reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej. Fajno, ze tyle nie piszecie to nadazam z czytaniem ;) Mysle ze kwestia listy do porodu dobrze, ze teraz wyszla. A takie uwagi jak pieluchy do szpitala sa nieodzowne! Mnie przerazala wizja biegania z takim "sledziem" miedzy nogami - jak mi to bardzo obrazowo przedstawila kolezanka, ktora juz rodzila ;)

Moja dzidzia 2 dni z rzedu malo byla aktywna, rano troche posmyrala, wieczorem posmyrala ledwo ledwo juz po mych dlugich namowach ;) A dzis do rana sobie tak fajnie fika ;) Musiala sie jakos inaczej polozyc bo teraz mnie skubie wyzej, i to znacznie wyrazniej czuc, a od dluzszego czasu walila na samym dole podbrzusza, czasem mialam wrazenie ze ja czuje tam gdzie juz nie ma brzucha ;)

Dzis odbieram chrzesniaka ze szkoly, chodzi do 1 klasy, w koncu sie dowiem jakie wrazenia ma ;) Z tego co wiem baaardzo mu sie podoba w szkole. Pamietam jak sie urodzil i byl taki maluski pomarszczony a tu ciach i juz do szkoly pomyka!
Pa!

reklama
Hejka Magi :)
Moja dzidzia tez ostatnie dni malo sie ruszala - tzn mala ja czulam...A dzis rano jak jechalam do pracy, nagle znalazla sie tam gdzie sie znalezc nie powinna jak ja prowadze - tak mnie na pecherz nacisnela, ze myslalam ze nie dojade do pracy i sie zatrzymam gdzies po drodze - ale jakos sie udalo cudem !!!

No czas szybko leci...ani sie obejrzysz, a Twoja dzidzia bedzie juz do przedszkola chodzic... Ja w ogole jestem w szoku, ze Wiktorek juz taki duuuzy, taki samodzielny, tyle mowi !!! Dopiero co byl moja malutenka dzidzka, ktora trzeba bylo przewinac, wykapac w malej wanience....rany ale sie rozklejam :( A w pracy to niewskazane, wiec koncze ten temat, bo sie jeszcze we lzach rozplyne :(

No Ingusia też lenia dostała przez ostatnie kilka dni, aż się zaczęłam niepokoić. Na szczęście wczoraj wieczorkiem dała popis, jeszcze nigdy nie kopała tak mocno i to ciąge w róznych miejscach na brzuchu. :laugh: Cały chodził na wszystkie strony. Do tej pory zresztą to były takie puknięcia, a teraz czuję jak mi naciśnie chyba nogą i jedzie po powierzchni brzuchola. Jakie to śmieszne uczucie! ;D ;D ;D

ja od paru dni na mojego narzekac nie mogę czasmi jak mi przyłoży to aż boli.
Juz za miesiąc wraca mój misialek (albo aż za miesiąc :p)
jeszcze dwie godziny i do domku i znów mam spagetti mniam ;D

aOla a gdzie ten Twoj mezus tak dlugo jest ??? Bo ja sie gubie troche i nie wiem... w kazdym badz razie wspolczuje - nie chcialabym w ciazy sama zostac przez taki dlugi czas - ale czasem nie ma innego wyjscia :(
Moj maz byl 2 lata temu w Anglii w pracy na 4,5 miesiaca - ja zostalam z 1,5 rocznym Wiktorkiem - jak Pawel wrocil, to maly go nie poznal :( tez porazka !!! Ale juz sobie obiecalismy ze to pierwszy i ostatni raz !!!

Przyprowadzilam Micha ze szkoly :) Mowie Wam jakie fajne uczucie, jak mi sie taki maly szkrab wylonil zza tych wielgancyh drzwi :) Chodzi do tej samej podstwowki do ktorej ja chodzilam, i klase ma ta sama co ja, i tak samo chodzi do B ;) Narobilam mu troche siary i nie dosc ze wycalowalam to jeszcze cyknelam pare fotek ;) On w tym czasie nie zwazajac na moje manewry a aparatem zbieral w najlepsze nasionka z turkow, coby dac babci na dzialke ;)

A moja mala tak sie rozbawila ze brzuch chodzil na wszystkie strony. Niestety Michu tego nie widzial, moze jeszcze potem. A jak zobaczyl moj goly brzuchol kiedy sie przebieralam zasmial sie jaki mam smieszny pepek, jak to stwierdzil: wyglada jak jeszcze jeden cycek ;) przytulil sie do brzucha i sluchal jak mala oddycha ;)

Jako ze piechotka musialam sie rzucic tam i z powrotem to jestem niezle wypompowana...A wiecie co, moze z tego upaly nasze dzidzie byly jakos mniej aktywne...Ja juz najchetniej ucielabym sobie drzemke, ale potem mam problemy ze snem w nocy ::)

Kurcze...wiecie co ??? Kilka dni temu, a konkretnie w ubiegly weekend Wiktorek mial na policzku i na jednej raczce taka jakby wysypke - wygladalo na jakies uczulenie albo cos w tym stylu... oczywiscie przeszlo mu po jednym dniu....nie goraczkowal ani nic...
I wiecie co ??? Wlasnie zauwazylam ze mam dokladnie takie same kropki na calym brzuchu !!!! bylam juz u lekarza rodzinnego - ale tylko sie zapytac i zeby spojrzala na to, bo to nie moja przychodnia i babka mi powiedziala ze mam sobie wapno kupic i obserwowac i ze jak nie przejdzie, to do dermatologa :(
Porazka doslownie - i tylko na brzuchu... fakt ze zmienilam ostatnio proszek (i to na ten niemiecki - dlatego licze ze to nie od tego, bo mam go 20kg), ale zeby od razu uczulenie ???
A najgorsze jest to, ze ja nigdy nie mialam zadnych problemow ze skora, a to juz drugie takie cos w tej ciazy... Jakos na poczatku - kolo 12-14 tygodnia ciazy zeszla mi cala skora z dloni - bylam u dermatologa, dostalam jakas delikatna masc, skora cala zeszla i koniec :(
No ale te kropki to mnie troche przerazily... w ogole nigdy alergiczka nie bylam !!!

Witam dziewczynki !

Ale upały ! Normalnie wytrzymać nie mogę ! ;)

Przede wszystkim muszę się z Wami podzielić wspaniałą wiadomością ! Mój mąż chciał mi zrobić niespodziankę i zamiast wracać w poniedziałek, przyjeżdża w sobotę ! Chciał mi nic nie mówić, ale z racji tego, że przylatuje samolotem ktoś musi koniecznie na lotnisko wyjechać ! :laugh: A do Warszawy mamy 220 km ! :laugh: Biedaczek musiał do Genevwy jechać, aby bilet przełożyć... :laugh: Jestem taka szczęśliwa ! Jutro jadę do Olsztyna przygotować trochę jedzonka, zrobić zakupy i sprzątnąć mieszkanko, a już pojutrze będzie mój skarb ! ;D ;D ;D

A jeśli chodzi o ruchy maleństwa to już są one zupełnie inne. Jakiś czas temu były to kopniaczki, a teraz czuję nomalnie, że się przemieszcza w moim brzuchu ! Za każdym razem cały podskakuje...Wczoraj wieczorem pod żebrem miałam mega dużego guza ! Miałam wrażenie, że mi skóra pęknie ! Tak wypchał główkę ! :laugh: Myślałam, że rodzice ze śmiechu popadają ! A poza tym sądzę, że pogoda na pewno ma wpływ na maleństwo i może się ono w wysokich temperaturach mniej ruszać ! :)

Wandzia - to moze byc zwykla wysypka uczuleniowa, jak nie masz temperaturki i nic Cie nie boli. Ja mialam podobnie chyba w 12 tyg i tez tylko na brzuszku, spanikowana polecialam nawet do szpitala zakaznego w nocy i babka sie smiala, ale mnie uspokoila i powiedziala ze to uczuleniowe - proszek, plyn albo cos takiego :)

reklama
Gonia no ja nie panikuje wcale...raczej sie wkurzam ze to nieladnie wyglada :) No nie mam ani temperaturki, ani mnie to nie swedzi ani nic :)
Polecialas do zakaznego ??? I tego sie nie balas ??? Co jak co, ale do zakaznego nie poszlam nawet jak mi babcia w maju umierala - bo to duze ryzyko - tam to mozesz dopiero cos zlapac - i to cos zakaznego :)

Do góry