reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Natalko - no to jak ma Berenczyka to ja do niej sama pojade ;D ;D ;D
a z mgrem to masz racje - najgorzej zaczac, a teraz sama mi sie koncepcja dalsza nasuwa :)
no a zaczełam od drugiego rozdzialu - co tam :) hehe

uciekam tort robic :)

Natalko ja bym takie podchwytliwe zadawała.....np. co by zrobiła jak by dziecko zaczęło się krztusić..... ::)
albo jakie ma pomysły na zabawe z dzieciaczkiem w takim wieku...... bo nic mnie bardziej nie denerwuje niż takie opiekunki które przychodzą płaszczyć doope przed tv a dziecko zostawiają same sobie....

Ketsa - super pytania!

Natalia - powodzenia w szukaniu opiekunki! FAjnie, ze Ty bedziesz i tak w domu!

Wanda - dobra robota! Oby tak dalej a mgr bedzie gotowy ani sie nie obejrzysz!

Trzymam kciuki za wszystkie chorutkie dzieciaczki! Wiem jak to okropnie jak Malenstwo jest chore... :( :(

Hej dziewczyny:)

Ja znowu po dlugiej przerwie. Komp w domu padl i nie chce zadzialac (tzn laptop) a neta mam tylko do laptopa. :( Czasami podglądam Was w pracy.

Ja juz od miesiaca siedze w pracy, Julitka zajmuje się moja mama. A po moim powrocie nie zchodzi mi z rączek.

Julcia ma juz 4 ząbki, od 2 miesiecy sika i robi kupki do nocka(nawet sama sie domaga krzyczac lub cisnąc). Zasuwa na konanach jak wsciekła  ;D Wstaje już przy meblach ale trzeba uważać, bo czasami puści się i bach na pupe :)

Od grudnia chcemy przenieść się na swoje. Bo mieszkanie z rodzicami i rodzeństwem robi się kłopotliwe. Ale na szczeście u nas tanie mieszkania. wiem kredycik na 80 tyś i mieszkanko 60 metrowe jest:)

Wandzia współczuje Ci pisania tej pracy , ja sama skonczyłam niedawno i miałam dosyc, a jeszcze obrona mnie czeka pod koniec września.

Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek i buziaczki dla maluszków. :*

Witaj Asiu po przerwie! Zaglądaj do nas częściej. :) Współczucia z powodu powrotu do pracy (choć jak widać są tego i dobre strony, np. dostęp do netu ;D ) i gratuluję ząbków.

Ketsa fajne pytania, dzięki, proszę o jeszcze. :)

A tak swoją drogą to ja nie wiem co sama bym zrobiła jak dziecko by się zaczęło krztusić... :-[

Hej ,witam z deszcowego Zamościa :D

Ketsa kupiłam aparat Fuji E900 ;D taki mi doradził znajomy b o ja to sie nie znam kompletnie :laugh:

Wanda, Wiola wyprzedaze w Media Markt zaczęły sie wczoraj ;D

Natalia powodzenie w poszukiwaniach :)

Hej mialam nie wchodzic,ale tesciowa mi podniosla cisnienie jako ze nie umiem sie dzieckiem zajmowac bo jak jest u niech na dole to jest grzeczna i nie placze a jak jest ze mna to placze a raczej sie drze!tylko ze ona jest kulturalna i przy obcych jest grzeczna ;) a tak poza tym to drze sie  bo nie lubi sie przebierac i dzis do tego byla tak zmeczona ze jak ja usypialam na rekach to sie darla bo nie chciala spac.

Wszystkie dieci czasem sie dra.Hania przez te zeby o nie spala i potem sie darla.

Wysnulam z tego taki wniosek,ze nie bedzie Hania na dol chodzila bo jak na dol nie chodzi to tez jest grzeczna.Mam ich w dupie!

A wogole kazda matka chyba wie ze przy niej dziecko jest "najgorsze" bo przy matce sie ie krepuje pokazywac swoich emocji.

No i oni jej nie przewijaja nie przebieraja nie usypiaja.Kazde dziecok czasem sie drze,nie wierze ze jej dziei sie niegdy nie darly.

Dziewczyny - nie współczujcie mi tej pracy, bo nie napiszę :p

Donia - u Was pada ??? a u nas piękna pogoda !!! Słońce świeci mocno :)

Tak tak Natalko - pytaj o krztuszenie się dziecka, o to co zrobi jak dziecko dostanie temperatury, jak będzie mocno płakać - cholernie trudne pytania to są :) i podchwytliwe :)

A ja już zrobiłam tort Pavlova :) teraz stygnie jeszcze w piekarniku, ale pycha wygląda - pierwszy raz robiłam, z przepisu Nigelli :)

Asiak - no wpadaj tu częściej... ja nie wiem czy dam radę jeszcze we wrześniu się bronić... W każdym bądź razie za 2 tygodnie jadę do mojej promotorki... Ona jeszcze o tym nie wie, ale się dowie... I jak nie przyjedzie do mnie na UMK to jade do niej do domu ;D ;D ;D hehehe, zrobie jej nalot z cała rodzinką - ale wporzo babka z niej, więc luzik :)

uciekam :)

reklama
wpadłam na chwilke zobaczyć co u Was....Kacperek zasnął więc muszę brać sie za sprzątanie....na grzyby nie poszliśmy bo Paweł z dziadkiem worzą węgiel do piwnicy a potem będą ciąć drzewo ::)...no nic może jutro nam sie uda :)

Natalia no dokładnie tak jak Ty zachowuje sie w lesie :D no jakbym widziała siebie z wielkim kijem między drzewami hehehe ;D ale grzyby uwielbiam zbierać :D
a Kacperek nadal ma katar i co gorsza nie daje sobie go odciagać, drze sie w niebogłosy a to tylko powoduje jeszcze większy katar :( no i kaszel go męczy szczególnie z rana jak wstanie :(

Wanda ja daje Kacperkowi 3 syropy, które zostały nam jeszcze z poprzedniego przeziębienia, byliśmy u lekarza i kazała je dawać: Eurespal, Ambrosol, syrop prawoślazowy oraz do noska Euphorbium i Nasivin.

Do góry