reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Witam

Mam pytanko Gonia gdzie ty zdecydowałas sie rodzić, czy masz połozna i do jakiego lekarza chodzisz? Ja będe rodziła w Bizielu (pierwsze dziecko rodziłam w dwójce koszmar to mało powiedziane) mam namiary na dwie połozne robiłam usg u dr. Wasilewskiego . Dzisiaj sąsiadka poszła rodzić do Biziela to będe miała świeże wiadomosci.

reklama
Doniu..:)..moja siostra rodzila rok temu na kapach i jest zadowolona :)...duzo sie tam zmienilo a i  ja tez chce tam rodzic no i Gonia chyba tez tam bedzie rodzila..:)..

a powiedzcie mi moje Bydgoskie brzuchatki jak to u was wyglada ze szkola rodzenia czy juz sie gdzies zapisalyscie..:)..moze razem bysmy cos wybraly albo jedna poszlaby za druga co wy na to..:)

Jezeli chodzi o ruchy dzidzi to mi pani gin wczoraj wyjasnila ze w moim wieku ciazy (23 tyg) powinnam czuc raz dziennie mocne bulgotanie. Moze byc tego wiecej i wyrazniej ale minimum to. Jezeli nie ma to nalezaloby sie zaniepokoic, a przynajmniej u lekarza sprawdzic. Natomiast wczoraj czytalam razem z info o szczepieniami ze niepokojace jest ja sie dzidzia nie rusza ale tez jak sie miota nalezy ja sprawdzic, bo to moze nie byc takie pozadane.

No to Pamciaw mnie uspokoiłaś z tymi ruchami, raz dziennie to na pewno, ok, obiecuje, ze nie będę go drażnić ;)
Jak tylko coś zjem to też jest natychmiastowa reakcja.

Donia jezu nie załamuj mnie, dawaj i opowiadaj, kiedy rodziłaś, co i jak, aż tak strasznie?? Bo ja z kolei słyszałam same superlatywy o 2 a horrory o Bizielu. U Wasila to my wszystkie trzy byłyśmy w takim razie :laugh: facet rzeczywiscie jest najlepszym patologiem ciąży w całej Bydzi wiec w razie czego zawsze wykryje wszelkie nieprawidłowości. To wypytaj koleżankę o wrazenia i dawaj tu.

Didi co do szkoły rodzenia to nie wiem czy w ogóle sie zdecyduję, na razie jadę na książkach, z tym że powywalałam większość, bo mnie denerwowały, jak typowy student medycyny znajdowałam u siebie wszystkie nieprawidłowości, zostałam przy ukochanym Fijałkowskim, bo wpływa kojąco, W oczekiwaniu... i przede wszystkim swojej własnej intuicji :p

Aha Donia pytałaś do jakiego lek. chodzę, wybrałam Knypińskiego z przychodni na Kapach, on urzęduje w 2 a na Kapach jest poza tym kierownikiem. Facet dobry, kontaktowy i konkretny, dużo dobrego o nim słyszałam. Do porodu wynajmę położną, mam namiary jakbyś chciała, babka sprawdzona i bez zastrzeżeń. A idziecie sobie obejrzeć oddział? Moze sie razem przejdziemy? :) :) :)

Ziemzia dziękuje za szczegółowe informacje o Twojej szkole ! ;D Wychodzi na to, że ta moja jest całkiem droga jak na 10 marnych spotkań ! Filmów ani wycieczek nie będzie chyba, a więc miernota ! No, ale trudno ! Lepszej nie ma ... :p

Pamciaw - wózek świetny ! Super, że wszystko z dzidzią ok i że badania są w normie ! ;D

A odnośnie tych ruchów to ja przez ostatnie dwa dni też jakoś mniej małą czuję ! Może to przez tą pogodę ! :p Ale głupio jest mi latać na izbę przyjęć, aby posłuchać serduszka ! ::)

reklama
Aha Gonia to chyba jest 2:1 dla dwójki ja tam nie zawitam , fakt ze rodziłam 8 lat tamu , ale wszystko pamiętam jak wczoraj ( 33 godziny lezenia w bólach , zero zainteresowania ze strony personelu, na koniec vacum i kleszcze i wreszcie poród po którym mój syn 4500g 62 cm spał 12 godzin taki był wymęczony ) teraz idę we wrześniu do Wasilewskiego na wizytę i powoli sie wkupuję do Biziela . Leżałam tam w lipcu na patologii wczesnej ciazy i sobie chwalę. Więc póki co Biziel.Fakt ze jest tam jak za komuny ale opieka znacznie bardziej fachowa.

Do góry