wczoraj u lekarza,zmierzył moją dzidzię i powiedział,że waży już koło 3kilo,tyle,że jest to mniej niż 3 kilo i mówił,ze dużo wód płodowych sie nałykała,wiec nie może dokładnie określić jej wagi i jeszcze powiedział,ze mam rozwarcie.Ale na razie małe to rozwarcie.Powiedział,ze dzidzia duża i rozwinięta,ładnie oddycha i wszystko ok.
Miłego wieczorka,ide odpoczywa

reklama
Beatka..zmykaj na izbe przyjec..nie czekaj do jutra..:)..dla swietego spokoju jedz dzisiaj ..:)..bo spac nie bedziesz mogla i bedziesz sie denerwowala..a tak zawsze lepiej byc spokojnym..:)..nic nie stanie sie jak pojedziesz teraz.>:)..najwyzej zostawia Cie ..:)..no i moze nam juz urodzisz..:)..no i jak pojedziesz to my tez bedziemy spokojniejsze

Do góry