reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej PAMCIAW ja też znam wersję, że na lewym boku śpi się najlepiej.... Tylko wczoraj mnie olśniło, że pisząc wtedy pomyliłam kierunki.... hi hi hi....
w ogóle jestem jakaś roztrzepana..... ;D

reklama
Gonia, Ziemzia, myslicie ze to prawdziwe zdjecie???? Ja sie poplakalam....strasznie....rycze jak bobr, nie wiem czemu. Jezeli to zdjecie jest prawdziwe...to ja.....no to ja nie wiem co ja..... Moja Lenka ma teraz dokladnie taka sama lapke w takiej sytuacji....Tej samej +/- wielkosci....Pewnie dlatego rycze ze sobie wyobrazilam ze to moja kochana ksiezniczka lapie palec tego chirurga po czym musza sie pozegnac na kila miesiecy i jakos mi tak dziwnie....beksa ze mnie straszna!

A wozek wychodzi taniej od Mutsiego. A jezeli wezme opcje bez kupowania od razu fotelika do auta - to znacznie!

Ciesze sie ze Wam sie podoba.

Kolor jedyny ktory jest dla mnie do przyjecia to granatowy (na hiszpanskiej stronie jest on tylko w tej wersji Slalom pro "cos tam" i nazywa sie dark blue, u nas jest w normalnej wersji i nie wiem jak sie nazywa).

No i zaleta kolejna tego wozka - nie tylko gondola jest lekka ale calutki wozek. Spacerowka wazy - i tu sie zrodla roznie wypowiadaja: miedzy 8  a 9,5 kg. W mutsym sam stelaz 11,75 kg.....

GONIA- oglądałam tę "rączkę" i jestem w szoku!!! Aż trudno w to uwierzyć!!! Wg mnie strasznie to dziwne ale może być prawdą.... Kurcze.... W każdym razie super ujęcie i przeżycie dla mamusi owej "rączki"  ::)

sylwiaczek - nic sie nie martw roztrzepaniem, ja wczoraj zjechalam dokumentnie o betonowy filar prawy bok samochodu parkujac (a musze nieskromnie przyznac ze jestem a raczej bylam b. dobrym kierowca i parkowanie nigdy mi problemu nie sprawialo!). Dobrze ze auto sluzbowe wiec tylko smiechem to skwitowalam, prywatnie pewnie bym sie wsciekla, bo mam pieknie pokiereszowany caly prawy bok.....:)

;D W sumie przyzwyczaiłam sie już do tego roztrzepaństwa!!! czasem łapię się na tym, że uważam na to co robię.... Bo albo sama sobie cosik zrobię albo coś psuję.... hi hi hi....

Niooo....To są właśnie plusy ;D służbowego autka....

Kurzczaki! Nadal jestem w szoku po przeczytaniu listu od tamtej dziewczyny i po obejrzeniu tego zdjęcia.... Aż łezka się kręci w oczku....

o matko..:)Pamciaw..:)..nie jestes sama w plakaniu ja tez rycze z byle czego jak bobr..:)..a jak zaczelam czytac i pozniej zobaczylam to zdjecie rasi maluskiej to sie poryczalam..:)..taka maluska kochana raczka..:)..jestem w szoku..:)..pomyslec tylko ze to nasze malenstwa tak sciskaja juz mocno nasza pepowine od srodka..:)

Goniu ..:)..wybieram sie ogladac oddzial ale nie wiem jeszcze kiedy..:).

a co do Biziela to moja siostra lezala tam ak byla w ciazy bo plamila i wcale nie byla zadowolona z personalu powiedziala ze paskudne jedze tam sa ...wiec kazdy ma co innego do powiedzenia na ten temat ...natomiast wiele moich kolezanek i znajomych kolezanek rodzilo w 2 i chwala sobie..:)

Ale dałyście czadu...troszke miałam czytania.
Pamciaw, mi do Twojego wizerunku płaczliwosc nijak nie pasuje ;) Zawsze mnie dziwi, jak mowisz ze ryczysz z jakiegos powodu :) A ja myslalam, ze jestem nadmiernie sklonna do poplakiwania, ale jak Was czytam, to wrecz zero sklonnosci do placzu przy Was! :)

Tyle napisalyscie, ze nie wiem co chcialam powiedziec...W temacie przetluszczania wlosow itd, to u mnie w ciazy jest odwrotnie, tak jak u Pamciaw - wlosy znacznie mniej mi sie przetluszczaja, cera ladniejsza, nawet wlosy po depilacji wolniej rosna! :) W sumie bardzo mnie to cieszy.

Na szkole rodzenia ja chce chodzic, u nas w Pile sa 3, jedna nieodpłatna a dwie odpłatne, tak samo jak u Beaty-10 spotkan 150 zl, w sumie osobno placi sie za kazde spotkanie 15 zł. Bardzo dobre opinie slyszałam o nieodpłatnej szkole, do której byłam na poczatku b. sceptycznie nastawiona, bo prowadzona przy kosciele - nie zebym sie czepiala, ale mialam obawy, ze moga troszke prac mozgi w wiadomy dla siebie sposob, a tu od lasek slysze pozytywne opinie, zajecia ciekawe, tak samo wyjazd na porodowke, na basen, wyklady, cwiczenia...Na dodatek rzut beretem ode mnie. We wrzesniu mam zamiar isc. Jak mi cos sie nie spodoba to mam do wyboru jeszcze te dwie ;)

Z tymi kompami - Ziemziu, oczywiscie ze nie chodzi tez o przesiadywanie w jednej pozycji. Bardzo to jest niedobre, dlatego mi potem tak krzyz strzela, coraz ciezej mi wstawac, nie mowiac juz ze brzuch mi zaczyna zawadzac o biurko ;) Jednak z promieniowaniem, to jest znacznie wieksze z tylu niz z przodu ;) Dlatego warto za kompami jak sie da stawiac kwiatki, troche je neutralizuja czy cos tam...;)Niedobrze jest siedziec za takim odwroconym pudlem. No to sie nagadalam. Buzka.

Ale sie rozpisałyście ;D
Tez chce chodzic do szkoły rodzenia od wrzesnia, do tej samej szkoły co Ziemzia, z tego samego miasta jestesmy :D
Zdjęcie super, też sobie wyobraziłam,że moja dzidzka ma taką małą rączka jak ta na zdjęciu :)

Co do ryczenia, to wczoraj się rozryczłam jak bóbr, bo mój mąż nie chciał iść mi po soczek do sklepu ;D :p Ale jednak poszedł ;D ;D

ja mam za darmo w moim szpitalu szkołe rodzenia i idę w październiku.
Ziemzia jakbym miała spać tak jak Ty piszesz to bym nie zasnęła tylko myślała czy dobrze leże ;)
dziś kolega (tata 4msc berbecia) powiedział mi że leżenie na oplecach nie jest wskazane pod koniec ciąży ze względu na to że dziecko uciska jakiś nerw i nie ma dopływu tleny do serca i najpierw to nam robi się słabo a potem dziecku (dobrze że pierwsze będziemy o tym wiedzieć) . Wystarczy wtedy położyć się na lewym boku. Myślę że trzeba uważać ale nie przesadzać. Ja przez to prawie nie spałam dziś bo tak się pilnowałam ;D
Rany to zdjęcie jest super i właśnie sobie uświadomiłam że mój maluszek też już ma taką łapkę ;D
Pamciaw wózek fajny też kosmiczny
Zazdrosze ładnej cery ja mam tyle syfów co nastolatka :p mam nadzieje że to minie bo nigdy tak nie maiłam
Magi ja czasami bywam w Pile mój mężus pochodzi z tamtych stron dokładnie z Tarnówki koło Złotowa. Słyszałam że wam Mc Donalda otworzyli ;) ;D
Ide spać bo jutro na 8 do pracy a rano ide jeszcze na badania i będę piła tą wstrętną glukozę.

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

reklama
Donia może teraz się trochę pozmieniało w 2?? Dużo kumpel było zadowolonych, z kolei 3 narzekały na Biziela. Ja postanowiłam trzymać się 2 ale zadbać o dobra położnąa, która będzie ze mną przez cały czas i w końcu jest bardziej pomocna niż lekarz.

Buziaki na noc, pa :-*

Do góry