reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

pamciaw  o matko ale zes mnie teraz przestraszyla.... normalnie az zaczelam sie bac porodu, a juz przeciez rodzilam :( Mi zdecydowanie wystarczyly podpaski...i to takie raczej cienkie ze skrzydelkami - nie takie zupelnie cieniutkie,... ja mialam Belli podpaski na pewno...te na noc - one takie dluzsze sa i faktycznie bylo lepiej...
Ale powiem Wam jedno...w szpitalu zabraniali mi nosic podpaski i majtki zeby skora oddychala (no ja i tak robilam swoje i zakladalam - no bo nie wyobrazam sobie inaczej) Ale jak byl obchod to szybko sciagalam :) hehe

reklama
Pamciaw - zgadzam sie z Toba, co do tych pieluch. Jak lezalam na Polnej na nerki, to w moim pokoju byly dwie rodzace kobiety. Rano na badaniu przekluto im wody plodowe, ktore lecialy strumieniem. Jedna z nich miala wlasnie takie pieluchy. Wygladaly jak duzo wieksze podpaski i byly duzo bardziej chlonne. Wydaje mi sie, ze byly Belli i nazywaly sie Baby cos tam. Zielone opakowanie.
Podpaski zupelnie nie zdalyby egzaminu. Sa po prostu za male. Po porodzie moze ok, ale i tak wydaje mi sie, ze wygodniej jest miec cos wiekszego. Poza tym, Alwaysy np. sa sztuczne, a te pieluchy nie.
Ja je wezme na pewno. Po tym co widzialam nie wyobraszam sobie inaczej. Na pewno tez kupie jednorazowe majtki, ktore mozna dostac w aptece. Nie mam zamiaru stresowac sie i robic jakies prania w szpitalu...

Ta moja kolezanka mowila o pieluchach na po porodzie, ale faktycznie ze i przed dobrze je miec. No i one wlasnei chyba lepiej oddychaja niz podpaski+majtki a nie da sie z podpaskami bez majtek....I jeszcze mi sie przypomnialo ze mowila cos o jednorazowych majtkach takich z siateczki jesli nie myle....kurcze moze ja w koncu zaczne sluchac jak mi sie rad udziela! Ale te majty tez z apteki.

Wanda przestraszylam Cie? ;) Nie chcialam w kazdym raze. A wyobraz sobie moja mine jak mi Aga o pieluchach mowila a ja nigdy nie rodzilam i nie wiem czemu ale nawet sie nie zastanawialam czy mi cokolwiek bedzie potrzebne w stylu pieluchy czy podpaski bo przeciez mam miec cesarke.....ech glupia ja.... ;)

No troche sie przestraszylam....mi wystarczyly podpaski, a stracilam wyjatkowo duzo krwi - chcieli mi nawet przetaczac, ale sie nie zgodzilam - dlatego mam wypis: "Wypisana na wlasne zadanie, poinformowana o grozacym niebezpieczenstwie" - ale jakos zyje do dzis i nic sie nie stalo :)

o rany...podziwiam Was dziewczyny za takie solidne i jak dla mnie przedwczesne przygotowywanie sie do porodu :) Mnie narazie wystarczy ze sie zapisuje do Szkoly rodzenia - i na tym narazie poprzestane :)
Ja tam sie nie stresuje jeszcze - w koncu dopiero konczy sie lato, a jeszcze cala jesien i pol zimy przede mna :) hehe a to duuuuzo czasu :)

aussi pisze:

To są inne majtki i te właśnie są polecane u nas w szkole rodzenia. :) Te są wielokrotnego użytku, mozna je prać. Są jeszcze inne majtki jednorazowe, fizelinowe czy jakioś tak ale ponoć nie są dobre bo odparzają skórę. Wystarczy jak się weźmie 3 pary tych pierwszych.

reklama
Wanda no fakt ze troche wczesnie na pakowanie torby, ale lepiej wczesnie niz wcale (przynajmniej wezmiesz co chcesz a nie co maz w amoku zapakuje).

A z drugiej strony to lato owszem jest, ale przed nami wcale nie jest jak piszesz cala jesien i pol zimy! Dla niektorych to nawet calej jesieni nie bedzie o zimie nie wspominajac, bo przeciez zima zaczyna sie w okolicach 20 grudnia (wstyd sie przyznac ale nie pamietam kiedy dokladnie-moze ktos mnie w tej kwestii oswieci?) wiec wiekszosci zostaje juz tylko jesien.....;) zleci ze hoho...zwlaszcza ze ja przed urlopem jeszcze jestem. Jak z niego wroce to bedzie 30tc...

Do góry