reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Witam

Mam pytanko Gonia gdzie ty zdecydowałas sie rodzić, czy masz połozna i do jakiego lekarza chodzisz? Ja będe rodziła w Bizielu (pierwsze dziecko rodziłam w dwójce koszmar to mało powiedziane) mam namiary na dwie połozne robiłam usg u dr. Wasilewskiego . Dzisiaj sąsiadka poszła rodzić do Biziela to będe miała świeże wiadomosci.

reklama
Doniu..:)..moja siostra rodzila rok temu na kapach i jest zadowolona :)...duzo sie tam zmienilo a i  ja tez chce tam rodzic no i Gonia chyba tez tam bedzie rodzila..:)..

a powiedzcie mi moje Bydgoskie brzuchatki jak to u was wyglada ze szkola rodzenia czy juz sie gdzies zapisalyscie..:)..moze razem bysmy cos wybraly albo jedna poszlaby za druga co wy na to..:)

Jezeli chodzi o ruchy dzidzi to mi pani gin wczoraj wyjasnila ze w moim wieku ciazy (23 tyg) powinnam czuc raz dziennie mocne bulgotanie. Moze byc tego wiecej i wyrazniej ale minimum to. Jezeli nie ma to nalezaloby sie zaniepokoic, a przynajmniej u lekarza sprawdzic. Natomiast wczoraj czytalam razem z info o szczepieniami ze niepokojace jest ja sie dzidzia nie rusza ale tez jak sie miota nalezy ja sprawdzic, bo to moze nie byc takie pozadane.

No to Pamciaw mnie uspokoiłaś z tymi ruchami, raz dziennie to na pewno, ok, obiecuje, ze nie będę go drażnić ;)
Jak tylko coś zjem to też jest natychmiastowa reakcja.

Donia jezu nie załamuj mnie, dawaj i opowiadaj, kiedy rodziłaś, co i jak, aż tak strasznie?? Bo ja z kolei słyszałam same superlatywy o 2 a horrory o Bizielu. U Wasila to my wszystkie trzy byłyśmy w takim razie :laugh: facet rzeczywiscie jest najlepszym patologiem ciąży w całej Bydzi wiec w razie czego zawsze wykryje wszelkie nieprawidłowości. To wypytaj koleżankę o wrazenia i dawaj tu.

Didi co do szkoły rodzenia to nie wiem czy w ogóle sie zdecyduję, na razie jadę na książkach, z tym że powywalałam większość, bo mnie denerwowały, jak typowy student medycyny znajdowałam u siebie wszystkie nieprawidłowości, zostałam przy ukochanym Fijałkowskim, bo wpływa kojąco, W oczekiwaniu... i przede wszystkim swojej własnej intuicji :p

Aha Donia pytałaś do jakiego lek. chodzę, wybrałam Knypińskiego z przychodni na Kapach, on urzęduje w 2 a na Kapach jest poza tym kierownikiem. Facet dobry, kontaktowy i konkretny, dużo dobrego o nim słyszałam. Do porodu wynajmę położną, mam namiary jakbyś chciała, babka sprawdzona i bez zastrzeżeń. A idziecie sobie obejrzeć oddział? Moze sie razem przejdziemy? :) :) :)

Ziemzia dziękuje za szczegółowe informacje o Twojej szkole ! ;D Wychodzi na to, że ta moja jest całkiem droga jak na 10 marnych spotkań ! Filmów ani wycieczek nie będzie chyba, a więc miernota ! No, ale trudno ! Lepszej nie ma ... :p

Pamciaw - wózek świetny ! Super, że wszystko z dzidzią ok i że badania są w normie ! ;D

A odnośnie tych ruchów to ja przez ostatnie dwa dni też jakoś mniej małą czuję ! Może to przez tą pogodę ! :p Ale głupio jest mi latać na izbę przyjęć, aby posłuchać serduszka ! ::)

reklama
Aha Gonia to chyba jest 2:1 dla dwójki ja tam nie zawitam , fakt ze rodziłam 8 lat tamu , ale wszystko pamiętam jak wczoraj ( 33 godziny lezenia w bólach , zero zainteresowania ze strony personelu, na koniec vacum i kleszcze i wreszcie poród po którym mój syn 4500g 62 cm spał 12 godzin taki był wymęczony ) teraz idę we wrześniu do Wasilewskiego na wizytę i powoli sie wkupuję do Biziela . Leżałam tam w lipcu na patologii wczesnej ciazy i sobie chwalę. Więc póki co Biziel.Fakt ze jest tam jak za komuny ale opieka znacznie bardziej fachowa.

Do góry