reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Nathalie jaki wyczerpujacy post :)
No ja sie zajmuje finansami ze tak powiem... taka tam dzialalnosc i tez nie moge sobie wlasnie pozwolic na niepracowanie, bo wlasnie by mi klienci uciekli...A dzi zrobilam tak: wywiesilam kartke ze dzis i jutro jest przerwa w godzinach od 12-13 i poszlam sie przespac :) Oczywiscie jak wrocilam czekaly dwie klientki, ale wytlumaczylam im ze to ciaza i w ogole - jako ze to panie, to zrozumialy :)
A co do mojej mamy i lekarzy - odpowiedzialas dokladnie tak, jakby moj kochany maz odpowiedzial na temat swojej tesciowej ;D hehehehe ....normalnie trafilas w sedno :)

reklama
Hejka,

karuzelki mysle ze moga tylko maluszkowi pomoc w rozwoju a na pewno mu nie zaszkodzic. Wodzac za zabawkami cwiczy miesnie galki ocznej a to zapobiega wadom wzroku. Bo wada wzroku to nic innego jak "zwiotczale" miesnie (bardzo skrotowo ujmujac). W kazdym razie lenka na pewno karuzelke dostanie. I zgadzam sie z Wami - powinna byc w konkretnych kolorach nie taka mamalyga pastelowa.... ;)

Jezeli chodzi o rozstepy to nie mam zadnych, ale wszystko jeszcze przede mna. :p Chociaz nie sadze bo mam raczej skore po mamie. elastyczna, ona nie ma do dzisiaj ani pol rozstepu (malo tego ona nie ma celulitu!!!! O sobie tego powiedziec nie moge choc na szczescie mnie w miare oszczedza celulit rowniez) Natomiast to czego sie o nich dowiedzialam (o rozstepach) z roznych madrych ksiwazek i od mojej masazystki to:

1) kremy absolutnie nie zpobiegna rozstepom, bo to jest uwarunkowane rodzajem skory, a ten z kolei - genetyka
2) Kobity po 30 jako ze "sflaczale" (sorka laseczki, zartuje sobie, ale jestem tu chyba najstarsza to pozwalam sobie na zarciki z "dojrzalego wieku") maja mniejsze szanse na rozstepy niz ich mlodsze kolezanki. Po prostu skora nie jest juz taka "gesta" i nie pekaja wlokna a sie latwo rozciagaja. Brzmi sensownie....Ale to pewnie znowu zalezy od egzemplarza....

Ja smaruje sie prawie codziennie (bo mi sie nie chce czasami taka jestem zmeczona wieczorem szczegolnie) ale kremikiem najzwyklejszym nawilzajacym. Mialam na poczatku mustelle ale tak mi zapach jej zbrzydl jak mialam mdlosci ze stala sie nie do zniesienia i oddalam kolezance.

Nathalie ten cudowny stanik triumpha to mamabel (chyba nie pokrecilam nazwy) jest naprawde wygodny!

Natalia Pamciaw napisała Ci juz jaki typ to jest specjalny stanik dla ciężarnych z lajkrą który rośnie z biustem i nie ma drutów. Jest naprawde wygodny jedyny minus to taki że są tylko białe. Kosztuje koło 60zł. Oglądałam ostatnio dla karmiących i tez fajnie wyglądał. Musze sobie sprawic ale to jak będę wiedziała jaki duży :p ;D

Ja tez sądze że jeśli się ma predyspozycje do rozstępów to i tak będa ale jakos próbuje zrobic by było ich jak najmniej :p a jak wyjdzie to sie okarze za 3 msc ;) ;D

własnie wsunęłam obiadek ;D ;D ;D

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Aussi, na posladkach moga byc rozstepy i to jakie!!!! Mi wyszly juz w liceum, ni z gruszki ni z pietruszki. Teraz w ciazy zrobily mi sie masakryczne - cale poslady mam w czerwonych pregach, beda ohydne dopoki nie zbledna. Fajnie maja te z Was, ktore nie maja tego problemu. Moja mama nie miala problemow z rozstepami, no a ja jednakowoz mam :mad: :mad: :mad:

Ja stanik nosze zwykly, no oczywiscie tez wiekszy juz ze 2 rozmiary niz dawniej.

Pamciaw chyba jednak zbyt skrotowo zdefiniowalas przyczyne wad wzroku ;) Ale nie chce mi sie na ten temat rozwodzic. ;)

Zjadlam taki wielki obiad ze masakrycznie mi teraz ciezko ;) A moja mala taki uparciuch czasem mnie tylko pyknie od niechcenia. Juz widze ze sie w tatusia wdala, ten sam spokoj i rozleniwienie ;)

p.s. dziewczyny wspolczuje wam rozlaki z mezami, ja sie z moim nie widze od niedzieli bo musial wracac do Pily, a juz mi teskno i ciezko na duszy :(

Czesc dziewczyny :)
Co do stanikow...ja nosze jak najbardziej usztywniane i podtrzymujace piersi - oczywiscie sporo wieksze niz przed ciaza - musialam sobie kupic kilka nowych... ale na pewno bede sie starala jak najdluzej nosic staniki podtrzymujace piersi na swoim miejscu - po to zeby nie opadly mi na kolana, tak jak prawie sie stalo w ciazy z Wiktorkiem - nosilam tylko miekkie - ciazowe i do karmienia i porazka !! Teraz nosze takie, ktore podtrzymuja piersi w miejscu gdzie powinny byc piersi :) hehe :) No ale kazdy nosi tak jak lubi... z drugiej strony jednak w ciazy z Wiktorkiem mialam strasznie wrazliwe piersi - doslownie na wszystko...a teraz.... bajka poprostu :)

Ale jestem dzisiaj obżarta, chyba trochę przesadziłam >:D Wysłałam moja siostrę do sklepu, aby mi kupiła cos słodkiego i wciagnęłam snikersa, twixa i czekolade za jednym razem :p
Jutro jadę na dwa dni do teściów, co będę robic bez was? ;D
To kończę juz, papa całusów sto dwa :-*

Witam wieczorkiem !

Magi - rozstępy ! Brrr... Niestety mam do nich skłonności ! Okropieństwo ! Ja też stosuję rano oliwkę, a wieczorem mustelę, ale nie sądzę żeby to coś pomagało !

I jeszcze mam pytanie do dziewczyn używających musteli : na ile Wam wystarcza jedno opakowanie ??

Stanik też noszę normalny, tyle, że większy ... :D

Kurcze, jak ja tęsknię za moim misiem ! :p

Nathalie ale z Ciebie śpioch ;D ;D pozazdrościćpopołudniowej dżemki
widzę że na forum dyskusja o rozstępach :laugh: się nie odzywam bo nie mam tfu tfu ;D ale moja koleżanka ze studiów miała i były okropne a ona wcale nie była w ciązy tylko sobie tak tyła i chudła i tak na zmianę i się jej zrobiły takie krechy jasne.

miłych snów i przespanej nocy !!

Beata nawet mi nie mów o tęsknocie :mad: własnie ze swoim siedziałam na gg
Ja tez chciałam sie spytac o Mustelle ;D teraz kupuje 3 opakowanie pierwsze miałam na 2,5msc drugie 2msc i mam nadzieje ze to mi starczy juz do konca ale nie sądze. Brzuch coraz większy więc kremu idzie coraz więcej :p ja nią smaruje się raz dziennie brzuch i biust

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

reklama
ach wy szczesciary ze stanikami wiekszymi, ja nosze te same, jeszcze wyjdzie na to ze bez sensu kupilam mamabel ;)
nie nie, mamabel rewela, cos tam sie powiekszylo ale nieznacznie, Wandzia zazdroszcze Ci :laugh: masz sie czym pochwalic, ja w ogole lubie takie kroje sportowe, wygodne, nieuciskajace i ten model akurat sie sprawdza. co do kremow to wole jak najrzadziej stosowac, bo jednak wszystko przenika przez skore i bez wplywu nie pozostaje, a jedrnosc, rozstepy czy celulit zalezy od schedy po rodzicach ;) i do nich pretensje, jak rowniez od diety, wiadomo co robi cukier w organizmie, a najszybciej widac to po skorce wlasnie.

moj dzidzius zostal wlasnie nakarmiony, na deser arbuzik, jak co wieczorek, chwilka z ksiazeczka i lulinki, jutro do pracki skoro swit :) , dobranoc

Do góry