reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

hi hi ketsa ja wiem ale jakos i tak mam wyrzuty sumienia, ze nic nie robie, ale usprawiedliwione to my rzeczywiscie jestesmy, powinnysmy sie wyspac na zapas bo od grudnia sie zacznie krzatanina przy malenstwach i wtedy nie bedzie chwili na zmruzenie oka :)

reklama

Dziewczyny jak bedziecie wyparzac smoczki i butelki? Tylko zalewac wrzatkiem, czy wrzucicdo gara i pogotowac kilka minut? Czy tak w ogole mozna?
Musze sie jutro za to zabrac, a nie wiem za bardzo jak....

aussie jesli o mnie chodzi to zaleje na chwile wrzatkiem smoczki, natomiast butelki tez chce wyparzyc ale je nalezy chyba tylko polac bo moze np. z tych z Canpola kolorowa folia-nalepka zejsc jesli jest takowa jest :(

wiecie co powiedział mój Piotrek..:)..dzwoni i Pyta:
- Hej co robisz
ja: leże sobie
- znowu..jaaa jego na siłownie byś poszła a nie tylko leżysz i leżysz..pobiegałabyś troszkę spaślaku

hehe...on jest niemożliwy ..:)..ciągle mnie drażni..hehe..lubi to..ja mu dam tylko niech wróci razaz wybije mu z głowy siłownie i bieganie synuś..hehehe..:)

ok..laski ja już zmykam do łóżeczka..ppapapa..kolorowych i spokojnej nocki..buziaki dla aniołków od cioci Danusi.:D..papa...

wszystko możliwe ze ma mróz suszy bo do tego jeszcze potwornie mnie nogi rwa a zawsze tak mam na zmianę pogody z tym rwaniem nóg

Czesc Dziewuszki!

Wczoraj mialam jakis depresyjny dzien, a dzis tak jak juz ktos wspominal mam dzien maniakalny. ;D Bardzo mi sie spodobalo to okreslenie! ;D To pewnie zasluga pogody, bo jest piekne sloneczko. Wypralam juz recznie wklady do wozeczka i fotelika i wciaz rozpiera mnie energia. Super! Pewnie nie na dlugo, no ale ciesze sie i tak! ;D

Mam takie pytanie. Brzmi pewnie paranojalnie ale juz zglupialam. Czy maskotki ze sklepu tez pierzecie?? W koncu tez je ludzie brudnymi lapskami dotykali... Troche mi szkoda je prqac, ze sie jakies brzydkie zrobia, ale sama nei wiem. Pierzecie?

Cześć dziewczynki, ja chyba dziś pierwsza!!
joeey - ja wszystko gotowałam ok 5 min i nic się nie stało, a mam butelki z Nuby z czujnikiem ciepła (to taka naklejka), sądzę, że wszystkie butelki są przystosowane do takich operacji i nic nie powinno się stać.
paaricia - wiesz, co, sama nie wiem co z tymi pluszaczkami, ja piorę wszystko (gotuję) co może mieć kontakt z ciałem noworodka tylko w płatkach mydlanych i prasuję na najwyższym stopniu nagrzania żelazka. Z tym, że nie sądzę, żeby noworodek w ogóle zauwarzył te pluszaczki, no chyba, że sama będziesz mu je przykładać do buźki np. wtedy bym napewno wyprała. A tak na marginesie, to jeszcze nic z żadną rzeczą nie stało podczas prania lub prasowania...

Witam!

Ja mam od wczoraj depresję ciężarową, już nie o samą wagę chodzi tylko o tą niezgrabność poruszania, o to że żeby się przewrócić z boku na bok to muszę milion innych pozycji po drodze przyjąć, o leżeniu na plecach już dawno nie ma mowy, a mi tego brakuje! To jest chyba najgorszy okres bo rodzić jeszcze nie można bo ciąża niedonoszona a ociężałość i niezgrabność dają się tak mocno we znaki, buuuuuuuuuuuuuu ale Wam nasmuciłam

U nas pogoda dzisiaj ładna, ale niezły przymrozek był w nocy i faktycznie suszyło mnie wczoraj niesamowicie, ale dzisiaj od rana też mnie suszy ::)

Pluszaków jeszcze nie prałam ale napewno wypiorę!

Pamcia
dobrze że sobie z mamą z tymi mebelkami poradziłaś, od razu widać że Ci humor wrócił :D

Ja mam dzisiaj znowu okropny ból głowy, już pytałam, ale nie uzyskałam odpowiedzi więc pytam znowu :) Ile można wziąć proszków (Apap)?

Co do butelek i innych rzeczy to już o tym pisałyśmy :) Ale się powtórzę, często na etykietce jest napisane ile można gotować lub czy wystarczy wyparzyć, na mojej butelce jest napisane gotować przez 3 minuty a na innych rzeczach wyparzyć, więc pewnie tak zrobię.

Czesc laseczki :)
Fuczak  - ja tez mam juz jakas depresje...tez juz niezgrabnosc daje mi sie we znaki i w ogole mam juz wszystkiego dosyc... Chodze wolniutenko, nic mi sie nie chce i w ogole len straszny !!!
Paaricia  - wiesz co, nodorodek to sie raczej pluszakami nie bawi :) Wiec chyba nie ma sensu prac... malo tego, dziecko jak ma juz te 3,4,5 miesiecy, to laduje wszystko do buzki, bo zaczyna zabkowac, wiec tez nie dasz mu pluszaka do zabawy tylko gryzaka... Pluszaki to przez pierwszy prawie rok to tylko ladnie wygladaja i nic poza tym :) Wiktorek dopiero teraz docenia wszystkie misie i piesie :)

A ja dzis znowu u rodzicow...o matko, kiedy im sie ten cholerny remont skonczy !!! A jeden z majstrow to mnie tak wkurza, ze w ogole nie pytajcie !! Co za cham i gbur !!! W ogole sie nie odzywam do nich, tylko to szefa w miare, a tego co mnie wnerwia staram sie omijac z daleka !!! Sobie koles myslal ze kolezanke we mnie znalazl i zaczal mi raz opowiadac jakies bzdurki, ktore mnie najmniej interesowaly !!! Co za debil !!! O matko !!! Ale napsioczylam co ??? No ale zaczal mi opowiadac ile to on i jakich sprzetow nie ma i w ogole - no powiedzcie co mnie to obchodzi ??? grrrr

reklama
Cześć mamuśki
U nas pogoda beznadziejna :( głowa mnie boli
Po nocy strasznie mnie krzyż boli, nie mogłam sie ułozyć :p
Zaraz jadę z męzulkiem zrobić zakupy w aptece i rozejrzeć się do sklepu za wózkiem ;D Moja mama jest zdania że wózek powinnismy kupic po porodzie ::) ale mnie denerwują te poglądy. Nie mam co po porodzie robic tylko latać i wózek kupować ::)

Do góry