reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

To ja tez się pochwale, że moja Gabrysia sama siada. PIerwszy raz udało jej się to w środę, ale tak trochę niegramotnie, za to dzisiaj już całkei sprawnie jej idzie. Mnie to cieszy, bo ona długo preferowała pozycje na pleckach i nawet się obracać na brzuch nie chciała, a tu w ciągu miesiaca opanowała tyle nowych umiejętności, aż szok. Chyba musi nadrobić pół roku lenistwa. I namiętnie gada. Najpierw opanwała bababa, potem przyszłedł czasn a tatata, papapa i dadada. Mama nie słyszałam.

reklama
Kamil też już potrafi sam usiąść i nawet potrafi chwilkę usiedzieć trzymając w rączkach zabawkę czy inną rzecz ale jeszcze chyba troszkę zanim będzie sam pewnie siedzieć bez trzymanki :)

Joeey ja tez chyba muszę zrobić takie oduczanie noszenia, bo ostatnio Kamil non stop chce być na rękach :( Normalnie nie mam czasem jak zjeść sobie śniadania bo ten koncert taki daje  ::)

Ale właśnie Didi co to da jak ja go będę oduczać, a jedziemy do dziadków i tam go non stop mają na rękach :(

Klucha mam koleżankę, która ma synka ponad 2-letniego i on już mówi babcia, tata, dziadziu, a na nią woła "toto" Chyba bym się załamała::)

Dziewczyny, ale liczy sie pierwsze slowo wypowiedziane swiadomie :) A wiadomo ze najlatwiej dziecku powiedziec baba, data i tata a mama nie :p takze sie nie martwcie tym :)

Ola - tez zazdroszcze deszczu - u nas duchota, ale nie tak wybitna jak wczoraj... podobno jutro ma padac - a my planujemy wycieczke nad jeziorko :D :D :D

jaskoleczki lataja i zapowiadaja deszcz NARESZCIE - duchota na maksa, dzis kolo poludnia Ada uciela sobie 40min. drzemke w samochodzie bo klimatyzacja chodzila, a druga teraz dopiero - przyrzekam ale mam juz dosc - nie daje sobie z nia rady - marudzila caly dzien - to przez upaly bo chyba jeszcze nie zeby :p zalamka ! noszenia jakos nie moge oduczyc ::)
takze jestem miekka - nie twarda - tez nie potrafie sluchac biadolenia bo tak mi jej zal ale z drogiej strony tak mnie wytresowala mala aktoreczka ze ho ho ::)
no i nie siedzi, a wasze TAK - moze z Ada cos nie tak - ona chce tylko stac ciagle i nie lubi siedziec ::)

a u nas juz od 17 burza..:D ;D ..grzmi i pada..ale fajnie..co za ulga:D

rozmawialam z Cyprysiowa na gg..i kazala was pozdrowic..biedna juz nie ma sil Cyprys ciagle chce na rece ..kamila juz ledwo zipie..ciagle cos..nawet nie ma sil na Bb wejsc..Adrian czuje sie tez ok..powiedziala ze jak da rade to jutro zajrzy bo dzisiaj maja gosci..:D

co do siedzenia bez trzymanki to Al juz ladnie siedzi i bawi sie zabawka na siedzaco ..:D oczywiscie mamusia dumna z synka..a slowa ktore mowi to oczywiscie jade..ide..dziadzia..tata..slowa mama i baba nie ma w jego slowniku..>:D

widziałam reklamę lodówki Super ;D

u mnie na szczęscie Piotrus nie wymaga ciągłego noszenia Musi być poprostu ze mną Albo na podłodze przy komp (wtedy na macie) albo w kuchni czy w łazience (to w foteliku) No i musze cos do niego gadac ;)

teraz już spi Ostatnio tak zasypia koło 19.30 i muszę go pochwalić od 3tyg zasypia sam ;D (tfu tfu)

reklama
Do góry