reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Pamciaw..:)..no bardzo w to wątpię ze teraz zaśniesz..:)..no szok..zaczyna sie..:)..i w końcu przyszla pora na grudnióweczki..:)..będziemy miały swoja galerie z naszymi promyczkami..:)..aż mój Albercik dokazuje w ogóle dzisiaj cos ma takiego powera hehe..cały dzień sie wierci

reklama
O kurczele!!!Mi też sie chce ryczeć.teraz trzeba tylko czekać!!!Beatko 3mam kciuki!!!Bo wydaje mi sie że to już,tuż tuż.37 tydzien już sie nie ma co martwić!!!wszystko będzie ok!!

O matko !!!! Beatko trzymaj sie...bedzie dobrze :) Jedz Ty lepiej do szpitala - Pamcia ma racje, najwyzej Cie odesla :)
Kurcze - ona pewnie i tak juz tego nie przeczyta, bo sie albo pakuje, albo juz w drodze na porodowke :)

Ale laski - ja nie wiedzialam, ze az tak bardzo sie z Wami "zaprzyjaznie" (trudno to przyjaznia nazwac przez neta), ze bede az tak przezywac... Tez mam gesia skorke i lzy w oczach !!!! O mamo...rozdwajamy sie !!!! Numer do Beaci mamy :)

Beatka - jakby co, to wal w srodku nocy :)

Dziewczynki nie płaczcie. Ja już prawie się spakowałam, tzn ulożyłam wszystko na łóżku...Po co ma się kisić w torbie jak nie wiadomo czy się to rozwinie...
Jestem zdenerwowana...

W "oczekiwaniu na dziecko" jest napisane : "podczas skracania i rozwierania się szyjki zostają przerwane drobne naczynia krwionośne i śluz zabarwia się na różowo lub zawiera czerwone pasemka. Takie "znaczenie" poprzedza zwykle poród na około 24 godziny, ale może nastąpić wcześniej"....

Hmm, ja nie wiem czy to już się zaczyna czy nie...Ale powiem Wam, że oprócz tego boli mnie podbrzusze, w okolice krocza mi tak dziwnie drętwieją, a do tego tak pobolewa od krzyża do ud (to takie dziwne promieniowanie)! Ja nie wiem czy tak się objawia poród czy nie, ale tak teraz jest!

Beatka - ja mialam tak, ze poprostu mialam skurcze regularne co 5 minut i wtedy pojechalam... nie odszedl mi ani czop (chyba ze podczas przeczyszczania kilka godzin wczesniej i go nie zauwazylam), ani wody mi nie odeszly...ale na szkole rodzenia mowili, ze to sa trzy najpewniej przepowiadajace rzeczy: czop, regularne skurcze i odejscie wod !!! Takze szykuj sie laska :)
A dzis gadalam o porodzie z laska, ktora ma prawie roczna corcie - mowi ze nie miala skurczy, tzn nie czula ich, ale dostala bole krzyzowe - przelezala caly dzien, tak ja bolalo i w nocy pojechala rodzic - wiec moze to tez objaw !!

Beatka no wlasnie tak sie to objawia!!! Ale ja niemoge z Twojej zimnej krwi.. Ona sie spakowala, bo polozyla wszystko polozyla na lozko....No niezla jestes! :) Ja to juz bym najchetniej teraz sie spakowala ale nie siegam do polki zeby walizke zciagnac,a po stolkach biegac nie bede....:)

reklama
Jejku Beatko trzymam za ciebie kciuki!
nie denerwuj sie za bardzo jesli to mozliwe
... a nie wiem jak to w praktyce ale niektórzy mówią zeby też za szybko do szpitala nie gnac bo to dodatkowe stresy jak chcieliby odesłać spowrotem
ale total latwo sobie mozna mowic......
trzymaj sie dzielnie

Do góry