reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ewela to teraz dopiero jestem w szoku! moja Kamilcia przy twoim synku to drobina (waży 8700g). A już myślałam, że nie znajdę większego bobasa.

reklama
Hej dziewczyny - ja tylko na chwilę zaraz zmykam na rolki.

Klucha - ja to mialm problem z zasypianiem - Gabi nawet podczas spaceru domagala sie wyjecia z wozka i zapodania cycka ::) Ja naukę zasypiania bez cyckowego rozpoczęlam od przyzwyczajania do smoka jako innego usypiacza.( wiem ze tez tak nie powinno byc ale nie widzialam nnej szansy). Smarowałam go miodem i po kilku dniach dala sie przekonać ze jest OK.
I zgodnie z radami Trecy Hogg próbowalam ją przekonać do lozeczka - nie na zasadzie odkladania spiacej dzidzi do lozeczka tylko po karmieniu kiedy juz była senna odkladalam ja i myziałam po buźce, podawałam soczek itp. I jak juz byla zrelaksowana powolutku wychodzilam. Czasami gdy jest malo senna ustawiam jej pozytywke i ona sobie jej slucha a ja jej spiewam cichutko - Gabi lapie dobry klimat albo daje jej butle z cieplym piciem ( albo mlekiem) - ssanie ją usypia a potem szybciutko podmieniam na smoka dzidzia zasypia wtulona w misie. ;D A i jeszcze gdy ja odkladam do lozeczka daje jej pluszka ktorego skubie zamiast mnie szczypać i to skubanie, tulenie misia tez ją usypia.
Mam nadzieje że niedlugo Ci sie uda

ale sie napisalam...
Pa uciekam

Witaj Gocha!

NIe nie Twoja corcia nie jest najwieksza!Jest tu sporo duziutkich dzieciaczkow i tak np Hania wazy 9 kg a mierzy 70 cm(czyli do najdluzszych nie nalezy!)Oczywiscie bedziemy Ci pomagac,tylko uwazaj forum uzaleznia!! ;Djezeli chcesz dolaczyc do grona nalogowcow to WITAJ,zajzysz tu raz i przepadlas na wieki!Ale ciezko nie byc nalogowcem w takim fajowym towarzystwie!

Goch uwierz mi ze to jeszcze nie erekordzista na tym forum!!!!!!!!hehhehe....

Karina no niezly sposob usypiania!ja nie mialam tego problemu od poczatkku!!!do dzis klade go do lozeczka po jedzonku wieczornym i juz wyedy robie swoje!!!moj Skarb usypia sobie sam z misim a jeszcze wczesniej sie pobawi i pogada!!!takze ja mam co do tego swiete dziecko!!!!w kazdym badz razie tylko na noc bo przez dzien spi 20 min z zegarkiem w reku!!!!no  nieraz od swieta zdazy mu sie troche dluzej!!!!

Co do uzależnień, to ja jeszcze nie zdążyłam sie zarejestrować, a już miałam pewne objawy nałogu. Dlatego postanowiłam dołączyć.

Jestem w szoku, jak poczytałam, co te wasze dzieciaczki już potrafia - od dawna same wstają, raczkują, mają całe baterie zębów. No gratuluję!!!

Kamilka jest jeszcze bezzębna (wiem, że na forum jest jeszcze kilkoro oczekujących na upragnioną dolną jedynkę).
Jest na etapie nauki raczkowania. A dzisiaj pierwszy raz wstała w kojcu!!! Sama siada, no i nieustannie stara się po mnie wspinać.
Ale za to jest wielką gadułą - dada, tata, mama, baba, daj, nie - to tylko wycinek jej słownika
No i umie robić "pa-pa" i "brawo".
I jeszcze od ponad miesiąca ślicznie wrzuca kulki do dziurki (teraz jesteśmy na etapie nauki wrzucania kwadratów i trójkątów).

reklama
Gocha witaj na forum ! ;) do albumiku musimy Cie dopisac czyli zglosic do moderatora - wtedy bedziesz mogla ogladac i dolaczac zdjecia :)
dziewczyny jestem mega wkur... zapomnialam wczoraj aparatu z taksowki, niezle sobie musialam popic ::) i teraz czekamy az ten koles co Nas wiozl zacznie prace, no ale czy sie przyzna, ze go ma ??? a moze nastepni klienci go zgarneli :mad: no wsciekla jestem, nie dosc, ze to 1200 zeta w plecy to jeszcze masa zdjec z Anglii i z tych chrzcin, a bez aparatu sobie nie wyobrazam :mad: nie bede Wam Ady pokazywac :-[ :-[ :-[

Do góry