reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beata wszystkiego naj........i żeby ten tydzień minął Ci jak najszybciej.

Ja juz po śniadanku objadłam się aż mi było niedobrze ;D ale było dobre rany ja znowu o jedzeniu :p

reklama
pamciaw no ja bym chetnie tez juz sie zabrala za te porzadki domowe, przemeblowania itp...ale niestety musze poczekac do urlopu... niestety to jeszcze troszke chyba potrwa...pewnie jeszcze ze 2-3 tygodnie do miesiaca gora :) Ale juz nie moge sie tego doczekac...
aOLA ja tez bym o jedzonku ciagle mogla :) wiec sie nie przejmuj :) Zreszta ja znowu jestem dzis workiem bez dna....ciagle jem i jem i nic...nadal glodna jestem !!!

Pamciaw - ale mnie rozbawiłaś :laugh: wcale nie chciałam robić reklamy, po prostu mówię, co sama wiem i co mnie przekonało do stosowania Jelpa. A poza tym, na pewno chcecie dla swoich kruszynek tak samo dobrze jak ja dla swojej pszczółki- no więc najlepiej! ;) Co do syndromu "wicia gniazdka" to ja mam chyba świra! Cały czas myślę co by tu dodać, albo czy na pewno ten odcień farby, a może nie taka komoda tylko inna, no i co najgorsze na nic nie mogę się zdecydować! :-[

A jeść to ja ostatnio mogę non stop, ja poprostu wpierdzielam!!! Wszystko, po kolei co tylko w lodówce i poza nią dostrzegę! Wczoraj wieczorem robiłam ptysie, bo nigdzie nie zdążyłam kupić. Ale za to były piiiichota, z bitą śmietanką, bananami i lodami waniliowymi ::) - mam nadzieję, że to nie będzie teraz moim wieczornym rytuałem ;)

dziewczyny, ja wlasnie wcielam cala paczke gum do zucia - tzn wlasnie wyzulam cala paczke owocowych gum do zucia - taka mialam ochote ze nie pytajcie :) a zaraz serek homogenizowany zjem bo znowu glodna jestem !!!

Hej!! A ja sobie nadaje z Zielonej Gory, jestem na wypoczynku zwolnieniowo - urlopowym ;)

Beatka - rowniez zycze wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zeby z dzidzia bylo wszystko dobrze, a rozwiazanie nastapilo szczesliwie ;) i duuuuzo milosci.

Ziemziu, ja tez sie zastanawialam nad Lowela ale teraz to tylko Jelpa kupie. Skorzystam z okazji ze jestem w ZG, tu jest taki wynalazek jak hipermarkety ;) czego w Pile nie uswiadczysz ;)

No to tyle. Zazdroszcze Wam wicia gniazdka, ja jeszcze musze poczekac. Juz mam wizje z firankami dla dziecka, roletkami itd...moze na winobranku jakies ladne pokupuje dodatki...jakby co sie pochwale ;)

Pa, milego dnia!

Ziemzia - jak czytalam o tych Twoich ptysiach to mi sie nagle slina zaczela w nadmiarze produkowac! ;D ;D Czy mozesz podac przepis?? Tutaj nie maja takich fajnych ciach. W ogole to raczej takie suche a nie z kremem. Nie wiedza co dobre!! ::)

Hej, gdzies nam sie Agamarkam i Neon podzialy, czy ktoras z Was pamieta, czy One sapowiadaly jakies wyjazdy albo co??

Już podaję:

Składniki:
- 6 jaj,
- 250g mąki,
- 125g masła lub margaryny,
- 250 ml wody,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia - płaska.
- 0,5 l śmietanki kremówki, (lub twój ulubiony krem: tortowy, karpatkowy, w-z, tiramisu...)
- 2 śmietanfixy,
- 2-3 łyżki cukru pudru do posypania

Wodę i masło zagotować. Wsypać mąkę i proszek, dokładnie wymieszać (powstanie szklista masa), ostudzić, wbijać po dwa jajka i wymieszać na jednolitą masę. (Na początku wygląda to trochę dziwnie, ale powstanie z tego jednolita masa.)

Nakładać ciasto na blachę (kulki wielkości piłeczki pinpongowej) zachować 10 cm odstępy, bo będzie się rozpychać. Piec 20 min. w 190-200 st. C

NIE otwierać przez ten czas piekarnika.
Ubić śmietankę z cukrem i śmietanfixem.
Przekroić ptysie na połowę i przełożyć śmietanką. Ja dodaję owace w kostce do śmietany, np. banany, brzoskwinie, truskawki, jagody... co nam w duszy gra ;) A do tego kulka lodów waniliowych! ::)

Uwagi:
Najlepiej przekładać je śmietanką tuż przed podaniem. Jeśli wcześniej to trzymać w lodówce, bo śmietana może się dziwnie zachowywać!

Boże... jak to dobrze, że ja piekarnika nie mam!  :p

Przez ten weekend przybył mi 1 kg!!! A to wszystko przez teściów, którzy pyszne żarełko poprzywozili, do tego na spacerku co rusz lodziki, gofry z bitą śmietanką itp itd. Ech...

A co do urządzania mieszkanka, to się strasznie wkurzyłam, bo mi mąż popsuł całą wizję naszego dużego pokoju! Chodzi o kolor ścian. Cały czas była mowa o niebieskim, lecz okazało się, że mówimy o 2 różnych kolorach. Właśnie byliśmy w Castoramie i pokazaliśmy sobie nawzajem o czym myślimy i mój mąż wybrał taki jasny niebieski, że aż się mdło robi na sam widok, bleee... A ja chciałam taki ciemny, lekko przydymiony. I teraz dupa. Nie wiemy jak pomalować duży pokój.  :mad: Chyba się powieszę...

reklama
Natalia nie zapomnij ze na scianie kolor i tak wychodzi na ciemniejszy...najlepiej wyposrodkujcie sobie kolor i zrobcie taki niebiansko niebieski ;D ja mam taki niebiesko-niebieski w sypialni i jestem baaardzo zadowolona...zreszta moze wkleje zdjecie na tle tego pokoju, to sama zobaczysz - ale to jak bede w domku, bo tutaj nie ma fotek :(

Do góry