reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

No cześć ;D

Byłam dziś u lekarza na kontroli i mam dobre wieści. :laugh: Szyjka nieznacznie, ale się wydłużyła, dzidzia powędrowała nieco wyżej, co oznacza, że mogę trochę wyluzować z leżeniem czyli - częsciej do Was zaglądać!!! ;D ;D ;D Jeszcze kochani teściowie przywieźli mi leżaczek więc teraz sobie siedzę z wyciągniętymi kopytkami w pozycji półleżącej przy komputerku. Ale czadzik! :D

Agnes fajnie, że idziesz na wesele, tylko uważaj na siebie i nie fikaj tam za bardzo, bo nie dalej jak 2 tygodnie temu znajoma urodziła w 6 miesiącu (!!!) właśnie po zabawie weselnej. Dzidzia na razie jest w inkubatorze i nie wiadomo jak to dalej będzie... :( Przepraszam, miało nie być smutno, ale to ku przestrodze.

Beatko u mnie tez Inga jest często poprzecznie ułożona i zawsze rano ok. 5.00 mam pobudkę - ciosy z obu stron brzusia, dosłownie całe serie jakby waliła rączkami i nóżkami jednocześnie (kickbokserką będzie chyba ;) ). Przestaje dopiero jak się przekręcę na wznak. :laugh:

reklama
Hej Dziewczynki!

Ale tu dzis cichutko! Mam nadzieje, ze sie gdzies wygrzewacie na sloneczku i to dlatego! ;D Moje Malenstwo juz sie znowu w miare rusze, ale skojazylam dopiero wczoraj dlaczego Maly byl taki nadaktywny 2 dni temu - po raz pierwszy od kilku miesiecy wypilam kawe i to dosc mocna! Pewnie to ona dala Mu takiego kopa, ze szalal, a potem sie niepotrzebnie martwilam. ::)

Cześć dziewczynki!!
Pusto tu rzeczywiscie. Ale jestem zdechla z wczorajszego weselka. :p
Zabardzo nie szalałam, tylko wolne z mężem tańczyłam. :laugh: Starałam sie nie przesadzać. Dzidka całą noc waliła, tez się bawiła ;D Nózki mnie bolą teraz, ale juz pomoczyłam w miseczce i jest ok Mała tez juz chyba wstała, bo zaczeła sie właśnie wiercić.
Także uważałam na brzuszek, zreszta mój mąż za mna cały czas biegał ;D :D
Miłego dnia

widzisz Paaricia jak to jest z naszymi maluchami? ;) lubia tak sie wygłupiać, moj tez po kawce jest nadaktywny wiec nie przesadzam i pije z umiarem, słoneczny dzien u nas :)

O tak, male lobuziaki rosna! ;D ;D

Agnes - ale Ci zazdroszcze tego weseliska! Tez bym chetnie gdzies wyszla. Jak narazie to w piatek parapetowe robimy, ale i tak nie ma co jak weselisko. Ech! :D Fajnie, ze Mezus Cie pilnowal! ;D Podoba mi sie jak faceci tez sie przejmuja i dbaja o Dzidziusia! ;D

Cześć dziewczynki!
Magi - no faktycznie, pracuję i liczę, ale wtedy to tak mała brykała, że niestety praca poszła na bok ;)
Co do proszków to różnica między Jelpem a Lovellą jest taka, że Lovelle ma te fosforany, których się unika na początku ze względu na alergie, a Jelp jest na bazie płatków mydlanych i fosforanów nie ma. Płatki mydlane można spokojnie używać w pralce - nic się na pewno nie stanie.
Moja Miśka, też czasem ustawi się w poprzek, ale uważam, że to nic niepokojącego, gdyby działo się coś złego to byłaby bardzo aktywna albo wcale by się nie ruszała, więc spoko, maleństwo pewnie jeszcze dżiliard razy się obróci! ;)
Ja też tak mam, że jak mała bryka bardzo dużo jednego dnia, to drugiego dnia jest bardzo spokojna - śmieję się, że odpoczywa po imprezie ;)
A my wczoraj pomalowaliśmy jeden pokoik i efekt jest superaśny, jeszcze został jeden, ale to w jakiś inny weekend! Teraz mamy ładniusio czyściusio, no i kupiłam komodę dla dzidziolinki!

Ziemzia dzięki za wyczerpującą odpowiedź na temat proszków teraz wiem że kupie Jelpa.

U mnie tez dzis cieplutko ale mam leniwy weekend w sumie to nic nie robiłam tylko leżałam i...podjadałam :-[

Beata twojemu mężusiowi został chyba jeszcze z tydzień? U mnie 33dni.

Wczoraj ok 23 dostałam smsa od mojego męża że właśnie jest na wieży Eiffla :o i podziwia widoki. Zrobił sobie ze znajomymi weekend w Paryżu. Ale mu zazdroszcze ale obiecał że kiedys mnie tam zabierze.
Jutro kolejny tydzień pracy :p

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Czesc dziewczynki :)
Przez weekend tu nie wchodzilam, bo bylam odpoczac na wsi - swiezym powietrzem pooddychac :)
Troche bylo tu do nadrobienia, ale juz przeczytalam :) Obiecuje ze juz nic zlego nie dotyczacego mnie nie napisze... Faktycznie po co sie stresowac - takze od dzis same optymistyczne wiadomosci )mam nadzieje) i sorki jezeli kogos urazilam :)
Bydgoszczanki - to jutro sie spotykamy o 17 w dwojce przy budynku E ???

Ja dzisiaj jestem caly czas nienajedzona - ciagle bym jadla...Na obiedzie bylam dzis w pizzeri Mario (jak dla mnie najlepsza pizza w Bydgoszczy), taka mialam na nia ochote !!!! A pod wieczor juz nie moglam sie powstrzymac i namowilam mezusia zeby jechac do Sowy - do tej nowej w miare kawiarni O lala na Gdanskiej !!! Ale sie nawpychalam tych lodow - a zeby bylo ciekawiej, wczoraj rano tez bylismy doslownie na chwilke na Gdanskiej i tez sie bez lodow nie obylo :) I pierwszy raz zauwazylam ze dzidzia ma jakies smaki - i wczoraj i dzisiaj po lodach zrobila sie bardziej ruchliwa :)
Wrocilam do domku i wypilam prawie caly litr soku pomidorowego - a dla Waszej wiadomosci, przed ciaza nie lubilam tego soku, smierdzial mi i w ogole byl niedobry :) Jak to ciaza potrafi wszystko zmienic :)
A teraz wpadlam tylko na chwilke, poczytac posty, zeby jutro w pracy za duzo czasu na czytanie nie tracic i byc w miare na bierzaco :)
To dobranoc kobitki ciezarne :)

ja tez dzis wyladowalam na lodzikach :laugh: chcielismy do Sowy ale paskudniki miejsc nie mieli mam nadzieje ze jutro uda mi sie przyjsc do szpitala :) i sie rozpoznamy. Mowie chcialabym bo nie wiem jak mi sie pouklada dzien ::) ciezko przewidziec, ale mam nadzieje, ze do zobaczenia pod pawilonem E ;)

reklama
Witam dziewczynki !

A ja własnie usiadłam do kompa! Miałam sporo gości, bo to już moje kolejne urodzinki! :laugh: A teraz ledwo żyję! Ale już po wszystkim... ;D

Ola - mój mężuś wraca w następny poniedziałek, także jestem bardzo podekscytowana i szczęśliwa! ;D

Ale jestem zmęczona! Biorę książkę do łóżeczka i za parę minut pewnie będę spać!
Pozdrawiam!

Do góry