reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Zdanka -  ja tez bylam zapisana do Poloneza na targówku  :)  ( mam bliziutko z Tarchomina) ale raz zaspałam ( na godz.9 w sobote zajecia ), sa tez po poludniu ale miejsc juz dawno nie ma.  :(
Ale moze to lepiej bo duzo zajec by mi przepadlo przez wyjazdy... ale tak Wam zazdroszcze jak ogladam Wasze fotki - kocham wode   :(  Po wakacjach juz bedzie Adam to musze sie zapisac koniecznie.
Zdolne te Wasze dzieciaczki.

Dobranoc....

......a raczej DZIEŃ DOBRY! JESTEM PIERWSZA! ;D  ;D  ;D  ;D

Hej dziewczynki!

Didi - ale superancko! Ciesze sie z Toba! ;)) No i neta zalatwiaj szybko. Znalazlas w koncu jakas chalupke?

Wanda - wspolczuje przeprowadzki. Och skad ja to znam - to pakowanie bez konca!

Beatko - wspolczuje oddania pieska...

Ech no a ja mysle, czy kupowac cos MAlemu na dzien dziecka, bo tutaj nie ma dnia dziecka 1 czerwca. Nie wiem czy w ogole jakis jest?? No pomysle. I tak co chwile cos Malemu kupuje... No ale napewno ja cos dostane, bo to moje urodzinki. ;D ;D Ostatnia 20... Ech!

Witam serdecznie!!
Drogie mamusie - macie cudowne dzieciaki
I ja chciałam dołączyć do Waszego forum.
16 grudnia 2005 roku urodziłam córę: Weronika przy narodzinach ważyła 3540 gram i mierzyła 54 cm, przy wypisie waga spadła do 3200 - i to mnie martwiło.
Teraz rośnie zdrowo (oprócz uczulenia na białko mleka krowiego).
Rozkład dnia i nocy mojej córci wygląda następująco:
Budzi się 6.00 - 7.00
Godzine po przebudzeniu zjadada mleko (BebilonPepti) ok. 150ml z łyżeczką kaszki bezmlecznej np z bananami.
Ok. 9.00 pora jest na deserek ok. 100ml.
Potem drzemka (max. 1 godz.)
O 11.00 jedzonko - Mleko 120 ml na gęsto z kleikiem kukurydzianym (bardzo lubi jeśc łyżeczką)
Spacer teraz z babcią (ja wróciłam do pracy ) półgodzinna drzemka w trakcie spacerku, potem rozrabia, nie chce przebywać w ózku, trzeba brać ją na ręce - ogląda sobie świat z zainteresowaniem.
15.00 mleko 120 ml z łyżeczką kleiku
16.00 Zupka/Obiadek/Danie warzywne około 130ml
Potem drzemka (max 1 godz.)
19.00 Mleko 120 ml z łyżeczką kleiku
20.00 Kąpiel
21.00 Dojada jeszcze troszkę na noc około 90 ml mleka łyżeczką z kaszki z bananami (jabłkami, owocami leśnymi)
No i spanko od około 21.00 do 6.00 - 7.00 Czasami się wybudza w nocy, ale jeść nie chce, obawi i się, porozgląda i zasypia ponownie.
Objadki/zupki dostaje narazie gotowe ze słoiczków.
Czyli ogólnie w ciągu doby zjada ok. 600 ml mleka +deserek 100 ml + obiadek ok. 130ml + picie (mało, w sumie ok. 120 ml)

Sprawność ruchowa: sama nie siada i nie siedzi jeszcze, stópki odkryła już w kwietniu, a od tygodnia wkłada je do buzi i ciumka Na boki sie przekręca, na brzuszek udało się pare razy (ogólnie za długo nie lubi leżeć na brzuchu).
"Rozmawia" z nami a nawet się wykłuca. Rozrabiara z niej chyba wyrośnie (a rodzice tacy grzeczni hehe)
Przez sen mówi ma-ma-ma-ma z taką żałością, wtedy do niej wstaję i mówię, że wszystko jest ok., spij maleńka spokojnie, mamusia Cię Kocha.

To narazie tyle.
Na pytania chętnie odpowiem

Dor1976 witaj serdecznie na forum! Pisz jak najwiecej! ;D To ja sie pierwsza zapytam - jak masz na imie, jesli mozna wiedziec? Moj Syneczek tez jak jest rozzalony to mowi mammmammaaaammama. Bardzo mnie to rozczula. :D :D

Ja Dor powitalam na innym watku, ale tu jeszcze raz - witaj!

Jsorbek - podpisuje sie pod Twoim apelem o obnizenie lozeczek!!! Jak zobaczylam Adunie to malo zawalu nie dostalam! :)

Spadam do roboty!

papa!

Dorota mam na imię :)
Moja córa to Weronika Ewa :)
Mój mąż to Marek :)

I z tego miejsca pozdrawiam Natalię :) i inne forumowniczki też :)
Z Natalią miałam przyjemność na innej stronce na forum (w tej chwili kiepsko działa).

Nie mogę sie doczekać aż moja córa sama usiądzie, sama sie będzie turlać, aż wyrośnie jej (wkońcu) pierwszy ząbek itd ..............
PA

reklama
a teraz ostrzezenia  ;D

po 1 :..uwazaj strasznie uzalezniamy jestesmy jak nalog ..wiec zastanow sie i wycofaj poki jeszcze masz czas..a czasu dla nas nie bedziesz miala>:D..bo dupsko spierzemy na kwasne jablko..

po 2:..no jesli juz sama zdecydowalas ze chcesz do nas dolaczyc to podpisalas na siebie wyrok i przepadlas juz mamy Cie w swoich sponkch..;D

po 3: ..zagladaj czesto oczywiscie jesli na to corcia pozwoli  i pisz..plotkuj z nami o wszystkim ..a jak masz tesciowa wiedzme to wyzywaj na nia

po 4:..caluski dla Weronisi..:D..

no to ide do mlodego bo dostal czkawki i juz przeczilgal sie na koniec lozka i trzeba interweniowac bo tam nie ma poduszek

Do góry